עבור לתוכן

מחשב לעריכת מוזיקה (אודיו) ותוכנות מתימטיות ופיתוח, מעט משחקים ואינטרנט

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?

התקציב הוא בין 5500 ל-6000 ש"ח אבל אני מעדיף לא להשתמש בכל הסכום

2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

רוצה לעבוד עם תוכנות לעריכת מוזיקה (חסר ניסיון בתחום), תוכנות מתממטיות ומעט פיתוח. בתחום הפנאי הרבה הקשבה למוזיקה דרך אוזניות, מעט צפיה בסרטים ואינטרנט.

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.

מקלדת ועכבר אלחוטיים (לא חובה מקלדת אלחוטית), מסך אני ארכוש מאוחר יותר.

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי

צריך הכל פרט למסך

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?

חשבתי על מעבד של AMD ולוח של DFI אבל זו לא חובה

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?

העיצוב לא כל כך חשוב למרות שאם אפשר אז תבורכו

שקט הרבה יותר חשוב

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?

אין צורך במערכת הפעלה, הרכבת מחשב במעבדה נחוצה (אני יודע אבל מעדיף לקבל את האחריות)

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?

אני מתלבט אם כדאי לשים כרטיס קול איכותי יותר כי אני מקשיב להמון מוזיקה. אשמח לשמוע דעה. ההאזנה היא דרך אוזניות (ככה אני מעדיף) ואני אקנה זוג אוזניות KOSS נוסף עבור הבית.

תודה בעבור העזרה.

דותן

פורסם

לעריכת אודיו יש בעיה עם צ'יפסט NF4 עד כמה שאני יודע, ולכן מומלץ להמנע מ-AMD.

01  0640  Computer Assembly  160.00  ¤  1  160 ¤ 

02  7038  Intel Pentium D 2.80GHz 2X1M Cache 820 Dual Core 800MHz 775 Tray CPU  1570.00  ¤  1  1570 ¤ 

03  6331  Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler  250.00  ¤  1  250 ¤ 

04  6595  Gigabyte GA-8I945P-G Intel 945P Motherboard  680.00  ¤  1  680 ¤ 

05  5152  Samsung 512MB DDR-II DDR 533 Memory  290.00  ¤  x2  580 ¤ 

06  7084  Leadtek FX6200 PX6200TCTDH PCI-e 256MB Turbo Cache Bulk Video Card  330.00  ¤  1  330 ¤ 

07  7613  Samsung 200GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD  590.00  ¤  1  590 ¤ 

08  7572  NEC ND-3550A Black x 16 Bulk DVD±R/RW  265.00  ¤  1  265 ¤ 

09  2443  Citizen/Sony/Alps Black 1.44MB 3,5" FDD  55.00  ¤  1  55 ¤ 

10  6743  Compucase-HEC Midi Tower CI-6AR6 - 2x120mm Fans Black Silver Case  300.00  ¤  1  300 ¤ 

11  5499  Enermax Noisetaker-II 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply  420.00  ¤  1  420 ¤ 

12  6550  Logitech Internet Pro PS2 Eng/Heb Black Keyboard  95.00  ¤  1  95 ¤ 

13  5396  Logitech MX1000 Cordless PS2/USB Optical Mouse  350.00  ¤  1  350 ¤ 

5645 ¤

Kind of payment : Cash 2% Discount = 5532.10  ¤ 

מחיר מזומן שטרות כולל הרכבה

www.logicpc.co.il

שמתי לך כאן מעבד כפול ליבה עם לוח תואם (עם צ'יפסט מקורר פסיבית = שקט), מכיוון שרוב התוכניות המקצועיות יודעות לנצל זאת - מעבר לכך זה כבר יהיה תלוי בתוכנות הספציפיות שתעבוד איתן. דאגתי לקרר את המעבד עם קירור מאסיבי, ומאוורר 120 מ"מ שקט מאוד.

בכרטיס מסך - מכיוון שאין לך צורך במשהו להריץ משחקים, מספיק הכרטיס הפשוט ביותר. בחרתי אחד עם יציאה לשני מסכים במקרה ותצטרך את זה בעתיד, וכמו כן הוא מקורר פסיבית כך שהוא לא מייצר רעש (שים לב רק שזו גירסת ה-TurboCache שמקוררת כך ולוודא זאת עם החנות בעת הרכישה).

בחרתי בכונן קשיח של Samsung כי הם ידועים בתור הכוננים השקטים ביותר בתחום.

מארז עם שני מאווררי 120 מ"מ שאמורים להיות שקטים יחסית.. אם כי יכול להיות שהם לא יהיו מספיק שקטים בשבילך, אני ממליץ לבקש לשמוע בחנות. במקרה ואינם מספקים אותך ממולץ להחליף לשני Glacialtech 120mm 19dBA שהם שקטים (ועולים כ-50 ש"ח ליחידה).

ספק כח איכותי ושקט עם שלוש שנים אחריות.. עקרונית אפשר ללכת גם על גירסת ה-370W ATX 2.0 24pin אבל היא עולה רק 40 ש"ח פחות.

עכבר אלחוטי איכותי עם עמדת טעינה.

באשר לאודיו - אם אתה מתכוון לערוך אודיו אני מניח שתצטרך כרטיס קול מקצועי? כאן זו כבר אינה המומחיות שלי ואני ממליץ לפנות לפורום אודיו, או לפורומים אחרים שמתמחים בנושא.

עריכה: עכשיו שמתי לב שבכותרת כן ציינת שיש צורך במשחקים בניגוד לגוף ההודעה.. במקרה כזה יש להשקיע בכרטיס מסך יותר חזק. אם אכן רק "מעט" משחקים ולא הכבדים ביותר, אפשר להסתפק בכרטיס GeForce 6600 כלשהו שעולה באיזור ה-650 ש"ח. של Leadtek נחשבים יחסית שקטים (אבל אצלי הוא היה הרכיב המרעיש ביותר במחשב השקט שלי).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה, נראה מפרט תותחי! אני אשקיע קצת יותר בכרטיס מסך באמת -אם אני מותח את ההשקעה ל-6000 ש"ח אפשר כבר לקחת כרטיס בסביבות ה- 800 ש"ח שכבר מאפשר משהו סביר יחסית.

שאלות:

1. לא עדיף ללכת בזיכרון על OCZ 1G (512MBx2) Value Pro w/Heat Spread DDR2 533 Memory שעולה 720 ש"ח באותה חנות?

2. ב-HD נראה לי עדיף Seagate 160GB 7200 rpm 8MB Buffer NCQ Serial ATA HDD. אלא אם כן תאמר לי שאין תמיכה ב-NCQ בלוח האם הספציפי הזה. או ש-SATA II עדיין יותר נחשב?

3. אתה ממליץ על קירור ל-CPU בשביל OC או בשביל לשמור על רעש נמוך?

4. מה דעתך על כרטיס המסך Leadtek FX6600 PX6600TD PCI-e 256 MB VIVO Retail Video Card ככרטיס חלופי משודרג? מחירו 770 ש"ח.

או שאולי כדאי לחרוג מעט וללכת על כרטיס בסביבות ה-1000 ש"ח (אני אחיה עם החריגה :->).

שוב תודה,

דותן

פורסם

1. לא עקרוני, זה זיכרון פשוט של OCZ והוא סתם יקר בגלל השם.. אם כבר להשקיע יותר אז בזיכרון 667. אגב שמתי לב עכשיו שיש גם Twinmos DDR-II יותר זול מהסמסונג שם, בהחלט אפשר לחסוך שם.

2. NCQ הוא לא עקרוני, והאמת מכיוון שהסמסונג הוא SATA-II הוא אמור לתמוך ב-NCQ.. הדגם צריך להיות SP2004C, באתר של סמסונג לא מצאתי מידע, אבל הביקורת הזו טוענת שהוא תומך ב-NCQ.

3. הקירור מומלץ מכיוון שזו מעבד עם נטיה לחימום קיצוני, ומעבר לכך הוא שקט. יכול להיות שיהיה טוב גם ל-OC, אבל לא זו היתה המטרה.

4. באשר לכרטיס מסך - תלוי כמה אתה משחק ובאיזה משחקים. אפשר אגב למצוא כרטיס 6600LE של Gigabyte (דגם GV-NX66L128DP) אשר מקורר פסיבית ומציג ביצועים סבירים לגיימר הקליל ועולה באיזור ה-600 ש"ח.

ברמה הגבוהה יותר כבר קשה למצוא כרטיס שקט אם זה ממש חשוב לך.. (למרות שב-KSP יש בעצם 6600GT של GIL באיזור ה~800 ש"ח עם קירור דומה ל-VF700AlCu של זלמן, והוא אמור להיות שקט, יכול להיות שגם הכרטיס שיש בלוג'יק דומה, אבל חובה לברר את זה קודם - כמו כן, GIL היא חברה יחסית חדשה בארץ).

אגב גם נזכרתי עכשיו - העכבר הזה לא מתאים כל כך למשחקים. לא מאמין שקיים עדיין עכבר אופטי שגם עושה את העבודה, אבל על זה ספציפית זכור לי ששמעתי תלונות על משחקים.. אם כי זה היה דיי מזמן, רצוי לבדוק את העניין.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה. אני אבדוק את הכרטיסים של GIL.

אם אני אשחק אז מדובר במשחקים נוסח HEROES 5 או CIV 4 ולא במשחקי פעולה גוף ראשון. אני מניח ש- 6600 יספיק עבורם די והותר.

שוב תודה.

דותן

פורסם

הא אתה מאלה.. (שמשחקים Heros).. ;)

אין עוד פרטים באתר שלהם על System Requirements, אבל אני מבין שלראשונה המשחק עובר לתלת מימד מלא, בדומה למה שקרה עם Warcraft III.

יכול להיות שה-6600LE יספיק כאן, אבל נראה לי שעדיף להשקיע ב-6600GT עם קירור שקט..

GIL חדשים בתחום ולכן האמינות שלהם עדיין מוטלת בספק, גם אין ביקורות על הכרטיסים החדשים שלהם, והמחיר זול לעומת החברות הגדולות.. לכן יש רתיעה מסויימת מהמלצה עליהם בינתיים. טכנאי שאני מכיר שעבד עם הכרטיס הזה (עם הקירור הדומה לזלמן) אמר שלא נתקל בבעיות והמאוורר שקט.

פורסם

אני לא הייתי קונה GIL.

לדעתי המחיר הזול בא מזכרון DDR במקום DDR3. חייב להיות הסבר למחיר מעבר לעובדה שזו חברה חדשה.

שים לב ש KSP מפנים לכרטיס עם DDR ובצד שמאל תראה שיש אופציה ל DDR2 ו DDR3 ואם תרצה אז בטח גם SDRAM :)

מי יודע איזה עוד משחקים יש שם (קבלים וכו'..).

http://www.geniman.com.hk/geforce6600gt_pcie.htm

פורסם

אפשר להבדיל בין הכרטיסים לפי הגוף קירור, וכפי שידוע לנו ב-KSP לדוגמא יש את זה עם הקירור הדומה לזלמן, לפי האתר שלהם הוא מגיע עם DDR3..

בקשר לכבלים את צודק, יכול להיות שהם חוסכים שם.

מצד שני כבר אפשר למצוא כרטיסים של Innovision אפילו יותר זול, אז אולי בכל החברות הגדולות הם פשוט מרוויחים יותר (Leadtek, Gainward, Gigabyte, Albatron).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים