עבור לתוכן

בעיה בלוח מסוג p4p800 ב chipset memory accelerator

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם...

אני טכנאי מחשבים וותיק ויש לי עסק (הבנתי שיש כאן עניין של גילוי נאות...) אך נתקלתי בבעיה במחשבי האישי וזה בלוח אם מהסוג שפורט למעלה וכמובן הבעיה המדוברת היא בהאצת הזיכרונות כלפי המעבד בצ'יפסט והעניין הוא כזה...

בהתחלה כשרק קניתי את הלוח לפני שנתיים לערך הכל עבד מושלם כלומר הפעלתי את המצב של ההאצת זיכרונות והמערכת היתה יושבת בצורה מעולה וגם בטסט שעשיתי עם PRIME95 למערכת המבחן יצא בסדר גמור הלוח עבר שני עידכוני ביוס עד היום היו לי זיכרונות מסוג NCP בתיזמונים 3.4.4.8 והכל עבד פרפקט עד לפני חודשיים בערך... הבעיה שהתגלתה היא שכיום כשאני מפעיל את האצת הזיכרונות המערכת הפעלה קרסה כל פעם והייתי צריך לשים את זה על AUTO כדי שמערכת ההפעלה לא תקרוס בעליה... מהחשש שאולי אלו הזיכרונות וגם בגלל שרציתי לשדרג את הביצועים קניתי מערכת זיכרונות חדשה מסוג OCZ PLATINUM בתיזמונים של 2.2.2.5 מארצות הברית והזיכרונות נבדקו על כמה מחשבים והם עובדים בצורה מושלמת וחשבתי אולי זה יפתור את הבעיה אך מתברר שגם כאן הבעיה חזרה על עצמה... ולכן החלטתי לבדוק שוב פעם עידכון ביוס ואכן נמצא ביוס יותר חדש מהסוג שהיה לי שהוא דרך אגב היה 1019 והביוס שמצאתי באתר של ASUS היה מסוג 1021 BETA עידכנתי אותו וכרגע ההאצת זיכרונות עובדת חשבתי שפתרתי את הבעיה ואז הפעלתי את PRIME95 כדי לבדוק שהבעיה אכן נפתרה אך לדאבוני היא לא נפתרה כי התוכנה לא מסוגלת להתחיל לעשות את המבחן על השורה הראשונה היא קורסת ואומרת שיש לי בעיה בחומרה...

עכשיו השאלה שלי היא כזאת האם יש פיתרון ידוע האם הבעיה בכלל מוכרת ניסיתי את התמיכה של ASUS אבל הם לא יכלו לענות לי אם יצא עדכון ביוס והאמת אין להם מושג על מה אני מדבר וחשבתי אולי כאן ידעו...

בכל מקרה אני חשבתי לבצע החלפת לוח כי הוא עדיין באחריות ולשלוח ליבואן ולקבל חדש או שיש פיתרון למצב...

אודה לכם על תשובה כלשהי אם מישהו נתקל בבעיה והצליח לפתור אותה...

פורסם

למה אתה מתקין ביוס BETA?

פורסם
  • מחבר

מהסיבה שזאת היתה הגירסא הכי אחרונה של הביוס באתר של ASUS את הגירסא הלפני האחרונה כבר היה לי וזה לא פתר את הבעיה...

הביוס בגרסת הבטה פועל בצורה טובה לא צפיתי בעיות כלשהן... במידה ואצפה בבעיות תמיד אוכל לשחזר...

וכמו שציינתי הוא אומנם סידר את הבעיה של הקריסה אך המחשב לא עובר בדיקה של PRIME95 במצב שה MEMORY ACCELERATOR נמצא על ENABLE...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים