עבור לתוכן

בעיות פה ושם, מה אני לא עושה בסדר?

Featured Replies

פורסם

בקצרה -

יש לי 2 מחשבים.

האחד, מעבד AMD Athlon 64 3000+ (אתם יכולים לראות אותו בצד, במפרט),

שמתנהג כמו מחשב ישן, מקרטע במשחקים בצורה חמורה, מוציא בסופר-פאי 60 טיימינג-זמן, מקבל תוצאות מדאיגות בבנצ'מארקים וכו'.

הכרטיס מסך שם הוחלף פעמיים, ויש שם בעיות צבע.. בקשר לבעיות הצבע, אפשר לקרוא אותם בת'רד הבא שפתחתי לפני שבועיים:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=153096.0

עכשיו, יש לי עוד מחשב. Celeron D 2.8GHZ, לוח GIGABYTE עם צ'יפ SIS תומך SATA, זיכרון 256MB, כרטיס מסך GF4 והארדיסק של WD.

בקיצור, שם אותם הבעיות.. מקרטע בצורה הכי חמורה במשחקים (אתם לא תאמינו באיזה משחקים, אפילו במשחקי מחשב דו-מימדיים משנת 1999-1997, גם מחשב ה AMD ד"א) ש GF4 אמור להריץ די יפה. המחשב עצמו, איטי (והוספת עוד סטיק של 256MB עזר רק טיפה, ממש טיפה) מאד, תהליך מעל ל 50,000KB אני יכול לחלום לפתוח במחשב הזה, פשוט אי אפשר..

אותם הבעיות ב 2 המחשבים.

חשוב לציין, כרטיסי המסך שלהם עובדים כאילו הם על 16 ביט, אבל הכל מוגדר על רמת-ביט נורמאלית לגמרי.

את החלקים של המחשב אני מזמין דרך דילר מהיבואן הרשמי של GIGABYTE.

אני לא יודע.. אולי אני טועה בהגדרות? אולי אני טועה במשהו?

אני כבר נואש..

אני מנסה לפתור את הבעיה הזו כבר מדצמבר 2004 (בדיוק! בערך שנה מהיום)

אני מבקש, רק מי שמומחה באמת וחושב שהוא יכול לעזור, שיגיב.

תודה  :-\

אה, ו.. עשיתי סריקות וירוסים ומזיקים אחרים.

פורסם

1. תטען את הגדרות ברירת המחדל ב BIOS.

2. תוריד ותתקין את כל הדרייברים העדכניים לחומרה שלך.

3. תתקין את מערכת ההפעלה מדיסק אחר (אולי ההתקנה לא בסדר). את ההתקנה תעשה כמובן כאשר אתה מנותק לחלוטין מהאינטרנט, ורק לאחר שיש לך תוכנות אנטי-וירוס ו Firewall מותקנות תתחבר לאינטרנט, ודבר ראשון תעדכן את 2 התוכנות האלו.

פורסם
  • מחבר

1. תטען את הגדרות ברירת המחדל ב BIOS.

(איך ואיפה עושים את זה בדיוק?)

2. תוריד ותתקין את כל הדרייברים העדכניים לחומרה שלך.

(הורדתי..)

3. תתקין את מערכת ההפעלה מדיסק אחר (אולי ההתקנה לא בסדר). את ההתקנה תעשה כמובן כאשר אתה מנותק לחלוטין מהאינטרנט, ורק לאחר שיש לך תוכנות אנטי-וירוס ו Firewall מותקנות תתחבר לאינטרנט, ודבר ראשון תעדכן את 2 התוכנות האלו.

(עשיתי ועוד איך.. או..הו..)

פורסם

1. להיכנס ל BIOS (או SETUP, CMOS או איך שלא תרצה לקרוא לזה) אתה יודע? בד"כ עושים את זה ע"י לחיצה על מקש DEL בזמן האיתחול (במסך הטעינה הראשוני). אם זו לא הדרך - תסתכל בחוברת של הלוח.

2. ב BIOS תמצא את האפשרות שטוענת את ערכי ה FAIL-SAFE ותפעיל אותה, וכמובן תשמור את ההגדרות ביציאה.

האינסטינקט הראשוני שלי אומר שמדובר כאן בטעות אנוש - עשית משהו לא בסדר בשני המחשבים ולכן הם מתנהגים ככה. יש לי הרגשה שאתה פשוט לא מתקין את הדרייבר ללוח עצמו (ל chipset) או שאתה מתקין דרייבר לא מתאים.

אפשרות אחרת - יש משהו לא בסדר בשני המחשבים. בד"כ במצב כזה בודקים את הזיכרון (עם memtest86), את הדיסק הקשיח (עם התוכנה מאתר היצרן) ואת היציבות (בד"כ עם prime95). בנוסף, ניקוי ושימון המאווררים יכול לעזור (אם מדובר בבעית התחממות), ובכלל תבדוק שקיימת זרימת אוויר טובה במארז. אם הכל תקין, צריך להתחיל להחליף חומרה עד שעולים על הבעיה.

אגב - האם המחשבים האלו עבדו אי פעם כמו שצריך, או שתמיד הם התנהגו ככה?

פורסם
  • מחבר

1. להיכנס ל BIOS (או SETUP, CMOS או איך שלא תרצה לקרוא לזה) אתה יודע? בד"כ עושים את זה ע"י לחיצה על מקש DEL בזמן האיתחול (במסך הטעינה הראשוני). אם זו לא הדרך - תסתכל בחוברת של הלוח.

2. ב BIOS תמצא את האפשרות שטוענת את ערכי ה FAIL-SAFE ותפעיל אותה, וכמובן תשמור את ההגדרות ביציאה.

אני אנסה את זה. זה כולל חזרה למצב נורמאלי בתיזמונים (ל 1T וכו'?)

האינסטינקט הראשוני שלי אומר שמדובר כאן בטעות אנוש - עשית משהו לא בסדר בשני המחשבים ולכן הם מתנהגים ככה. יש לי הרגשה שאתה פשוט לא מתקין את הדרייבר ללוח עצמו (ל chipset) או שאתה מתקין דרייבר לא מתאים.

תאמין לי, שאני יודע איך התקנתי. אם תרצה, אני מוכן לעבור לפניך עם הדרכים אותם ביצעתי.

אפשרות אחרת - יש משהו לא בסדר בשני המחשבים. בד"כ במצב כזה בודקים את הזיכרון (עם memtest86), את הדיסק הקשיח (עם התוכנה מאתר היצרן) ואת היציבות (בד"כ עם prime95). בנוסף, ניקוי ושימון המאווררים יכול לעזור (אם מדובר בבעית התחממות), ובכלל תבדוק שקיימת זרימת אוויר טובה במארז. אם הכל תקין, צריך להתחיל להחליף חומרה עד שעולים על הבעיה.

בוצע ממזמן.. זרימת אוויר טובה יש. הלוח על טמפ' של 25 מעלות, המעבד 38 מעלות, הספק על 70 מעלות.

לוח לא היה תקין - החלפנו, זיכרון - בדקנו, תקין. , כרטיס מסך - הוחלף פעם אחת.

לא יתכן ששוב זה דפוק..

מאז ומתמיד. מהרגע הראשון שהרכיבו אותם..

פורסם

לפני הכל תחזיר את ההגדרות של הביוס להגדרות הרגילות

יכל להיות שזאת בעיה בווינדוס, תנסה לפרמט הכל, ולהתקין ווינדוס אחר, לא דיסק אחר של אותו ווינדוס

ואז תתקין את הדרייורים הכי חדשים, תתקין פיירוול ואנטיוירוס לפני שאתה מתחבר לאינטרנט, תעדכן אותם דבר ראשון

אחרי זה תעדכן את הווינדוס(שאני לא עדכנתי זה גרם לי להמון בעיות, תקיעות, בעיות עם תוכנות וכו')

ככה המחשב אמור להיות בסדר...

אם זה לא זה, אז זאת בעיית חומרה...

נ.ב

שחכתי להוסיף שראיתי במחשב היותר חדש ספק ג'נרי 300W

יכול להיות שזה לא ספיק למחשב ובגלל זה הוא לא מנצל את החומרה שבמחשב

פורסם
  • מחבר

לפני הכל תחזיר את ההגדרות של הביוס להגדרות הרגילות

יכל להיות שזאת בעיה בווינדוס, תנסה לפרמט הכל, ולהתקין ווינדוס אחר, לא דיסק אחר של אותו ווינדוס

ואז תתקין את הדרייורים הכי חדשים, תתקין פיירוול ואנטיוירוס לפני שאתה מתחבר לאינטרנט, תעדכן אותם דבר ראשון

אחרי זה תעדכן את הווינדוס(שאני לא עדכנתי זה גרם לי להמון בעיות, תקיעות, בעיות עם תוכנות וכו')

ככה המחשב אמור להיות בסדר...

אם זה לא זה, אז זאת בעיית חומרה...

נ.ב

שחכתי להוסיף שראיתי במחשב היותר חדש ספק ג'נרי 300W

יכול להיות שזה לא ספיק למחשב ובגלל זה הוא לא מנצל את החומרה שבמחשב

פרמטתי את המחשב הרבה פעמים.

אנטי וירוס ותוכנות אבטחה אני מעדכן לפני ההתחברות.

ולמה לא להתקין את הדרייברים הכי חדשים?

והווינדוס מעודכן היטב.

ובקשר לספק -

למה שספק כזה יעשה בעיות? הוא בס"כ אמור לתת חשמל..

פורסם

האם במקרה קנית את שני המחשבים באותו זמן ומאותו המקום? אם כן - אולי מישהו מכר לך חומרה לא תקינה/מומהרת.

במקרה שלך האפשרות היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא לנסות את החלקים במחשב אחר תקין, ולראות מה הגורם לבעיה (או להיפך - לנסות חלקים שאתה יודע ב 100% שהם תקינים במקום חלקים במחשב שלך).

ובקשר לספק -

למה שספק כזה יעשה בעיות? הוא בס"כ אמור לתת חשמל..

אמור... מתח לא יציב בהחלט עשוי לגרום לבעיות, אבל בד"כ אתה תראה מסכים כחולים/קריסות/חלקים נשרפים ולא איטיות במחשב...

פורסם
  • מחבר

האם במקרה קנית את שני המחשבים באותו זמן ומאותו המקום? אם כן - אולי מישהו מכר לך חומרה לא תקינה/מומהרת.

במקרה שלך האפשרות היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא לנסות את החלקים במחשב אחר תקין, ולראות מה הגורם לבעיה (או להיפך - לנסות חלקים שאתה יודע ב 100% שהם תקינים במקום חלקים במחשב שלך).

אמור... מתח לא יציב בהחלט עשוי לגרום לבעיות, אבל בד"כ אתה תראה מסכים כחולים/קריסות/חלקים נשרפים ולא איטיות במחשב...

מחשב ה AMD נקנה 8 חודשים אחרי מחשב הסלרון,

ואני אנסה את ההרכבה של החומרה..

תודה.

פורסם

תסתכל על הספק שלך,כמה אמפרים יש ב12V?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים