עבור לתוכן

זקוק לעזרה בזיהוי רכיבים אלקטרונים

Featured Replies

פורסם

היי,

השאלה אולי לא כל כך קשורה למודינג אבל כן לאלקטרוניקה אז החלטתי לפרסם אותה כאן.  ???

אתם עדיין כאן? יופי אז הסיפור הוא כזה. לפני כמה זמן הייתי בשבדיה וקניתי שעון אלקטרוני, לשעון עצמו כמה פונקציות נחמדות כמו זכרונות שעת צילצול,

מד טמפרטורה, הצגת שמות הימים בכמה שפות ולבסוף החלק הבעיתי סינכרון השעה אוטומטית בעזרת תדר רדיו שמשודר מגרמניה.

הבעיה שלי היא שהשעון מסתנכרן כל פעם מחדש על השעה לפי שעון שבדיה ( 1- שעה ). כל פעם שאני מכוון את השעה לישראל הוא מסתנכרן בחזרה לשעה אחת אחורה.

חיפשתי דרך לשנות לו את איזור הזמן או למנוע ממנו להסתנכן אבל לא הצלחתי  :nixweiss:

הדבר האחרון שאני יכול לחשוב עליו הוא לנסות ולגרום לשעון להפסיק לקלוט את השידור שמעדכן אותו.

וכאן אני צריך את העזרה שלכם, פתחתי את השעון ומצאתי סליל חוט נחושת שנראה כמו אנטנת רדיו אבל אני לא יודע איך צריך לנתק אותו האם סתם לתלוש או לקצר את החוטים?

ויש עוד כמה שאלות יש בשעון מדחום דיגיטלי יכול להיות שהסליל קשור אליו או שאולי זה הרכיב השחור העגול?

ושאלה אחרונה אני רואה הרבה קבלים על המעגל אבל לא מזהה את הרכיב הכחול שהאנטנה מחוברת אליו יש רעיונות?

Clock.jpg

פורסם

הסליל נחושת מימין הוא אכן אנטנת רדיו לתדרי AM ואני מאוד מופתע שזה קולט שידורים מדנמרק/גרמניה. תחנות נורמליות לא אמורות לעבור מרחקים כאלה.

כעקרון אם תנתק את הסליל (לחתוך) אז לא תהיה אנטנה ומעגל הרדיו לא יפעל, אבל בהתחשב בספק הקודם שלי ובהנחה שאולי יש דרך אחרת למנוע מהשעון ל"זייף" אני לא ממליץ סתם לחתוך חוטים.

העגול השחור הוא Buzzer, כלומר זמזם שעושה רעש - אתה תגיד מתי.

הרכיב הכחול מעל הזמזם זה שנאי המשמש בד"כ לתיאום עכבות.

פורסם

כמו שאמרו מעלי, הגליל מימין הוא אנטנת AM.

יכול להיות שאם תחתוך אותה הרדיו לא יקבל אות מאיפה שהוא לא מקבל ולא יסתנכרן יותר. מצד שני, אנחנו לא יודעים מה המבנה הפנימי של השעון, ויכול להיות שהוא בנוי כך שאם תנתק את האנטנה הוא יציג ג'יבריש, כי זה מה שהוא יקלוט.

בכל אופן, גם לי נשמע מוזר שהשעון קולט שידורים מאירופה ומסתנכרן לפיהם, זה פשוט נשמע מיותר... בטוח שאין אפשרות לכוון את השעון בצורה מוחלטת (שלא ישתנה יותר), ושאין איזשהו גורם אחר שמשפיע על הכיוון (כמו בטריות גמורות ועוד)?

פורסם
  • מחבר

השעון הוא שעון דיגיטאלי והבטריות חדשות לכן אין מצב שזו בעיה בבטריות אם הם היו גמורות הוא לא היה מציג כלום. כל ההוראות שבאו איתו היו בשבדית וכבר זרקתי אותן מזמן.

תאמינו לי שניסיתי למנוע ממנו להסתנכרן ( כשמכוונים אותו ידנית הציור של אנטנה נעלם ) אבל פתאום אחרי שבוע הציור מופיע שוב בלי סיבה והשעון עובר שעה אחורה, אני לא יכול להרשות לעצמי לא להתעורר בבוקר לכן חשבתי על ניתוק האנטנה.

הפחד שלי הוא שאולי אם אני אנתק את האנטנה השעון יפסיק לעבוד או אולי הרכיב הכחול שבתמונה 2A182J צריך את ההתנגדות של האנטנה ואם אני אנתק הוא ישרף או משהו כזה?

פורסם

אני מניח שכדאי לך לחפש משהו כמו שעון חורף/קיץ אם קיים, זה יכול להוות פתרון.

הרכיב הכחול שאתה מדבר עליו נראה כמו קבל. ולא נראה לי שמשהו ממש ישרף אם תנתק את האנטנה. אני פשוט לא בעד להתעלל במוצרים אלקטרוניים.

לדעתי אם אתה ממש חייב להשתעשע פשוט תנתק אחד מחוטי האנטנה מהמעגל בעזרת מלחם ותראה אם זה עוזר, כך תוכל תמיד להלחים אותו בחזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים