עבור לתוכן

המלצה בקניית מצלמת פוג'י

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם !

אני מעוניין לרכוש מצלמה דיגיטלית בתקציב של עד 2500 ש"ח,

הדרישות שלי מהמצלמה הן: זום אופטי 10 ומעלה, גודל חיישן בין 5 ל-6 מגה פיקסל, מופעלת ע"י סוללות AA.

בינתיים שמתי עין על מצלמת פוג'י מדגם: FinePix 5600.

האם שווה ללכת עליה או שאפשר לקנות משהו יותר טוב בתקציב שלי ?

תודה !

פורסם

הפוג'י לא רעה, אבל יש מצלמות אחרות ששווה לך לבדוק:

מינולטה Z5 ו-Z6 - כוללות תושבת קיניינית לפלאש חיצוני (חפש בפורום מדוע זה יתרון כל כך משמעותי) ומייצב תנועה

פנסוניק FZ20 - נמכרת באילת בתקציב שלך, וכוללת תושבת סטנדרטית לפלאש חיצוני, צמצם פתוח מאוד לכל אורך הזום ומייצב תנועה. הסוללה היא ליתיום קיניינית, לא AA.?

Kodak P850 - לא הגיעה עדיין לארץ, אבל אמורה להיות בתקציב שלך וכוללת את כל מה שתרצה במצלמה כזו, מלבד סוללות AA (שאני אגב לא חושב שזו דרישה הכרחית).

הסוני H1 וקאנון S2 הן מצלמות לא רעות אבל יש להן כמה חסרונות ברורים: מחיר גבוה יחסית, עדשת 38mm שפשוט לא מספיק רחבה (המינולטות, עם 35mm, קצת יותר נורמליות מהבחינה הזו אבל גם לא להיט), חוסר בתושבת לפלאש חיצוני.

אם יש לך אפשרות, עדיף לך להמתח לכיוון ה-S9000 של פוג'י שעולה 3100 ש"ח באילת ועולה בכמה רמות על כל הדגמים שלמעלה.

פורסם

אם כבר Panasonic, אז בהחלט יש לה איכות טובה.

אבל אני חושב שתספיק לו ה FZ5 , אין ביניהם לדעתי, הבדל כ"כ גדול שמצדיק את ההפרש במחיר.

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=panasonic_dmcfz20%2Cpanasonic_dmcfz5&show=all

**אני מתפלא בכלל שאתה ממליץ על הפנסוניק, יש לה LAG Shutter של שנייה שלמה.

פורסם

יש כמה הבדלים בין ה-FZ5 ל-FZ20 שמצדיקים קנייה של הדגם היקר, אבל"שובר העסקה" לדעתי הוא העדר תושבת לפלאש חיצוני ב-FZ5. אני פשוט לא חושב שיש הגיון לקנות מצלמות בסכומים כאלה בלי הפיצ'ר ההכרחי הזה.

לגבי הדיליי, יש ל-FZ20 ?"shutter lag" של 0.2 עד 0.35 שניה. הדיליי של השנייה הוא לצילום כולל פוקוס, שזה אמנם נתון חשוב מאוד למי שמצלם נושאים בתנועה, אבל לא מדד שבהכרח קריטי לכולם. בגדול, זה מאוד תלוי בנושאים שאתה מצלם ובטכניקה שלך. אין ספק שלצילום ספורט או ציפורים במעוף עדיף לקנות DSLR, אבל יש אילוצים, ולחלק מהמשתמשים תכונה אחת פחות משמעותית מאחרת. אם הייתי עומד באותה התלבטות, לא הייתי הולך על אף אחת מהמצלמות הנ"ל (לא הייתי בוחר אפילו ב-FZ30). הייתי מוסיף את הסכום הנדרש וקונה פוג'י S9000, מצלמה עם דיליי של 0.5 שניה ורשימה ארוכה של יתרונות משמעותיים אחרים.

פורסם
  • מחבר

ה- S9000 באמת מאוד מרשימה בתכונות שלה, אבל היא כבר מעל ומעבר לתקציב שלי (עוברת את 3000 ש"ח)

הסתכלתי על שתי מצלמות הפנסוניק (5 ו- 20 ), ה-20 גם די מרשימה אבל העניין שמצלמות פנסוניק מופעלות ע"י סוללות ליטיום קנייניות ולא AA, שזאת תכונה שאני לא יכול להתפשר עליה...

אגב הגעתי למסקנה שאפשרות להתקנת פלאש חיצוני היא באמת חשובה אז אני כבר לא יכול לקחת את ה- 5600..

פורסם
  • מחבר

אבל אם אני אגדיל את התקציב עדיף 9000 או 9500 ?

פורסם

עדיף ועוד איך שעדיף, היא לוקחת את כל המצלמות שלמעלה בלי בעיה...

פורסם

אבל אם אני אגדיל את התקציב עדיף 9000 או 9500 ?

מדובר באותה מצלמה עם שני שמות שונים.

פורסם
  • מחבר

יש לי 2 שאלות אחרונות לפני שאני הולך לקנות מצלמה, לגבי 5600 של פוג'י:

1. האם היא מיוצרת ביפן ?

2. האם ניתן להסיר את העדשה שלה ולהחליף בעדשה אחרת ?

תודה !

פורסם

בקשר לייצור שלה אין לי שמץ איפה מייצרים אותה.

מה שכן אני יודע שאי אפשר להחליף לה עדשה...

פורסם
  • מחבר

תודה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים