עבור לתוכן

מחשב לא נכבה!! מסך לא עובד!!! עזרה בבקשה!!!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אתמול שמתי לב בפעם הראשונה שהדיסק הקשיח שלי מתנהג ממש מוזר!

דבר ראשון שהסתכלתי בנתונים ב"מחשב שלי" (כונן 40 ג'יגה) ראיתי שבכונן D יש רק 3 ג'יגה פנויים ובכונן C יש רק 1.5 פנויים, עכשיו העניין הוא שאני יודע ובודק כל יום את המחשב ויודע בדיוק כמה מקום יש לי פנוי תמיד! קיצר בדקתי בתוכנות מזדמנות וסימנתי את כל הקבצים(כולל המוסתרים) בכונן D ובדקתי בדיקה פשוטה במאפיינים שהראתה על שימוש של 22 ג'יגה מתוך 29 שיש בכונן הזה ואותו דבר בכונן C שהראה 5.5 ג'יגה בשימוש מתוך 10 ג'יגה בכונן חיפשתי ולא מצאתי מה יכול לגנוב לי את הזכרון ועוד כל כך הרבה ג'יגות נגנבו! בדקתי וירוסים תוכנות ריגול,כלום!!!!

ואז!!! שמתי לב שהמחשב התחיל לעשות רעשים של חריקות חוזרות בקצב של שלשות (חרקקק...חרקקק..חרקקק...) וכל פעם שיש את החריקות האלה(כל חמש שניות בערך) המחשב נתקע אבל! שהן מסתיימות (בפער של השמש שניות בין 3 ל3) המחשב עובד כאילו כלום לא קרה!

כיביתי את המחשב פתחתי את המרארז וניתקתי דברים מיותרים,הפעלתי אותו שוב כדי לשמוע מאיפה באות החריקות ובאמת זה נשמע כאילו זה מהלוח אם :( אבל שהרמתי את הראש לראות מה עם המחשב אבוי!! הוא הראה שגיאה של CHECK MEDIA CABEL SYSTEM HALTED או משהו כזה...עוד תבינו למה אני לא זוכר!

בכל מקרה בדקתי בביוס שבהתחלה בכלל לא זיהה את הכונן קשיח בIDE שם ואחרי שעשיתי RESTORE SETUP DEFAULTS ועשיתי ריסטרט הוא מצא את הכונן, עשיתי שוב ריסטרט ואז אותה שגיעה,שוב ריסטרט ובדקתי שוב בביוס והוא עדיין זיהה את הכונן, כיביתי את המחשב וכמו מתלמד מפגר התחלתי לשחק שם עם החיבורים

הוא אמר כבד מדיה מנותק אז אני בדקתי את החיבורים של הכונן קשיח!! ניתקתי אותם וחיברתי שוב וניסיתי להפעיל את המחשב ואחרי כמה פעמים של חריקות ושגיעות כיביתי לגמרי ומרוב ייאוש ניתקתי כמה חיבורים שיוצאים מהפרונט של המחשב (לא מחוברים לשום כונן) הם היו מחוברים ללוח אם ואז חיברתי אותם שוב( 8 חיבורים שכל אחד מהם מתלבש על פין אחד, אחד ליד השני) ומאז כל פעם שאני מדליק את הספק כוח המחשב נדלק המאווררים עובדים האור מקדימה דולק המחשב עושה רעש כמו של מחשבים ישנים חזק כזה (רעש של ביוס) ואז המחשב ממשיך לעבוד אבל המסל לא עובד!!!!! אז עכשיו אני לא יכול אפילו לראות מה הבעיה ואחרי כמה שניות נראה לי שהוא עושה ריסטרט לעצמו משמיע שני צפצופים קצרים רצופים(רק שהוא עושה ריסטרט הוא מצפצף) ואז שוב המשך לא עובד...אבל הכי גרוע!!!! המחשב המז**** חא נכבה ולא משנה כמה זמן אני לוץ על הכפתור כיבוי!!! אם אני לוחץ הרבה זמן כל המאווררים פרט לזה של המעבד נכבים אבל כשאני עוזב את הכפתור הם חוזרים לעבוד(לכן כיביתי אותו מאחור עם הספק כוח)

הבעיות:

חיבורים שגויים ללוח אם יכולים לגרום למה שקרה בסוף?

הרעש שהכונן קשיח עושה אומר על משהו מקולקל או שזה ביגלל שניתקתי וחיברתי אותו שוב(רק את הכבלים!)?

מה גרם לגניבת הזכרון בהתחלה?

האם השגיעה שהוא אמר CHECK MEDIA CABLE CONNECTION SYSTEM HALTED או משהו כזה באמת נוגעת לכונן קשיח?

למה המחשב לא נכבה שאני לוחץ על בכפתור??

למה המסך לא עובד בהתחשב שכל התשובות לשאלות למעלה הן לא

תודה רבה למי שינסה ולמי שיצליח לעבור ולמי שיקרא את כל זה :)

באמת תודה לעוזרים מראש!

פורסם

שלום לכולם

אתמול שמתי לב בפעם הראשונה שהדיסק הקשיח שלי מתנהג ממש מוזר!

דבר ראשון שהסתכלתי בנתונים ב"מחשב שלי" (כונן 40 ג'יגה) ראיתי שבכונן D יש רק 3 ג'יגה פנויים ובכונן C יש רק 1.5 פנויים, עכשיו העניין הוא שאני יודע ובודק כל יום את המחשב ויודע בדיוק כמה מקום יש לי פנוי תמיד! קיצר בדקתי בתוכנות מזדמנות וסימנתי את כל הקבצים(כולל המוסתרים) בכונן D ובדקתי בדיקה פשוטה במאפיינים שהראתה על שימוש של 22 ג'יגה מתוך 29 שיש בכונן הזה ואותו דבר בכונן C שהראה 5.5 ג'יגה בשימוש מתוך 10 ג'יגה בכונן חיפשתי ולא מצאתי מה יכול לגנוב לי את הזכרון ועוד כל כך הרבה ג'יגות נגנבו! בדקתי וירוסים תוכנות ריגול,כלום!!!!

יש דבר שנקרא system restore או בעברית שחזור המערכת שמובנה בוונידווס ובד"כ תופס כמה ג'יגות כמו שאתה מתאר.. תוכל לבטל את שחזור המערכת ותירהא אם הג'יגות התפנו לך

פורסם
  • מחבר

תודה אני יודע...בכל מקרה תיקנתי את כל הבעיות חוץ מבעיה אחת! המחשב לא עושה יותר רעשים ועובד חלק...חוץ מזה שהמסך לא עובד!!! ואני לא יודע למה אין צפצופים ואין רעשים הוא פשוט לא נדלק ובדר\קתי אותו והמסך תקין ובדקתי תכרטיס מסך וגם הוא תקין אבל המסך לא נדלק!!! מישהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים