עבור לתוכן

גוף קירור למעבד.

Featured Replies

פורסם

אז כן, הנושא הזה כמובן נטחן בפורום הרבה מאוד.

אבל יש לי דילמה די מעצבנת שהרגשתי צורך לפתוח נושא ולהתייעץ סופית.

לפני למעלה מחצי שנה עשיתי הזמנה מפנדה של הגוף קירור XP90C (מנוחשת) של טרמלרייט.

כמו כן הזמנתי גם SF2 90M.

ההזמנה התעכבה המון, ולאחר כמה מספר חודשים מועט הוחלט לפצל לי את ההזמנה, לשלוח לי את החלקים שיש עכשיו.

ומכיוון שיש בעיה עם היצרן לגבי הXP90C אז אין להם במלאי ואין להם מושג מתי זה גם יגיע.

בררתי כמובן בעוד חנויות אם יש להם את המוצר הזה, אם כי ההעדפה שלי הייתה לפנדה, מכיוון שמגיע לי משלוח חינם מהם.

לאחר התייאשות רבה והמתנה רבה לפני כחודשיים אמרתי שאני אחפש גם את הXP120 (אלומניום) שאומנם הבנתי שפחות יעיל,

אך בהבדל מאוד קטן. וגם יתרונו שהוא מאלומניום והוא מאוד קל משקל, לעומת הXP90C מנוחשת שהוא כבר ועלול להזיק ללוח אם שלי.

לכן חכיתי שאחד מ2 המצרים האלה יגיעו לפנדה ואמרתי להם שיודיעו לי על כך. עד היום לא הגיע אף אחד מ2 גופי הקירור האלה.

ולכן, כרגע אני "תקוע" עם SF2 90M ללא שימוש בעבר וללא שימוש כרגע. עדיין בקופא שלו.

אז ראיתי שנמצא במלאי גוף קירור של טרמלרייט SLK948U.

לא רשום על הגוף קירור הזה בסטיקי של השוואות גופי הקירור.

רשום על SLK947U.

לכן, רציתי לשאול 2 שאלות :

1) מה ההבדל בין גופי הקירור SLK947U לבין SLK948U.

2) המאווררים אשר ששמים עליהם, לפי אתר היצרן הם 90M ולכן זה טוב לי.

האם כדאי לקחת את גוף הקירור SLK948U ולרדת מנושא הXP90C ונושא הXP120 אשר רק מתעכבים ולא מגיעים?

האם גוף הקירור SLK948U נחשב לטוב עם SF2 90M. ובהשוואה לXP90C או XP120.

(*ברשותי פנטיום 4. סוקט 478. לוח אם P4P800 SE)

תודה רבה,

רן.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה.

הדיון הגיע לעמוד 12 ואני מאוד לחוץ בהתלבטות. מקווה שלא תנעלו לי את הנושא

ותתחשבו בי. :-\

זה במקום לפתוח נושא חדש (כפי שמומלץ לי למעלה..חחח תוסף נחמד) ולהעתיק את כל מה שרשמתי פה.

שוב, מצטער על ההקפצה. המידע חשוב לי מאוד. אני רוצה לבצע את ההזמנה.

והאם המשקל היחסית כבד של SLK948U יכול להזיק ללוח שלי? (635 גרם לפי היצרן) ללא מאורר יכול לפגוע לי בלוח?

שוב תודה, ושוב סליחה על ההקפצה, מקווה שמנהלים יתחשבו בי. שוב, לא רציתי לפתוח נושא ולהעתיק מה שרשום פה, זה מיותר לדעתי.

פורסם

דבר ראשון, תרד מרעיון של XP90C , ביצועיו לא מצדיקים את המחיר הגבוה.

הביצועים שלו לא בהרבה יותר טובים מXP90 הרגיל (הבדל של מספר מעלות - 1-3).

XP120 מצויין (יותר טוב מXP90/C), אך אינו תואם לכל הלוחות.

אם תשים לב, ה948U יותר צר מ947U, (רוחב 64מ"מ ב948 לעומת 86מ"מ ב947), עם 948 מגיע גם מתאם לK8.

למה אתה נעול על ThermalRight? בגלל המאוורר?

אולי תלך על BT או ST של טרמלטייק?

פורסם
  • מחבר

מנושא הXP ירדתי לגמרי, כי יש בעיה רצינית עם היבואן.

כרגע לפי האתר יש רק SLK948U. ולכן אני שואל את הביצועים שלו.

כי בסטיקי רשום רק על הSLK947U. מזה אומר שה948 יותר צר? הסוקט שלי הוא 478 (פנטיום 4)

הוא יתאים לי? בכללי ל948 יהיו ביצועים טובים עם SF2?

ולמה דווקא טרמלרייט? א) אמרת נכון, בגלל המאוורר. אחרת סתם תקוע איתו.

ב) אני יודע שהם איכותיים.

וחשבתי על הביג טיפון, אשמח אם תוכל לתת לי מידע ביחס ל948, מי יניב תוצאות יותר טובות.

וגם הביג טייפון שוקל 813 גרם לפי היצרן, האם יגרום נזק ללוח?

תודה רבה רבה על העזרה, אשמח אם תוכל לעזור לי בשאלות אלו גם.

מה עדיף ה948 עם SF2 או הביג טיפון? תודה.

פורסם

ל947 ו948 יש גודל בסיס זהה, גודל איזור הצלעות ב947 הוא אורך 96 מ"מ x רוחב 86מ"מ, ב948 אורך 96מ"מ x רוחב 64מ"מ (כלומר ל947 יש יותר צלעות).

אני חושב שהמחשב שלך לא תחת רעידות מתמידות שמשקל גוף הקירור יכול לגרום לנזק של הלוח. אז אני לא רואה שום בעיה לרכוש את BT.

אולי עם הזמן בגלל משקלו הרב הלוח טיפה יתעקם (מה שאפשרי בכל לוח אחר) אך לא יגרם נזק והביצועים לא ייפגעו.

אני לא בטוח שתמצא השוואה בין הSLK וBT, הם יצאו בתקופות שונות (הSLKיים הרבה לפני BT).

פורסם
  • מחבר

ולדעתך האישית?

מה יניב ביצועים טובים יותר.

אני סביר להניח שלך יש יותר מושג בקירור מאשר לי.

לכן מה דעתך עדיף?

אל תשכח שב948 מדובר בגוף נחושת טהור.

ואילו BT רק הצינורות והבסיס נחושת.

פורסם

יש מלא גופי קירור שעשויים כמו הBT, גם הST עשוי באותה צורה, ועוד ועוד... (גופים עם heatpipes של כמעט כל החברות).

הBT יהיה יותר טוב בגלל הheatpipes, העברת חום מהבסיס לצלעות היא יעילה יותר, לכן הקירור טוב יותר. הוא גם הוכיח את עצמו עם ביצועים טובים.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים