עבור לתוכן

Project - CarPc....

Featured Replies

פורסם

לא שאני רוצה להתערב או משהו

אבל... הבנאדם רוצה לעשות משהו יפה אתגרי ושימושי ביותר

אז למה אתה בא והורס לו תכיף :nixweiss: :nixweiss:

תן לו להרכיב את המחשב ולהרגיש את ההסיפוק הענקי שבסוף

לפותח הדיון

בהצלחה בפרוייקט אני כבר מת לראות את המוצר הסופי :xyxthumbs:

אני לא בא והורס... אני אומר את דעתי והרבה פה אמרו את דעתם... שיעשה מה שהוא רוצה ושיהיה לו בהצלחה

• תגובות 48
  • צפיות 7.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לדעתי זה דבר חמוד ומגניב ובלה בלה בלה. אבל אני אישית לא הייתי משקיע בזה.

פורסם

הצלחה גבר גבר

אחלה רעיון מחכה לראות תתוצאה הסופית

אל תשבור תראש יותר מדי :bash:

אפשר להכניס את המארז מתחת לכסא של ליד הנהג תלוי , אם אתה מסדר אותו לגודל הנכון

פורסם

למה כל הבלאגן? לא שמעת על

MiniPC ?

כנס לכאן בלי לשאול יותר מדיי

http://www.ipcmax.com/index.php?cPath=29&osCsid=c7f188d43f8cb35021aa98b8c12b80ae

יש לך מחשבים במיוחד לרכב, בגודל של

CD-ROM

אתה מכניס אותו בדיוק כמו מערכת סטריאו לרכב... ויש לך גם מסכי TFT ....

7, 8 אינץ' עם מסך מגע או בלי...

Smart Auto PC

Windows XP

עם חיבורים רגילים... עכבר אתה יכול לחבר ב

USB

יש עכברים עם חוט כזה שאתה מושך, ועוד משיכה זה מחזיר אותו למקום...

מקלדת אלחוטית, לא בעיה...

אני אפילו מתחבר לאינטרנט מהמחשב באוטו :) יש לי כרטיס רשת אלחוטי, אני מוצא רשתות...

בהצחלה :)

פורסם

חברה כל הבעיות של איפה להתקין את המחשב, איך להעביר חוטים ואיפה למקם את המסך זה שטויות.

במיוחד לעשות רשת אלחוטית עם הבית (נוו באמת קשה לצרוב היום דיסק בשקל...)

תבינו דבר אחד עיקרי, אם הוא נוסע הרבה עם הרכב אז הדיסק קשיח לא יחזיק בשום מצב, כי אם אתה נוסע ב50 קמ"ש ונכנס לבור קטן וכל האוטו רועד גם הדיסק רועד, ויש מלא בורות בכבישי ארץ ישראל, שלא נדבר שלא תוכל לסוע יותר עם הרכב בשטח,

ואת המסך אתה חייב להסתיר, כי אחרי שרועים מסך גדול ברכב תוך 5 דקות שוברים לך את החלון.

אז לפי דעתי כל ההתקנה של המחשב והחיבורים אולי יכולים להיות מעניינים וטיפה קשים

אבל הבעיה העיקרית היא הדיסק קשיח, ושאף אחד לא יגיד שכמה גומיות מסכנות יעזרו.

שמע עם רוצים לעשות מחשב לרכב אתה צריך במקום דיסק קשיח, מתאם לזיכרון פלאש עם איזה גיגה או 2.

לבנות מארז ממש ממש קטן ועם קירור נכון.

אז אני לא רוצה לבאס אבל חבל שתבזבז את מנך על משהו שאולי יעבוד במשך שבוע.

פורסם

שלום לכולם אני רוצה לומר לכם שאני כבר 3 וחצי חודשים עם מחשב ברכב והרבה דברים יש שם אפילו דברים שעוד לא חשבתם.....

אני מצרף לינק של כל הפרוייקט שלי אתם מוזמנים לשאול שאלות כאן או בלינק.

http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Forums&group=4&item=659677

יוסי.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אבל זה לא מסוכן אנשים עוברים רואים את זה ברכב נדלקים יכולים לפוצץ לכם את השמשה ולקחת את זה אלה עים כן אפשר להוציא את זה תמיד.

פורסם

אני לא מבין למה יש דיון על הנושא הזה עדין?! פותח התרד לא היה פה חודשים ואין שום סיכוי שהוא באמת שהוא עושה את מה שרצה!

פורסם

זה לא אומר שחברי הפורום לא יכולים לדון בנושא

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

המסך נכנס ויוצא מתוך המערכת המשולבת (כמו רדיו דיסק) ושהוא סגור לא רואים כלום.

בנוסף יש לי אותו כבר 6 חודשים והכל שקט.....

בתוך הליק שצירפתי ניתן לראות את המסך כשהוא בחוץ וגם בפנים.

יוסי.

פורסם

בתמונות רואים שיש לך תוכנת ניווט.

איזה תוכנה זו? לפי מה שהבנתי דסטינטור וNAVNGO לא תומכים במחשבים רגילים אלא רק בכף יד.

פורסם

בארץ אפשר להשתמש רק בשתי תוכנות שהם למעשה תוכנת תבנית לDESTINATOR 3. מתקינים את אחת מהתוכנות במערכת הפעלה XP או WIN2000 ולאחר מכן מעבירים את המפות ועוד מספר קבצי קול וSKINS מהPPC עם תוכנה חוקית לתיקיה של התוכנה במחשב ויש לך DESTINATOR 3 על PC.

חשוב לציין שהתוכנות הללו הן חינמיות ופותחו ע"י שני חברה מלונדון ואת המפות צריך לרכוש בארץ ורק אז התוכנה כולה חוקית לחלוטין.

את כל נושא החוקיות גם מצויין באותן אתרים שניתן להוריד את אותן התוכנות.

התוכנות הן:

MAP MONKEY

FREEDRIVE

עוד דבר חשוב התמיכה בעידכון גרסאות לא מנוהל בצורה רצינית שם כי זה מפותח ע"י שני חברה בזמנם החופשי והם עדיין לא הוציאו גרסה התומכת בDSTINATOR PNהעדכני. הגרסאות הן לDESTINATOR 3. ואם אני לא טועה כבר לא מוכרים יותר את הגרסאות הללו בישראל.

מהתכתבות שלי אם אחד מהמפתחים הוא הבטיח לי שתוך חודש הוא יעדכן גרסה שתעבוד עם הPN ואז יהיה שווה בשבילי לרכוש את המפות העדכניות.

פורסם

YOSISIBI המערכת שאני רוצה לבנות דיי מקבילה לשלך והבנתי שלא השתמשת בשום ממיר מתח או ספק למחשב מיוחד DC-DC פשוט חיברת אל פסק והייתי מעוניין שתפרט בנושא כלומר איך אני מחבר אותו ולאן ובנוסף איזה מעגלים חשמליים השתמשת ואם אפשר לקבל את השרטוט שלהם,

ושאלה נוספת

האם ממיר מתח פשוט שקונים ברשת שמתחבר למצת הסיגריות ברכב בהספק קבוע של 150 WATT (ה300 כבר עולים יקר ואני לא חושב שבמחשב אפילו P4 יש צורך ביותר מ 150) יכול להפעיל מחשב נייח ריק(כלומר ללא CD ותוספות רק כמה מאוררים ואת הלוח אם)?

אם כן זה נראה לי הפתרון הפשוט יותר אם כי לא הכי מתוחכם ובטח האותו צריך לדלוק יותר כדי לא לגמור את המצבר...

האם ממיר מתח של 150 וואט יכול להפעיל ספק מחשב רגיל של 300 וואט?

פורסם

אני באמת השתמשתי בUPS אבל זה רק בגלל שהיה לי אותו ופשוט חסכתי ממני הוצאה מיותרת. חשוב להבין שבסופו של דבר הUPS הוא ממיר מתח מ12V מהמצבר הפנימי שלו ל230V למחשב אבל הוא הרבה יותר חכם מסתם ממיר מתח וזה לטוב ולרע. יש לUPS הרבה הגנות ניתוק וכל דגם שונה מאחד לשני.

אם אני יפרט את כל מה שעשיתי בUPS זה לא בדיוק יהיה מתאים לשלך כי המעגלים בתוכו שונים וההגנות שונות, מי שלא מבין ממש באלקטרוניקה שירכוש ממיר מתח פשוט בין 150עד 300 ווט וזה יספק את הסחורה.

בגדול פיתחתי מעגל בקרה שהיה בתוך הUPS עם טיימרים לכיבוי אוטומתי בעת כיבוי הרכב עם השהייה של 4 דקות והדלקה אוטומטית של המחשב בעת ההדלקה וגם הורדה אוטומטית של מערכת ההפעלה בעט כיבוי הרכב אחרי 3 דקות. (שליטה דרך RS232 עם תוכנת UPS ).

המצבר של UPS הוצא וחיברתי את המצבר של הרכב ישירת לשם ע"י כבלים עבים מתא המנוע ועד התע מטען.

ניתקתי את הגנת צריכת זרם נמוכה של הUPS וזהו. הצריכת הזרם שלי היא 60W וזה מאוד נמוך בשביל הUPS מצד שני הוא עובד קבוע וזה מאוד חשוב שהוא לא יהיה עמוס יותר מ30% מהתפוקה שלו כי UPS תוכנן לתת הספק מקסימלי לא יותר מ20 דקות לכל היותר. אף UPS לא תונן לעבוד רצוף.

אני חושב שמחשב צריך להיות P3 ולא יותר כי P4 גם מתחמם וגם צורך הרבה זרם לכן עדיף P3. כנראה ש150W הוא מספיק אך אני הייתי קונה 200-250 ווט.

לא תמיד הייצרנים עומדים במה שהם כותבים נתקלתי במצב שייצרן רשם 150 בפועל זה אכן ההספק המקסימלי אך לפרק זמן קצר ולזמן ארוך הוא 100 ווט.

המצברים של הרכב הם בנויים בצורה כזאת שהם יודעים לתת זרם מאוד גהוהה לזמן יחסית קטן כדי לבצע הנעה והם לא טובים להספקת זרם לזמן ממושך.

ניתן לרכוש מצברים עם טעינה עמוקה והם יהיו הרבה יותר טובה אבל אני יכול לומר לך שאם אני עובר את החצי שעה שהרכב כבוי והמחשב והמערכת המשולבת עם המסך והמגבר דלוקים אז זה גורם לי בעיה בזמן ההנעה כי באותו הרגע המחשב מפסיק לקבל מתח סדיר בזמן ההתנעה והמחשב נתקעץ

אבל אם הרכב כבוי 15 דקות ואני מניע אותו אז המחשב ממשיך לעבוד ללא בעיה.

גם על זה צריך לחשוב מה קורה שהמחשב דולק ומניעים את הרכב...... יש עוד פיתרונות כמו מצבר קטן לגיבוי בעת ההתנעה אבל זה מתחיל להיות פרוייקט שלא נגמר.

לכן אני לא עובר את ה15 דקות עם רכב כבוי.

אני מצרף קובץ של הסכמה החשמלית של מעגל הבקרה ובנוסף שרטוט של החלקים ברכב ומיקומם.

בהצלחה.

לינק לפרוייקט שלי מחשב ברכב +תמונות:

http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Forums&group=4&item=659677&pg=1

[attachment deleted by admin]

פורסם

רעיון דוווקא טוב, אבל בשביל שיהיה ממש שווה תחבר אותו לכל המערכות!!

כאילו שיהיה על המגבים ABS חלונות מושבים הידרואליקה (אם יש) וכל זה...

זה יהיה ענק!

אתה מתכוון לשים מסכים על המושבים הקדמיים (שיוכלו לצפות החברה שיושבים מאחורה?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים