עבור לתוכן

קצונה ייעודית - לוגיסטיקה, Any Good ?

Featured Replies

פורסם

במילה אחת, קצונה ייעודית זה חרא :-\

קצונה ייעודית זה דבר מעולה, תלוי רק מאיזו נקודת מבט אתה מסתכל ובאיזה מקצוע.

קצין לוגיסטיקה לי אישית נשמע משעמם... ועוד להיות קצין גו'ובניק עם שנה תוספת לשירות נשמע לי אידיוטי.

קצונה ייעודית בחיל הקשר לדוגמא (אם זה מעניין אותך) יכולה להיות הרבה יותר מעניינת.

רגע, אתה רוצה להיות לוחם בכלל?

• תגובות 131
  • צפיות 15.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קצונה ייעודית זה דבר מעולה, תלוי רק מאיזו נקודת מבט אתה מסתכל ובאיזה מקצוע.

מה בדיוק מעולה בזה?

פורסם

הקב"א המינימלית הנדרשת לקצונה כלשהי היא 52.

מתחת לזה, בהמלצת קצין ו 1000 ליקוקים לשליש/ה ושאר גורמי תמך.

ולשאלתך, קצין לוגיסטיקה זה חרא של ג'וב. מאוד לא מאתגר, מאוד סתמי. עוד תפקיד קצונה מנהלתי. גם קצין שלישות, שפ"י, רכב, חימוש... לא כבוד גדול ובטח שלא סיפוק גדול, אלא אם כן אתה נמצא ביחידה קרבית, עם רמת שכר גבוהה וגם אז ההנאה מוטלת בספק.

פורסם

מה בדיוק מעולה בזה?

עצם העובדה שמתחילת שירותך יש לך מסלול קבוע מראש הכולל קורסים רבים (זמן עובר יותר מהר מאשר בגדוד סדיר) ואנשים איכותיים (לרוב, כי זה קצונה).

פורסם

לפעמיים להתחיל ולדעת לאן אתה הולך וכו זה קצת מבעס כי אתה קובע לך את ה3 שנים הבאות בידיעה של מה שאתה הולך לעשות

ולשנות את זה זה דיי קשה..(במיוחד אחרה שאתה בקורס וכו..)

תמיד צריך להשאיר מקום פתוח לאפשרויות אחרות..(במיוחד בצבא..)

ותאמין לי ראיתי הרבה הרבה קצינים שאי אפשר להגיד עליהם "איכותיים"..

פורסם

בקצין יעודי קרבי יש הרבה פחות בעיות אתה נמצא בין קצין קרבי לקציני בסיס . יש לך הכי הרבה פחות בעיות משמעת של סדירים תהיה יותר תדיר בבית (חלק ניכר מלילות השבוע תישן בבית עקב שחלק ניכר מהפעילות שלך מחוץ לבסיס אם תהיה של גדודים זה כול יום ) תהיה לך פחות בעיות של מפקדים מעליך

פורסם

עצם העובדה שמתחילת שירותך יש לך מסלול קבוע מראש הכולל קורסים רבים (זמן עובר יותר מהר מאשר בגדוד סדיר) ואנשים איכותיים (לרוב, כי זה קצונה).

קצונה יעודית זה מלכודת. עוד דרך של הצבא לנצל חיילים. הצבא לוקח צעיר שאין לו מושג מהחיים, מנפח לו ת'תחת, מחתים אותו קבע ואחר כך זורק אותו לאיזה בסיס נידח. ומי סובל? כולם. הרבה יוצאי קצונה יעודית מגלים שהם לא כל כך מסתדרים עם התפקיד / מסגרת (כי יש הבדל עצום בין קורס לסדיר) ואז הם מתחילים להיות מתוסכלים. מתוסכלים עם שנה קבע. (בקרוב שנתיים) ואת התסכול שלהם הם מוציאים על חיילים סדירים.

או שקורה שונה לגמרי. הם מגעים לבסיס חדש עם אף באויר, חושבים שהם יותר טובים מכולם ואז הם מתחילים לריב עם חיילים סדירים. עובר הרבה זמן עד שהם יורדים מהעץ. בדרך כלל איזה נגד דואג לעשות את זה.

מסקנה: צאו לקצונה רק אם אתם מעוניינים בקריירה בצבא. או צאו לקצונה רק אחרי שתרגישו קצת סדיר.

פורסם

קצונה יעודית זה מלכודת. עוד דרך של הצבא לנצל חיילים. הצבא לוקח צעיר שאין לו מושג מהחיים, מנפח לו ת'תחת, מחתים אותו קבע ואחר כך זורק אותו לאיזה בסיס נידח. ומי סובל? כולם. הרבה יוצאי קצונה יעודית מגלים שהם לא כל כך מסתדרים עם התפקיד / מסגרת (כי יש הבדל עצום בין קורס לסדיר) ואז הם מתחילים להיות מתוסכלים. מתוסכלים עם שנה קבע. (בקרוב שנתיים) ואת התסכול שלהם הם מוציאים על חיילים סדירים.

או שקורה שונה לגמרי. הם מגעים לבסיס חדש עם אף באויר, חושבים שהם יותר טובים מכולם ואז הם מתחילים לריב עם חיילים סדירים. עובר הרבה זמן עד שהם יורדים מהעץ. בדרך כלל איזה נגד דואג לעשות את זה.

מסקנה: צאו לקצונה רק אם אתם מעוניינים בקריירה בצבא. או צאו לקצונה רק אחרי שתרגישו קצת סדיר.

זה תשובה של סדיר שקצין קיפח אותו ומתרץ את זה . חלק ניכר מקציני יעודי אין להם סדירים תחתיהם בגלל תחומים מסויימים שדורשים דרגת קצין . למשל הספקת תחזוקה וציוד של כמה גדודים . קציני שלישות אין להם סדירים תחתיהם . בכול בסיס יש מפקדה ובה לפחות 8 קצינים ויותר ממחציתם הם מעין בתפקיד קציני קשר שתפקידם בין מפקדי הגדודים והפלוגות לחילות החוץ שהם משוייכים ותפקידם..

פורסם

חיפשתי את המילה קצין לוגיסטיקה בגוגל ומצאתי את הת'רד הזה,

גם אני צריך להתגייס לשם באפריל, כל החברים שלי אומרים לי שזה זבל ואני הולך להיות אפסנאי

פורסם

חיפשתי את המילה קצין לוגיסטיקה בגוגל ומצאתי את הת'רד הזה,

גם אני צריך להתגייס לשם באפריל, כל החברים שלי אומרים לי שזה זבל ואני הולך להיות אפסנאי

כול החברים שלך צודקים.....

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

האמת היא שגם אני מתגייס לקצונה ייעודית של חיל הלוגיסטיקה ב18 לאפריל והמידע שהצבא נותן לגבי המסלול מריח קצת לא טוב (נשמע כמו חרטה בעיקר) אבל בכל מקרה אני אישית מסתדר עם זה סבבה כי אני פרופיל 97 והייתי אמור להיות בגולני או גבעתי ואנלא רוצה אז הקצונה הייעודית הזאת היא מן מפלט מהקרבי ...

ובקשר לעניין של ה"אפסנאות"...תלוי מה בוחרים...במהלך ההשלמה בבה"ד 6 אחרי הקק"צ הבסיסי בבה"ד 1 יש מה שנקרא "ישיבת קצינים" ושם כל אחד מצהיר על ההעדפות שלו לגבי מה הוא הולך לעשות ב3 שנים הבאות ואז אפשר לבחור: או לשרת בתור מ"מ קרבי גדודי ולהתקדם למ"פ מפקדה וכאלה דברים וזה בשביל אלה שמתלוננים שאין אקשן...

לאלה, כמוני, שלא מתאים להם קרבי יש אפשרות של "קצין בתפקידי מטה" שזה קצין שעושה בעיקר עבודות משרדיות אבל מעבירים תשירות בסבבה לדעתי...ויש כמובן את האחרים ציוד ואספקה הדרכה וכל השאר...

לסיכום, לא נראה לי כזה נורא לעבור את זה במיוחד לאחד שבאותו זמן של השירות עושה דברים מאתגרים בלי קשר לתפקיד שלו כמו ללמוד וכאלה...

פורסם

אם אתה לא רוצה קרבי אז למה לא ללכת למודיעין וכו.?

פורסם

בתור קצין לוגיסטיקה בעבר אני חייב להחלץ לעזרת החייל ולשפוך קצת אור על התפקיד.

המסלול שעברתי כלל ביצוע תפקיד של קצין לוגיסטיקה בגדוד שריון בבקעה כשלאחריו אותרתי להדרכה בקורס הקצינים של החיל.

לגבי התפקיד הראשון אני מגדיר אותו תפקיד של השתפשפות כמפקד וכמנהל שכן מגיעים לגדוד במטרה פורמאלית להשתלב כמפקד זוטר אך בפועל צריך לדעת להתנהל אל מול קצינים בכירים ממך , נגדים אשר מכירים את תפקידך טוב מאשר אי פעם תוכל להכירו וחיילים שלעתים מנוסים במערכת הצבאית יותר ממך כל זאת כשמצד אחד אתה לומד את המערכת ומאידך אתה צריך להיות נחוש והחלטי בניהול המחלקה.

רוצה לומר צריך למצוא את שביל הזהב מצד אחד לא להרים את האף ומצד שני עדיין ללמוד מספיק כדי להתפתח מקצועית ופיקודית.

לגבי התפקיד השני מה אומר ומה אגיד אני מאחל לכל אחד תפקיד כזה.

הדרכה בצוות משולב של קצינים וקצינות של צוערות וצוערים איכותיים ( חלקם לוחמים לשעבר , אקדמאים ,תרומת זרועות וגם יעודיים כמוך ).

הקורס משלב הדרכות מקצועיות ופיקודיות בבה"ד שבוע שטח כולל ניווטים כאשר לאורך כל הקורס האוירה היא אמנם לימודית אך משוחררת ומהנה.

התפקידים המוצעים ע"י החיל הם : קצין לוגיסטיקה גדודי ויחידתי, קציני מטה וקציני הדרכה בבה"ד

מקווה ששפכתי קצת אור וננתי קונטרה לכל ההשמצות,

בהצלחה

פורסם

אני הייתי קצין חימוש, והגעתי למסלול דרך קצונה ייעודית. הקב"א המינימלית למסלול הייעודי הוא 53 אם אני לא טועה. ייתכן ואף 54.

אומנם החיל שונה, אך יחד עימי שירתו בגדוד\עברו את הקורס רבים מקצונה ייעודית תחזוקה, ולכן אני יודע איך הדברים נראים גם שם.

קצונה ייעודית זאת הדרך של חיל חימוש, תחזוקה וכו' לקחת בחורים 'על רמה' לחיל שהינו רחוק מכך.

בתור קצין, אכן למדתי הרבה בשירות ואני לא מצטער לרגע שיצאתי לקצונה. מצד שני, לגבי החיל שבו שיררתי והתפקיד יש לי הסתייגויות לא מעטות. קח בחשבון שלפני הגיוס יספרו לך המון שקרים - העיקר שתגיע למסלול. ברגע שתתגייס, אתה כבר תקוע, משום שאם תפול מהקורס - אתה תהיה אפסנאי, ואם לא תפול - אתה תפקד על אפנסאים(אותו דבר בחימוש - וכך קרה שחבריי עם קב"א 54-56 שירתו כמכונאי נגמ"ש עם צוות של דפ"רניקים).

לשם הבהרה - אין כזה דבר קצונה ייעודית קרבית. אלו הם סוגי הקצונה הייעודית ופירוט תפקידי היעד:

קצין לוגיסטיקה - רוב הסיכויים שתפקידו הראשון שאורך כשנה יהיה כקצין לוגיסטיקה בגדוד. הדבר אומר שהינך מפקד על מחלקת לוגיסטיקה, או במילים אחרות - אחראי מחסן ועובדי מחסן.

קצין חימוש- תפקיד ראשון - מפקד מחלקת החימוש בגדוד וכל הציוד הקשור. במילים אחרות - "מפקד-מכונאי".

קצין שלישות- אחראי על כל נושא השלישות בגדוד. במילים אחרות - מנהל משרד כ"א בגדוד.

קצין קשר - אחראי על כל ציוד הקשר בגדוד ועל מחלקת הקשר.

קצין תכנון\מטה - קציני שלישות ג'ובניקים שיהיו בתפקיד תכנון מטה בעורף.

אלו הם התפקידים המיועדים לאלו היוצאים לקצונה ייעודית. פרט לקצין תכנון\מטה, כל הקצינים הייעודיים אמורים לשרת בגדוד שהיציאות בו ברוב המקרים היא אחת לשבועיים. יש כאלה שזה טוב להם, ויש כאלה שלא.

פורסם

ובקשר לעניין של ה"אפסנאות"...תלוי מה בוחרים...במהלך ההשלמה בבה"ד 6 אחרי הקק"צ הבסיסי בבה"ד 1 יש מה שנקרא "ישיבת קצינים" ושם כל אחד מצהיר על ההעדפות שלו לגבי מה הוא הולך לעשות ב3 שנים הבאות ואז אפשר לבחור: או לשרת בתור מ"מ קרבי גדודי ולהתקדם למ"פ מפקדה וכאלה דברים וזה בשביל אלה שמתלוננים שאין אקשן...

אני לא מאמין שבן אדם שהתגייס לקצונה ייעודית יכול לבקש הצבה ביחידה קרבית בתפקיד קרבי.. קצינים קרביים צריכים לצמוח מתוך השירות הקרבי ולא בצורה חיצונית כמו שאתה טוען

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים