עבור לתוכן

התקנת 98 וXP בנפרד

Featured Replies

פורסם

שלומות,

אני צריך להתקין win98 על דיסק שני

יש לי כבר מותקן winxp

איך?

(אני יודע לעשות הפוך אבל כאן אני נתקל)

פורסם

בדיוק אתמול התקנתי ללקוח את זה ;)

ישבתי על זה 8 שעות עד שפתרתי

מכיוון שניסיתי הרבה שיטות אז אני לא בטוח מה בדיוק פתר את הבעיה אבל תתחיל בצורה הזאת

המחשב כרגע עובד עם הXP

תחבר את הדיסק החדש כשהוא ההארדיסק השני

תכניס את הדיסק איתחול של WIN98

תבצע התקנה כאשר ספרית היעד היא D:\WINDOWS

לאחר ההתקנה תוריד את התוכנה הזאת

http://www.winimage.com/bootpart.htm

ותריץ מהדוס (לא חלון דוס)

BOOTPART WIN98 C:\BOOTSECT.W98 "Windows 98"

אוקי אתה רואה רק את 98 עולה במחשב כשהוא משתמש בכונן D:

תכניס את הדיסקט התקנה של מXP למחשב

תעלה למצב שחזור

FIXBOOT
FIXMBR
EXIT

המצב כרגע הוא שיש לך מסך בחירה של XP כאשר אתה יכול לבחור XP או WIN98

תבדוק את הבחירה של ה98 אבל אני כמעט בטוח שהיא לא תעבוד

תוסיף שורה לקובץ BOOT.INI

c:\BOOTSECT.W98="Windows 98"

ותנסה להפעיל את המחשב

פורסם
  • מחבר

יאללה לעבודה,

תודה גבר אני יעדכן בהמשך

פורסם

סליחה אם הפרעתי אבל רציתי לדעת אם אני גם צריך לעשות את זה גם אם יש לי XP ו98 וכל אחד בהרד דיסק ניפרד וכל הזמן אני משנה את סדר הכוננים בביוס ופעם מבטל המסטר ופעם מבטל את הסלייב על מנת להיכנס לכל מערכת הפעלה לחוד ואם אני אעשה את זה אני לא אצטרך יותר ?ואז תהיה לי אפשרות לבחור כל מערכת הפעלה לחוד בפתיחה של המחשב? הג'מפרים של ההרדיסקים  אצלי הם גם שXP הוא המסטר ו98 הוא הסלייב [הרד דיסק 2].ועוד דבר לא הבנתי למה אמרת לו שיתקין את הווינדוס כאשר ספריית ההתקנה שלו היא כונן D? זה לא אמור ליהיות C אוטומטי ורק שהוא נכנס שהוא נכנס לXP זה מופיע לו בתור D? או  שבגלל ששני הכוננים שלו על AUTO DETECT בביוס ולכן שניהם פעילים ואז יש לו את האפשרות לבחור? אם כך איך יש לו את האפשרות לבחור בהתקנה ב98? ידוע לי שבXP אפשר לבחור כוננים בהתקנה אבל איך אני עושה את זה בדיוק במהלך ההתקנה של98?

אודה לתגובה שלך בתור מומחה בנושא ירח אפל וגם שלך פרפר ואחרים. :xyxthumbs:

פורסם

אם שתי המערכות כבר מותקנות עלה מחשב אז הכי כדאי לעשות להתקין את הXP כאשר הבוט הוא על ההארדיסק של 98

אם אתה רוצה להתקין מחדש את ה98 אז תנסה לפי ההוראות שנתתי לפרפר (תחכה לראות אם הוא מצליח)

אם אתה מנסה לסדר מסך בחירה בלי להתקין מחדש אף אחת מהן אז זאת בעיה

אולי אפשר עם GRUB או LILO (מאתחלים של לינוקס)

אמרתי לו להתקין בD מכיוון שהאיתחול יושב על הכונן של XP לכן המחיצה של הWIN98 היא D:

וכמובן שבהתקנה של ה98 ניתן לבחור היכן להתקין

פורסם

רק רגע עכשיו שיש לי שני מערכות הפעלה שונות הרי יש לי BOOT בכל אחד מהם ואני משנה אותו בביוס בהתאם לבחירת ההרד דיסק אז בשביל שהBOOT יהיה רק בהרד דיסק אחד נניח רק על 98 כמו שאמרת אז אני צריך ששני ההרדיסקים תמיד יהיו על AUTO DETECT בביוס ולא לבטל אותם?

ודרך אגב איך אני עושה את הBOOT בכונן אחד בעזרת התוכנה שהבאת לPARPAR ? היא אמורה לאפשר לי מסך בחירה במקום לשנות כל הזמן את הBOOT SEQUENCE בביוס ולהשאיר את 2 ההרדיסקים על מצב AUTO DETECT בקביעות?

פורסם

לא בדיוק

התוכנה הזאת מעתיקה את ה BOOT SECTOR של ההאדיסק לפי הפורמט של 98 לתוך קובץ

המסך איתחול שיך לXP ואנחנו משתמשים בו

וכן הכוונה שיהיה רק בוט ממקום אחד בלי משחקים בביוס

פורסם
  • מחבר

אתה לא מאמין איזה בלאגן זה עשה לי...

אני טמבל

רצתי בלי לחשוב..ויש לי RAID 0 על המחשב

כמובן שwin98 אין לא שמץ מה זה.

בקיצור אמרתי לו להתקין בD אבל בדרך הוא גרס לי את הMBR וכמובן ששום דבר לא עולה וגם לא ניתן לשחזר לא בfix ולא כלום

(MBR יושב על 2 דיסקים)

אני אחרי התקנה מחדש של הכול

ביטלתי את ה raid והתקני 98 ולאחר מכן XP

כמו שאתה מבין לא יצא לי לבדוק אם הכול נכון( סדר הפעולות שנתת לי) אבל כמובן שאני מודה לך .

פעם הבאה אני יכניס את השכל שלי למצב ON

:s07:

פורסם

raid....

על זה לא חשבתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים