עבור לתוכן

קצונה ייעודית - לוגיסטיקה, Any Good ?

Featured Replies

פורסם

תוקן ..

אני עשיתי צבא אני מכיר הרבה הנדסאים ועתודאים בצבא (בחיל חימוש יש טונות ) שאלתי כמה מהם והם אמרו שהשמירות בקבע הרבה פחות גרועות מהסדיר והם עושים בתדירות נמוכה בהרבה מהסדיר ( צריך קבע 1 על כמה סדירניקים וקצין תורן 1 ) מרביתם השתחררו כבר ועובדים באזרחות ומרוויחים עכשיו יותר מ1 שלא שירת במקצוע בצבא בעל אותו וותק .

• תגובות 131
  • צפיות 15.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לשאלתך אני הייתי קצין חימוש. הייתי על תקן מהנדס(עתודאי) במשך קרוב לשנה וחצי ועבדתי בעיקר עם עתודאים.

אז אני יודע על מה אני מדבר.

פורסם

התלונות בעניין השמירות נקראות נחלת הכלל כול מי ששירת בצבא לא אהב אותם . פגשתי הנדסאי בגדוד הוא אומר שעשה מסלול חי"ר ועושה שמירות כמו חי"ר רגיל בנוסף לעבודה הרגילה כך שזה תלוי על מה שאתה נופל . בעיניין הגיל מהנדס מתגייס בגיל 22-23 לכול המאוחר רק מי שלומד רפואה לפני צבא מתגייס בגיל 25 . פגשתי 1 תאמין לי דפוק עם קבלות . דבר שני אף 1 לא אמר שצריכים להמשיך לשרת בקבע יותר ממה שחויבת . אם אתה מחפש דפוקים ממש חפש גובניקים שעושים בטן גב כול היום ומתלוננים על כול העולם.

פורסם

מרבית העתודאים בחרו במסלול הזה לא בגלל השמירות או שהם מתגייסים מאוחר והם צריכים לשרת יותר מהרגיל . הם בחרו בזה בגלל שבצבא הם יעבדו בדברים שבאזרחות לא יוכלו . המסלול העתודאי היחיד שמתגייסים בגיל 25 זה רפואה והם המקופחים האמיתיים והיחידים בצבא כי לאור העובדה שאין הרבה הבדל בין רפואה צבאית לאזרחית . במסלולי הנדסה אפשר לעבוד על מחשור צבאי שנאסר עליו שימוש אזרחי או פותח אך ורק ע"י הצבא (שמתגייסים בגיל 21-22 לכול המאוחר ). המקומות הכי מצפרים הם חיל האויר , מחלקות של מחקר ופיתוח ויש גם את היחידה שאחראית על הלויינים שמייצרת ומפתחת לווינים וטילי שיגור (שהיא היחידה מחוץ לארה"ב שמיצרת חלקים להנאה רקטית ללוינים) ושם גם מקבלים יותר מאשר באזרחות . אם כבר בוחרים כדאי לדעת איזה.

אין מו"פ בחיל האוויר...

פורסם

והצבא גם לא מייצר לוויינים :screwy:

(לצורך העניין, רובו המוחלט של הציוד בצבא מגיע מחברות אזרחיות)

פורסם

מי אמר שלצבא אין חברות 'אזרחיות' יש הרבה תעשיות שהתחילו בתוך הצבא והמשיכו כחברה עצמאית בבעלות הצבא 1 מהם מפתח רכיבים וחלקים ללווינים ולטילי שיגור לחלל ומיצאים אותם לחו"ל זה למשל תעשיה צבאית

פורסם

התעשיה הצבאית זו *חברה פרטית*.

פורסם

העתודאים למיניהם למעשה בונים מצגות כל היום, בעוד שהמהנדסים האזרחיים אשכרא מפתחים משהו. התעשייה הצבאית היא אזרחית.

בודדים תפקידי הפיתוח האמיתיים בצבא.

פורסם

זה בעיקר עתודאים בקירייה... יש הרבה עתודאים שעובדים בתור מהנדסים תאכלס, ויש גם קצת מו"פ בחיילות שונים.

ויש גם עתודאים שעובדים במקומות אזרחיים (קמ"ג, רפא"ל, מז"פ...)

פורסם

העתודאים למיניהם למעשה בונים מצגות כל היום, בעוד שהמהנדסים האזרחיים אשכרא מפתחים משהו. התעשייה הצבאית היא אזרחית.

בודדים תפקידי הפיתוח האמיתיים בצבא.

הרבה פעמים זה פונקציה על מה אתה נופל והחיל שאתה נכנס בו . אני יודע שמרבית עתודאים נופלים על תפקידים ניהולים ולא עוסקים במקצוע שלהם . זה 1 הסיבות שעדיף הרבה פעמים ללמוד הנדסאים על פני עתודאים למרות שבמרבית המקרים המצב שלהם יותר גרוע מהעתודאים (למרביתם יש עומס עבודה והם צריכים לשמור כמו כול 1 רגיל) .

זה בעיקר עתודאים בקירייה... יש הרבה עתודאים שעובדים בתור מהנדסים תאכלס, ויש גם קצת מו"פ בחיילות שונים.

ויש גם עתודאים שעובדים במקומות אזרחיים (קמ"ג, רפא"ל, מז"פ...)

מה שמחזק את מה שאמרתי

תגידו איזה חיל אחראי על הלווינים באופן כללי . כלומר איסוף מידע מריגול לוויני פיתוח לווינים יעודים ושליחתם לחלל ?

פורסם

אני מניח שחיל האוויר, מודיעין ועוד כמה יחידות...

פורסם

יש יחידה משותפת שאחראית רק לזה אני שהיא תחת חסות חיל האויר בגלל שלווין שמרבית פעילותו היא באויר או בחלל במקרה הזה ויש לה מחלקת פיתוח והם כבר מיצאים חלקים רקטיים ללווינים וטילי שיגור זה פורסם כבר בטלויזיה בגלובס אני חושב

פורסם

חלקי טילים, חלקים של מנועי סילון ומנועים רקאטיים מיוצרים בארץ בכמה וכמה מפעלים... יש את מנועי בית שמש, ישקר, ועוד כמה... וזה ממש לא חדש...

מערכות אלקטרוניות גם מיוצרות כבר די הרבה שנים באלטה, אלביט ורפא"ל...

למה בדיוק אתה מתכוון?

פורסם

ושוב הכל אזרחי.

פורסם

לא אמרתי שלא...

הצבא שותף לכמה פרוייקטים, אבל יצור ומו"פ אין שם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים