עבור לתוכן

מעבדי ה-64BIT ומערכת ההפעלה WINDOWS X64...

Featured Replies

פורסם

על מה מבוססת הטענה שאי אפשר לעשות OC בסביבת 64 ביט? נראה לי קצת מופרך

• תגובות 51
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ומט זה היה יכול להיות נכון לפני שנה

או חצי שנה

היום אין מעבד חדש שלא תומך ב AMD64/EM64T

פשוט לא קיים

מה שיש זה סטוקים ישנים שיוצאים

yair23

הוא אמר בפירוש "כל יישום" לא יישום של מיקרוסופט, לא יישום מותאם ל 64Bit

כל יישום שהוא

doreiny

מדובר על Win XP 64Bit

פורסם

X dude אתה ממש טמבל !!! אתה אפילו ציטטת אותי ואתה אומר שאני מדמיין !?!?!? מישהו דיבר על משחקים והנה ציטוט של עצמי שוב: "ואני לא מדבר על הפעלת משחקים" !!

'אוקי, טעיתי אבל למה לקלל? מה אתה בן 12?

אבל זה עדיין מחזיק, רוב התוכנות (95% מהם) עובדות כ32 ביט על windows 64

פורסם

1. ישנם מספר דיונים בפורומים אחרים כמו XS וכו', על זה שבחלק מהמעבדים (אני ראיתי של AMD), יש יותר חוסר יציבות כאשר עושים OC והמעבד עובד תחת 64 ביט...

גם לי היתה את הבעיה הזו (ב OC שהיה יציב ב WIN XP רגיל, הלינוקס 64 ביט לא היה יציב), אבל משום מה כרגע לפחות נראה שזה הסתדר...

להגיד שזה הגיוני או לא, לא נראה לי שאנחנו מוסמכים להגיד...

2. VISTA אמור לצאת לקראת סוף 2006 אם בכלל, לא ?

3. אני כבר לא בונה על אף שיפור בביצועים של דברים רגילים ומשחקים תחת מערכת כזו...

פורסם

תוספת ביצועים בשום מצב לא מקבלים, ישנו ייתרון שאם ישום צורך עומק חישוב 64 ביט אז מעבד 64 יעשה את זה יותר מהיר מ32, אבל ניקח למשל משחק רגיל שעושה חישובים רגילים גם אם ייכתבו אותו ל64 לא יהיה שיפור בביצועים.

השיפור נעשה רק בחישובים שצורכים 64 ביט , כלומר שאם תוכנת רינדור סרטים הייתה מרנדרת סרט עד עכשיוו באופן רגיל ולא שינתי או הוספת עוד אפקט אלא רק גמרת לה להיות עם "אופטימזציות" ל64 , לא תראה הבדל.

כמובן שאתה יכול ליצור הבדל אם אתה יוצר אימולציה לחישוב 64 כאילו היא צורכת אותו, ניתן דוגמא גאסה של לקחת שני חישובי 32 ביט ולחבר אותם לחישוב 32 ביט אחד....

(שוב.. דומגא גאסה , לא לתפוס במספרים גם כי הם לא נכונים וגם כי זה לא בידיוק עובד ככה..).

בקיצור הדבר הייחידי שיש בו יתרון ב64 ביט הזה הוא למי שצורך יותר מ4 גיגה זיכרון וזה גם לא רלוונטי מאחר והלוחות לא תומכים בזה.

פורסם

התכוונת שם לחישוב 64 ביט אחד.

ובכל מקרה, כל החברות, במיוחד כשהטכנולוגיה יצאה למעבדים הרגילים, דיברו על עולם אחר, של תוספת רגיסטרים שתביא לשיפור ביצועים סתם ככה, על שיפור בכלל באפליקציות ובמשחקים ומה לא...

עד כה לא ראיתי עדיין משהו כזה, וחבל שהם שייקו את זה כגימיק כזה.

בכל מקרה, אני דווקא די בטוח שבכל האפליקציות היעודייות כמו PHOTOSHOP, 3DSTUDIO, MATLAB, ומה לא, דווקא כן נראה בעתיד גרסאות 64 ביט מיוחדות שיביאו שיפור מהותי ביותר בביצועים, אבל בדברים כמו משחקים, ואפליקציות יומיומיות לא נראה לי..

פורסם

אכן, Solidworks כבר נמצאים בשלבי הבטא של התוכנה שלהם ל64 ביט טהור (לא 32 שעובד על 64), פשוט כרגע השוק מאוד מצומצם... גם למשחקים זה יבוא (farcry).... סבלנות.

פורסם

אבל מה נקבל במשחקים ? גם ככה העומס הוא בעיקר על הכרטיס מסך והתקשורת בין המעבד לכרטיס מסך (ובאלו המעבר לא ישפר כלום?), לגבי שאר הדברים שנשארו, אז הם בכלל יצדיקו מעבר ל 64 ביט ? (והאם בכלל מפתחי המשחקים ישקיעו בשיפור כזה שלא ברור, וע"י כך יצטרכו לתחזק שתי גרסאות האחת ל 32 והאחת ל 64??)

פורסם

לגבי משחקים אני לא ממש יודע, אבל אני כן זוכר שיצא הפאצ' לfarcry שיעבוד כ 64ביט, באננד עשו השוואות והיו שיפורים http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2411

פורסם

כן, אבל כמו אז, ואם היית קורא, רשום שזה סתם גימיק מפגר, וכל מה שהם הוסיפו לא קשור בכלל ל 64 ביט, ושזה PURE PUBLICITY GIMIC שהרבה נפלו עליו...:

As you can probably already tell, none of the additions or enhancements have anything to do with 64-bit memory addressability. In fact, a fast GPU is all you really need to take advantage of most of these features - not a 64-bit CPU. The patched version of Far Cry doesn't even eat up more than 512MB of memory during normal gameplay, and supporting more insects and birds doesn't really depend on more architecture registers provided by AMD64 either. It's no surprise that none of the enhancements offered by the 64-bit patch have anything to do with a 64-bit CPU at all, but you have to add value somehow and this is how Ubisoft and AMD decided to do it.

פורסם

כמו שאמרתי, לגבי משחקים אני לא יודע, זה מה שאני זוכר לגבי משחק אחד שעבד על 64 נקי.

פורסם

תוספת ביצועים בשום מצב לא מקבלים, ישנו ייתרון שאם ישום  צורך עומק חישוב 64 ביט אז מעבד 64 יעשה את זה יותר מהיר מ32, אבל ניקח למשל משחק רגיל שעושה חישובים רגילים גם אם ייכתבו אותו ל64 לא יהיה שיפור בביצועים.

השיפור נעשה רק בחישובים שצורכים 64 ביט , כלומר שאם תוכנת רינדור סרטים הייתה מרנדרת סרט עד עכשיוו באופן רגיל ולא שינתי או הוספת עוד אפקט אלא רק גמרת לה להיות עם "אופטימזציות" ל64 , לא תראה הבדל.

כמובן שאתה יכול ליצור הבדל אם אתה יוצר אימולציה לחישוב 64 כאילו היא צורכת אותו, ניתן דוגמא גאסה של לקחת שני חישובי 32 ביט ולחבר אותם לחישוב 32 ביט אחד....

(שוב.. דומגא גאסה , לא לתפוס במספרים גם כי הם לא נכונים וגם כי זה לא בידיוק עובד ככה..).

בקיצור הדבר הייחידי שיש בו יתרון ב64 ביט הזה הוא למי שצורך יותר מ4 גיגה זיכרון וזה גם לא רלוונטי מאחר והלוחות לא תומכים בזה.

את זה אני יודע

אבל האנשים של מיקרוסופט נראו מאוד בטוחים בעצמם

פורסם
  • מחבר

אז למה כולם מתלהבים במעבדי ה-64 ביט !? כמובן שבעתיד הכל יהיה ורוד.. אבל נכון לעכשיו לפי מה שהבנתי ב-99 אחוז מהמקרים המעבד לא תומך 64... גם בווינדוס הנוכחי שיש לכם וגם בווינדוס ה64 אלה אם כן עוד חצי שנה יצא משהו כבר יותר רציני... כולכם פה אמרתם שאין שיפור במשחקים כי כל המשחקים עובדים על 32 ביט.. כנל לגבי תוכנות ודברים אחרים... בקיצור לפי מה שהבנתי ב99אחוז מהמקרים המעבט עובד על 32 ביט נקי ! אז נכון לעכשיו אפשר להגיד שהמעבד שיושב לכם במחשב לא מצדיק את כל הרעש שכולם עושים.. ואם נחשוב על זה בצורה כזו או אחרת .. דפקו אותנו עד לקבלת הווינדוס החדש...

פורסם

זה מה שאני מנסה להבין.

פורסם

אז למה כולם מתלהבים במעבדי ה-64 ביט !? כמובן שבעתיד הכל יהיה ורוד.. אבל נכון לעכשיו לפי מה שהבנתי ב-99 אחוז מהמקרים המעבד לא תומך 64... גם בווינדוס הנוכחי שיש לכם וגם בווינדוס ה64 אלה אם כן עוד חצי שנה יצא משהו כבר יותר רציני... כולכם פה אמרתם שאין שיפור במשחקים כי כל המשחקים עובדים על 32 ביט.. כנל לגבי תוכנות ודברים אחרים... בקיצור לפי מה שהבנתי ב99אחוז מהמקרים המעבט עובד על 32 ביט נקי ! אז נכון לעכשיו אפשר להגיד שהמעבד שיושב לכם במחשב לא מצדיק את כל הרעש שכולם עושים.. ואם נחשוב על זה בצורה כזו או אחרת .. דפקו אותנו עד לקבלת הווינדוס החדש...

ואני מגדיל לעשות וגם אומר שבוינדוס החדש לא ברור איזה גידול בביצועים נקבל (אני לא אומר שלא, אני פשוט אומר שלא ברור). שהרי לא ימציאו איזה 64ביט חדש, זה תהיה אותה תמיכה שיש היום כבר ב XP64 שלא עוזרת לכלום (חוץ מאולי שתהיה תמיכה יותר טובה לדריברים, אבל זה לא נותן תוספת ביצועים).

וגם היום יש בלינוקס תמיכה מלאה ב 64 ביט, והיא גם לא נותנת יותר מדי משהו...

אבל תבין שלמשל ב AMD, ב K8, מלבד תוספת של 64 ביט, יש שיפורים אחרים שמאיצים גם את העבודה ב 32 ביט, ככה שזה תוספת שקיבלת במחיר שולי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים