עבור לתוכן

הדפסת תמונות דיגיטליות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשבועיים חזרתי מפולין, והייתי רוצה לפתח חלק מהתמונות שצילמתי.

עכשיו כידוע ישנה הבעיה עם היחסי אורך-רוחב בין הגודל צילום של הדיגיטליות להדפסה בחנויות.

השאלה היא מה האופציות שלי מבלי לאבד מפרטי התמונות, זאת אומרת מבלי לחתוך את התמונה?

מהו המחיר המומלץ לתמונה?

ומעניין אותי לדעת גם כמה עולה לפתח תמונה רגילה, זאת אומרת מה יותר זול (ההגיון אומר דיגיטלית)?

פורסם

יש חנויות שמאפשרות להדפיס את התמונות אבל עם שני פסים לבנים בשני הצדדים וכך נמנע החיתוך לפורמט 3:2 מ-4:3

פורסם
  • מחבר

האם אין חנויות שמדפיסות ממש 4:3?

אם לא, אז למה לא? התמונות הדיגיטליות כבר נכנסו ממש חזק בשוק.

פורסם

האם אין חנויות שמדפיסות ממש 4:3?

אם לא, אז למה לא? התמונות הדיגיטליות כבר נכנסו ממש חזק בשוק.

באמת מעניין....

פורסם

פתרון פשוט: מדפיסים 13x18. הדפסות בגודל הזה תואמות באופן כמעט מושלם לפורמט של 4:3, הן הרבה יותר מרשימות (גדולות ב-56% מהדפסות ב-10x15), וההבדל במחיר ההדפסה זניח ועומד על כ-25 אגורות לתמונה.

פורסם
  • מחבר

25 אגורות הפרש בין 10X15 ל 13X18?

התמונות לא גדולות מדיי?

והאם תוכל לקשר אותי לחנות ספציפית (לפחות בפרטי), כי לא נראה לי שראיתי יותר מדיי חנויות שעובדות עם הפורמט הזהץ

פורסם

לא רק ש-13x18 לא גדול מדי, לדעתי הוא אפילו קטן מדי, הבעיה שגדלים גדולים יותר יקרים בלי פרופורציה.

לא שמעתי עדיין על מעבדת צילום ש*לא* מדפיסה 13x18. זה גודל מאוד סטנדרטי. אם אתה גר באיזור ת"א, אז אני יכול להמליץ על סטודיו בורוכוב ועל שבח.

אגב, בימי הפילם היה מקובל להדפיס את כל התמונות, אבל היום זה כבר לא כל כך הגיוני. הפורמט הדיגיטלי מעודד לצלם יותר ולא להתחשבן על כל פריים, וזאת אחת הסיבות שבגללן כדאי לעבור במחשב על התמונות ולבחור להדפסה רק את הטובות ביותר. הכנתי לא מזמן אלבום של כמה טיולים שלי מחו"ל. הדפסתי בערך 200 תמונות, שזה פחות מעשירית מהחומר שצילמתי. השארתי רק את הקרם-דה-לה-קרם :cool2:

פורסם
  • מחבר

צודק בקשר לגודל, טעות שלי :-[

תודה.

ועדיין אף אחד לא ענה לי על השאלה: מה יותר זול? הדפסת פילים או הדפסה של תמונה דיגיטלית?

פורסם

לפי מה שאני יודע דיגיטלי, כי בפילם לוקחים ממך כסף גם על השחרור של הסרט....

פורסם

דיגיטלי הרבה יותר זול. בפילם אתה צריך לכלול את עלות הסרט, את הפיתוח שלו ואת ההדפסה של כל התמונות (קשה לעבור על נגטיבים כדי לבחור את הטובות, אז בד"כ מדפיסים הכל). בדיגיטלי לעומת זאת, כרטיס הזכרון רב פעמי, אין עלות פיתוח וקל לבחור להדפסה רק את התמונות הטובות ביותר.

פורסם
  • מחבר

אז זהו, אני מיקדתי את השאלה לעלות הדפסה.

נגיד ויש לי נגטיב אחד כבר מפותח ויש לי תמונה אחת על דיסק CD, הדפסת מי משתיהן תעלה לי יותר זול?

העניין הוא שאני זוכר שכשפיתחתי בזמנו פילים של 36 זה עלה לי סביבות ה-30-40 ש"ח.

פורסם

ההבדל יהיה מינורי לפי דעתי....

כי העלות הגדולה סביב הנגטיב זה הקניה שלו והשחרור שלו מהמעטפת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים