עבור לתוכן

לאן כדאי לי לחבר את המסך[LCD] לחיבור VGA או לחיבור DVI?

Featured Replies

פורסם

אין לי מושג אם כדאי לי לחבר את המסך לDVI כי בינתיים אני מחובר לחיבור VGA כבר שנה ואולי זה יתן לי בונוס מסויים אם מישהו יודע ויוכל להשיב לי אודה לו מאוד.

פורסם

אם יש לך את האופציה לבחור אז תלך על DVI - הוא קצת יותר איכותי מ VGA והוא גם דיגיטלי בניגוד ל VGA שהוא אנלוגי.

פורסם

חד משמעית- DVI

פורסם
  • מחבר

רציתי רק להבין אני צריך מתאם ספציפי שהיה אמור להגיע עם כרטיס המסך שלי [ומתאים ספציפית לכרטיס המסך או המסך] או שאני יכול לשים כל מתאם DVI שאני יכול לקנות בחנות?

פורסם

למה אתה צריך מתאם?

פורסם
  • מחבר

מתאם למסך כי היציאה מהמסך היא VGA ואני צריך מתאם יציאה DVI שיתאים לכניסת ה DVI בכרטיס המסך

פורסם

טוב שנזכרת להגיד ::)

אם אין לך במסך כניסת DVI זה לא ייתן לך כלום

תישאר עם ה-VGA

פורסם
  • מחבר

למה בדיוק אם אני יכול לקנות מתאם ולחבר את זה לDVI זה לא יתן לי שום בונוס?

ויש לי כניסת VGA במסך שאני יכול לפרק אותה לא כמו במסכים הרגילים שזה יוצא אוטומטית מהמסך זה משנה משהו?

פורסם

כל הקטע הוא שה DVI הוא דיגיטלי ואותו אתה יכול להמיר לאות אנלוגי עם אובדן איכות מסוים אך להמיר אנלוגי לדיגיטלי? מה היתרון בזה, אתה לא תרויח מזה כלום אולי רק תפסיד, היום כל כרטיס מסך חדש כבר בא עם יציאת DVI אז תחשוב אולי לשדרג כרטיס מסך.

פורסם

לכרטיס יש יציאת DVI, המסך הוא הבעייתי כאן.

וכמו שברטון אמר, תישאר עם החיבור האנלוגי (VGA).

פורסם

כל הקטע הוא שה DVI הוא דיגיטלי ואותו אתה יכול להמיר לאות אנלוגי

אתה באמת חושב שהמתאם הקטנצ'יק הזה:

DVI-Flat_VGA_ADAP.JPG

מכיל מעגל אלקטרוני של המרת אות דיגיטלי לאנאלוגי?

חיבור ה-DVI מכיל גם מידע אנלוגי וגם דיגיטלי.

המתאם הזה בסך הכל מפריד את הפינים שמכילים מידע אנאלוגי מהפינים שמכילים את המידע הדיגיטאלי

פורסם
  • מחבר

אז לסיכום ,זאת אומרת שהמתאם הזה לא יתן לי שום בונוס ולו אפילו קטן או ששווה לפחות לנסות ולראות מה יהיה?בגלל זה אני ממליץ לכם לא לקנות מסכי LCD של IBM למרות שהעיצוב שלהם יפה כמו מטוס חמקן F117 והצבע שלהם בד"כ שחור יפה מסתבר שהם לא איכותיים כמו :SAMSUNG, SONY או VIEWSONIC והטעות שלי שאני הלכתי על הצבע  והמראה של המסך "כמו ילד קטן" כי רציתי מסך שחור ואהבתי את העיצוב של IBM והאמת היה נדיר למצוא מסכים שחורים מחברות אחרות לפני שנה שקניתי אותו אבל לא שמתי לב לכך שאין לו  יציאת DVI וזמן התגובה שלו על הפנים למרות שמבחינת איכות הצבע והחדות שלו הוא מהמם אך אם משנים זויות צפיה הוא בהיר וכהה מאוד.מסתבר שIBM היא לא מי יודע מה בכל מה שקשור למסכים ולעוד כמה דברים למרות השם הגדול והמוצרים היפים. :-\

פורסם

אז לסיכום ,זאת אומרת שהמתאם הזה לא יתן לי שום בונוס ולו אפילו קטן או ששווה לפחות לנסות ולראות מה יהיה?

^^

לא.

ושנית כל, לא מחייב שכל המסכים של IBM גרועים. אתה יודע יש סדרות שהן איכותיות יותר ויש סדרות שהן איכותיות פחות.

פורסם
  • מחבר

raul יש צדק בדבריך לגבי כך שיש ל IBM מוצרים יותר איכותיים ומוצרים פחות איכותיים אך לאור בדיקה מעמיקה שעשיתי ביומיים האחרונים ראיתי שגם סדרת המסכים האיכותיים של IBM לא מגיעים לרמות של מסכים איכותיים מחברות אחרות ,הייתי אצל חבר שלי שיש לו מסך IBM L190P שהוא נחשב מסך איכותי וראיתי שאין כמעט הבדל במסך שלו לבין המסך שלי, קודם כל מבחינת הצבע :אני מזיז טיפה את הראש הצידה ימינה ושמאלה או טיפה למטה ולמעלה וההבדלים הם עצומים ,הצבע בהרבה יותר כהה כשמביטים מלמטה וכשמביטים מלמעלה הוא נעשה פשוט כל כך בהיר שאי אפשר כמעט לראות וזה פשוט מעצבן .אז נכון שברוב מסכי ה LCD כשמביטים מזוויות שונות ישנם הבדלים מסוימים אך לא הבדלים כאלה גדולים ומשמעותיים כמו במסכי IBM ואני ראיתי כבר כמה מסכי IBM ולא ראיתי כמעט הבדל משמעותי ביניהם כשהשוותי לעומת זאת למסך VIEWSONIC שיש לחבר שלי אחר אז ניתן לראות איזה הבדל גדול יש בצבע בחדות בבהירות ובכהות .חבל שIBM מעצבים מוצרים מאוד יפים מבחינת הצבע והצורה לעומת חברות אחרות אך לא מספיק איכותיים כמו חברות אחרות איכותיות עם שם איכותי.אם הייתה לי הזדמנות לחזור אחורה לפני קצת פחות משנה ולקנות מסך לא הייתי רוכש מסך מתוצרת IBM וגם בעתיד יותר לא ארכוש מסכי IBM לאחר 3 דורות מסכים שרכשתי ברציפות מהחברה הזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים