עבור לתוכן

G4 במקום ATHLON או PENTIUM

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

זה כבר הרבה זמן שאני מרבה לקטר על ביצועי התלת מימד של המחשב שלי (ראו מפרט).

בקיצור, דיברתי עם מכר שעובד בתחום הסאונד. הוא ניסה כל מיני מחשבים (כיום עובד עם ATHLON כמובן).

אבל הוא סיפר לי שבשלב מסויים הוא עבד עם אמולטור WINDOWS98 עם מקינטוש G4. המפתיע הוא שהמקינטוש הציג ביצועים עד פי 4 ממעבד ATHLON הכי חזק שהיה בתקופה (לפני חצי שנה בערך). ההסבר שניתן הוא העובדה שG4 הוא מעבד 128BIT. כלומר אם הוא מרנדר תמונה של 24BIT, יש לו מנוע מיוחד שמאפשר לו לחשב כמה חישובים כאלו במקביל, בעוד שמעבדי 32BIT, יזדקקו ליותר מחישוב אחד.

בתור מי שמתעניין באנימציה ורוצה מחשב חזק, רציתי לדעת אם מישהו פה עובד או עבד על מקינטוש לאפליקציות תלת מימד. האם מישהו עובד על MAC ואמולטור WIN98? איך הביצועים?

פורסם

G4 הוא לא מעבד 128bit.

יש לו יחידות מיוחדות שנקראות altivec שיכולות לבצע חישובים על 128ביט במקביל. או יותר נכון אותו חישוב על סט של 4 פקודות 32ביט.

אותו דבר זה SSE/SSE2... ותוכנה שעברה אופטימיזציה לשימוש בהם לא צריכה לפעול לאט יותר ממעבדי G4.

בכל מקרה מעבדי G4 נופלים מאחורי מעבדי ה Athlon וה - Pentium 4 בביצועים כבר זמן רב...

פורסם

אני חושב שהפיתרון הטוב ביותר הוא שני מעבדי אטלון MP

במיוחד לסוג השימוש בו אתה תשתמש במחשב

פורסם

לגבי האמולטור.

טעות מאוד גדולה. האמולטור הכי חזק שיש הוא Virtual PC, והוא ממש לא חלש מאוד בביצועים בהשוואה לPC... ביצועיו של האמולטור דומים לפנטיום 2 בינוני במקרה הטוב.

לגבי הביצועים של G4 בכללי, יש דברים שהוא חזק בהם מPC, למשל הוא ברינדור הוידאו הדיגיטלי. בגראפיקה עד עכשיו הוא הפסיד. למשל בהשוואות הOPENSSL מק' QS 1GHZ דואלי חלש פי 2 מאתלון 1GHZ. רק הבאתי דוגמא.

ביצועיו של מק' בתחום של אודיו לא ידועים לי. העבודה בסביבת מק' היא נוחה יותר מאשר PC, לכן לדעתי המק' היא הבחירה של הרבה גראפיקאים ומוסיקאים.

פורסם

אני חושב שהפיתרון הטוב ביותר הוא שני מעבדי אטלון MP

במיוחד לסוג השימוש בו אתה תשתמש במחשב

ביזבוז כסף יפה מאוד.

למה תסביר לי? כימעט שום תוכנה ביתית לא משתמשת מנצלת שני מעבדים ובטח שלא משחקים.

פורסם

נראה לי רק W-XP משתמש בשני המעבדים ברמה סבירה. רוב התוכנות לא יודעות לנצל את שני המעבדים.

פורסם

לזה אני מתכוון... ומה כבר הביצועים שיצאו לך? פחות שתי שניות להעלות את המערכת?

פורסם
  • מחבר

מה עם רינדור של תלת מימד (MAX או MAYA)? שני מעבדים יועילו הרבה או ישפרו בערך ב2 אחוזים?

פורסם

זה כבר כן, פה אני מאמין תראה שינוי משמעותי.

פורסם

שלום לכולם.

זה כבר הרבה זמן שאני מרבה לקטר על ביצועי התלת מימד של המחשב שלי (ראו מפרט).

בקיצור, דיברתי עם מכר שעובד בתחום הסאונד. הוא ניסה כל מיני מחשבים (כיום עובד עם ATHLON כמובן).

אבל הוא סיפר לי שבשלב מסויים הוא עבד עם אמולטור WINDOWS98 עם מקינטוש G4. המפתיע הוא שהמקינטוש הציג ביצועים עד פי 4 ממעבד ATHLON הכי חזק שהיה בתקופה (לפני חצי שנה בערך). ההסבר שניתן הוא העובדה שG4 הוא מעבד 128BIT. כלומר אם הוא מרנדר תמונה של 24BIT, יש לו מנוע מיוחד שמאפשר לו לחשב כמה חישובים כאלו במקביל, בעוד שמעבדי 32BIT, יזדקקו ליותר מחישוב אחד.

[glow=red, 2, 300]בתור מי שמתעניין באנימציה ורוצה מחשב חזק[/glow], רציתי לדעת אם מישהו פה עובד או עבד על מקינטוש לאפליקציות תלת מימד. האם מישהו עובד על MAC ואמולטור WIN98? איך הביצועים?

מישה פעם הבאה תקרא את ההודעה עד הסוף...

פורסם

שיט... אני לא מרוכז בזמן האחרון :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים