עבור לתוכן

Athlon XP 2200 - שאלה שאני מתחבט בה

Featured Replies

פורסם

שלום לכם המומחים.

יש לי מערכת כדלהלן:

CPU Athlon XP 2200+

MBoard Asus a7n8x deluxe

Mem 512DDR*2 Samsung

Vid Albatron 6600GT 128mb

האם שווה לי לשדרג את המעבד, או שמא הוא יכול להספיק לי כרגע (מתכנן קצת לנסות להריץ בקרוב משחקים, כשיתפנה לי זמן מהלימודים), ועלי לחכות עד שאשדרג לוח אם ואיתו אחליף את המעבד?

ואם כן, לאיזה מעבד, כאשר הדגש הוא על עלות תועלת?

יודגש שאני לא עושה OC, פחדן מטבעי.

תודה על תשובה.

פורסם

אתה יכול "לסחוב" עם המעבד נכון לעכשיו..(לא כזה קריטי....)

ומה התקציב..(בכללי נראה לי שAthlon XP +3000 יהיה מספיק בשבילך..)

פורסם
  • מחבר

התקציב משתנה בהתאם לתועלת שתצמח, כמובן. :)

הנקודה שאני אכן מתעכב עליה בזמן שאני מחטט ב-Zap, Pclogic ושות', היא גם קצת בהבדל בין מה שיש לי היום לבין הדגמים החזקים יותר של Athlon לבין הדגמים של Sempron (אלו שמתאימים ל-Socket A, שאותו יש לי).

א. המעבדים החדשים שיש (Sempron) - הם מהירים, אבל יש להם Cache נמוך - אני לא יודע מה המשמעות של ההבדל ומה השפעתו.

ב. המעבדים של Athlon XP 3000+ ומעלה, יש להם תדר עבודה גבוה יותר ממה שיש ל-2200 - ואני לא יודע גם מה משמעות עניין זה בדיוק, ועד כמה זה קריטי - שהרי הזיכרונות שלי הם במהירות של 3200.

פורסם

המעבד בסדר גמור. יש לך מערכת די אידאלית מבחינת התאמת חלקים, ככה שאם אתה רוצה לשדרג תצתרך להחליף הכןל כדי שיהייה הבדל משמעותי ומורגש....

כרטיס המסך שלך נותן כמעט ביצועים מקסימאליים עם המעבד שלך.

לגבי המעבדים שציינת, שוב, זה לא משנה, כי הם מעבדים חזקים מידי עבור כרטיס המסך, והם די יטחנו מים... אם אתה רוצה באמת לשדרג אז אני הייתי מציע לך לקנות גם כרטיס מסך חדש... ואם אתה מתכנן על מחשב חדש בקרוב אז עזוב שידרוגים ותחסוך למחשב רציני...

פורסם

אתה יכול "לסחוב" עם המעבד נכון לעכשיו..(לא כזה קריטי....)

מצטרף להמלצה לסחוב עם המעבד עד כמה שניתן.

כשתתחיל לשחק תוכל לדעת באמת אם המחשב מספיק לשימושים שלך או שצריך לשדרג.

לדעתי אין טעם להחליף מעבד בשביל תוספת ביצועים קטנה. כדאי לחסוך את הכסף ולקנות מחשב חדש לגמרי כאשר יהיה צורך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים