עבור לתוכן

איך אני יכול שאאוטלוק אקספרס יסנן לי הודעות אוטומטיות מכתובת אימייל מסויימת?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני משתמש באאוטלוק אקספרס בחשבון של ספק האינטרנט שלי (בזק בינלאומי) ולאחרונה מציפים אותי בהודעות מזוייפות מה-CIA ומה-FBI, בתוכן ההודעה כתוב שהאיי-פי שלי נרשם ביותר מ-30 אתרים לא חוקיים ומצורף קובץ זיפ (הקובץ בגודל כ-25 קילובייט ולא מזוהה כוירוס, אבל יכול להיות שהאנטי וירוס,קספרסקי מסיר את הוירוס לפני שהוא מתקבל במחשב).

האם יש איזשהי אופציה באאוטלוק אקספרס לחסום את הכתובת אימייל שממנה נשלח אליי הספאם? האם יש תוכנה לפתרון הבעיה?

תודה.

פורסם
  • מחבר

אכן זאת בדיוק ההודעה. יכול להיות שנדבקתי בוירוס? כי פתחתי את הקובץ מתוך סקרנות ובגלל שהאנטי וירוס לא התריע שמדובר בוירוס(זה קובץ מכווץ שאין בו כלום ושוקל כ-25 בייטים)

פורסם

אתה מודבק! המחשב שלך הולך לקרוס בעוד כמה ימים,תתחיל להכין גיבויים...

פורסם
  • מחבר

אשמח אם מישהו יוכל לתת לינק להורדת כלי מחיקה של הוירוס.

הוירוס הוא: W32/Sober-Z

פורסם

זהירות: וירוס תולעת חדש באינטרנט מצורף להודעות מצד גורמי ממשל אמריקנים

התחכום: ההודעה מתריעה לכאורה כי כתובת האי מייל של המכותב נמצאת תחת מעקב הרשויות

אורית זרובבל 17:29 24/11/05

וירוס תולעת חדש בשם Sober X, המתואר כאחד המסוכנים שהופצו השנה, מופץ בימים האחרונים באינטרנט.

הווירוס מצורף להודעות המתחזות לפנייה אישית מגורמי ממשל אמריקנים, כמו ה-FBI והCIA-, ולהודעות כביכול מחברות ישראליות ובינלאומיות גדולות.

בדואר מגורמי הממשל לכאורה מתריעה ההודעה, כי כתובת האי מייל של המכותב נמצאת תחת מעקב הרשויות, אחרי שנמצא כי הוא גולש באתרים בלתי חוקיים.

הנמען מתבקש לפתוח קובץ Zip מצורף, המכיל שאלון מדומה ולענות עליו. ההודעה חתומה בשם, כתובת וטלפון, והרושם הראשוני שהיא יוצרת אמין למדי.

פתיחת מודעה

הקובץ מפעילה את התולעת, הסורקת את הדיסק הקשיח, ומפיצה עצמה לכל הכתובות בספר הכתובות של המשתמש.

על פי חלק מהפרסומים, התולעת פוגעת ב-Firewall של מערכת Windows, ומותירה את המחשב חשוף לחדירה, ויכולה גם למנוע מהמחשב גישה לאתרים, המספקים תוכנות להסרת התולעת.

ההתפשטות המהירה של התולעת גרמה ל-FBI ול-CIA לפרסם הודעות אזהרה בולטות באתריהן.

מאוסטרליה נמסר, כי הווירוס הופץ בגרמניה, שוויץ ואוסטריה כשהוא מתחזה להודעה דומה מסוכנות הביון האוסטרלית המקבילה ל-FBI.

הווירוס מופץ כאמור, לא רק כהודעות של גורמי ממשל, אלא גם כהודעות על כישלון בשליחת דואר, המגיעות לכאורה משרתי דואר של חברות גדולות, הודעות המבקשות לעדכן פרטי התקשרות, ואפילו הודעות המציעות למקבלן לפתוח את הקובץ המצורף, ולחזות בתמונות חדשות של פאריס הילטון.

מומחים לאבטחת מחשבים מחברות האנטי-וירוס הגדולות בעולם משערים, כי הווירוס תוקף רק את מערכת ההפעלה חלונות, וכי משתמשי אפל ולינוקס אינם צריכים להיות מודאגים.

היקף ההפצה של הווירוס, אמרו כמה מומחים, מרמז על פעולה מסיבית ומתואמת, אם כי לדברי כמה מהם, התפשטותו עוד לא הגיעה לזו של וירוס MyDoom, שהופץ בתחילת השנה.

רוב יצרניות האנטי-וירוס, בהן סימנטק ומקאפי, כבר מספקות באתריהן כלים להסרת הווירוס.

ובינתיים, מתקשות מרכזיות הטלפונים של ה-FBI וה-CIA לעמוד במבול הפניות של האזרחים, החל בכאלה המבקשים להזהיר וכלה באלו המתלוננים על החדירה לפרטיותם.

ספקית האינטרנט הישראלית נטוויז'ן שלחה הבוקר דואר אלקטרוני ללקוחותיה, ובו היא מזהירה מפני הווירוס ומתריעה שלא לפתוח את קובץ הזיפ המצורף.

כאמור, כנס לאתרים של סימנטק ומקאפי.

ולא לימדו אותך לא לגעת בחפץ חשוד? :bash:

פורסם
  • מחבר

אם אני אשחזר את כונן C זה יעזור?

פורסם

אם לא פתחת את הקובץ המצורף אז לא נדבקת ולא נעליים...

לגבי חסימת הודעות, לאאוטלוק אקספרס יש מערכת Rules. תיכנס ל-

Tools -> message rules -> mail -> new

יהיה לך שם אפשרות לייצר חוק... אני חושב שאתה כבר תבין לבד.

פורסם
  • מחבר

פתחתי את הקובץ .. : ::), האנטי וירוס לא התריע שדובר בוירוס ופתחתי את הקובץ מסקרנות.. הקובץ הוא קובץ מכוווץ שאין בו כלום והוא שוקל 25 בייטים. יכול להיות שהמחשב נדבק בוירוס?

פורסם

פתחתי את הקובץ .. : ::), האנטי וירוס לא התריע שדובר בוירוס ופתחתי את הקובץ מסקרנות.. הקובץ הוא קובץ מכוווץ שאין בו כלום והוא שוקל 25 בייטים. יכול להיות שהמחשב נדבק בוירוס?

::) :-X

Click Here

פורסם
  • מחבר

הורדתי תוכנה מהאתר של סיימנטק, סרקתי והוא הציג הודעה שלא נמצאו וירוסים (sober ממספר סוגים מסויימים).

במידה והמחשב מודבק בוירוס, האם שיחזור כונן C ייעזור?

פורסם

כן!

אבל עדיף להתקין את כל הווינדוס מחדש!

פורסם
  • מחבר

שיחזרתי את המערכת, אבל קבצים שהורדתי היום לדוגמא לא נמחקו. האם השיחזור משחזר רק את הקבצים של ווינדוס?

פורסם

כן!

מה כן?!?!?

שחזור מערכת בעיקרון מחזיר את ההגדרות הישנות, הוא לא ממש נוגע בקבצים.

פורסם

כן!

אולי די להכניס את הבן אדם לפאניקה?

פותח הת'רד יש לך אנטי וירוס?

תעדכן אותו ותעשה סריקה מלאה

אין לך?

תוריד חינם AVG או AVAST

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים