עבור לתוכן

האם כדאי לעדכן את הביוס?

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם Abit-An8 Ultra nforce4Ultra. אני די בטוח שהביוס הנוכחי שלו הוא לא הכי חדש, כיוון שכשעולה המחשב יש כזה מסך של ABIT וזה מראה שהלוח לא תומך במעבדים כפולי ליבה (אין את האייקון) כרגע המחשב עובד בסדר גמור (טפו טפו טפו)

עם הלוח באה מעין תוכנה שמעדכנת את הביוס אוטומטית מהאתר של ABIT כך שלא צריך לעשות כלום חוץ מלאתחל בסוף.

האם כדאי לעדכן את הביוס או לעזוב אותו לנפשו? מה הסכנות בעידכון של הביוס בדרך הזאת? (שהבנתי שהיא חדשה יחסית)

*יצויין שאני לא עומד לקנות מעבד כפול ליבה בזמן הקרוב :D סתם שמעתי שעדכון ביוס יגרום ללוח לתמוך במעבדים אלו אז לקחתי זאת כסימן..

תודה על הקריאה.

פורסם

מצטרף לשאלה.

פורסם

כעקרון (כפי שנאמר כאן כבר פעמים רבות) אין צורך בעדכון BIOS, זה לא מוסיף ביצועים ולא עוזר אלה אם כן משהו לא עובד טוב (תמיכה בחומרה).

זהו תהליך שאינו נטול סיכון, יהיה קל לביצוע ככל שיהיה.

אם אין לך כפול ליבה וכל מה שהעדכון נותן זה תמיכה בכפולי ליבה אין צורך ולא מומלץ לעדכן BIOS.

אם וכאשר תרצה להתקין מעבד אחר או חומרה אחרת שלא נתמכת אז כדאי לך לעדכן.

וכדברי החכם הסיני: אם זה לא שבור אל תתקן את זה !!!

פורסם

אם אתה לא מתכוון לקנות כפול ליבה אין סיבה שתעדכן. בקלות משהוא יכול להפקשש והופ הלך הלוח אם |:

פורסם

שתקנה משהו שהלוח לא תומך בו..(מבחינת חומרה..)..אז תחשוב לעשות עידכון

נכון לעכשיו לא צריך..(אם זה לא שבור למה לתקן..)

פורסם

לא מסכים, ויש הרבה מקרים שבהם עדכון משפר ביצועים ואפילו משמעותית (הרי מה ההבדל בין לוחות אם שונים אם לא ה- BIOS).

אם הלוח באחריות, עדכן לפי הוראות היצרן ותהנה. שנגמרת האחריות, זה הופך להיות מעט מסוכן. למרות שהיום עם העזרים האוטומטיים שציינת זה כמו להוריד ולהתקים כל תוכנה. רק סגור את כל היישומים כולל אנטי וירוס לפני כן...

בהצלחה.

פורסם

if it works, don't fix it

פורסם

דעתי כדעת מי שאומר "אם זה לא מקולקל אל תתקן את זה"

royia עידכון BIOS אינו כלול באחריות

וההבדל בין הלוחות השונים הוא הרבה יותר מקיף ועמוק מאשר BIOS

פורסם

רגע, ואם אני קונה מחשב חדש עם הלוח הזה וamd 3800 dual core אז אני צריך לעדכן?

פורסם

כן

אבל אתה יכול לדרוש שיעדכנו לך בחנות

פורסם

הם רק מרכיבים את המחשב אבל.

פורסם

תבקש שיעדכנו לך לביוס האחרון במקום

פורסם

לא צריך windows xp מותקן בשביל זה?

פורסם

לא

שיעדכנו מהביוס מה AWDFlash (התוכנה של Award לעדכון)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים