עבור לתוכן

זקוק להמלצות בקניית מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום רב

אני זקוק להכוונות באשר למפרט בסביבות 4000+- ש"ח ללא ציוד היקפי, מסך וצורב כאשר הכיוון הכללי כבר ידוע, רק חסרה לי קצת אינפורמציה.

בבקשה קחו בחשבון שמדובר במחשב שאמור להריץ משחקים בצורה סבירה ללא כוונות OC.

מעבד AMD 64 3200

לוח - האם יש טעם לקחת ultra? איזו חברה מומלצת? די חשבתי על ה ABIT AN8 ultra אבל קראתי כמה ביקורות לא מחמיאות באשר לקירור שלו.

זיכרון 1GB מה זול ואמין?

דיסק קשיח 160GB - האם יש עדיפות לחברה מסויימת? יש הבדל אמיתי בין SATA ל- SATA II? האם NCQ באמת משנה משהו?

כרטיס מסך - התקציב לרכיב הזה הוא 1000+- ש"ח, חשבתי בכיוון של 6600GT, האם הוא יסחוב את המשחקים הפופולרים? אני לא גיימר מטורף אבל עדיין רוצה להינות מהרכישה שלי. אילו יצרנים מומלצים? יש גם אופציה ל- ATI אם אפשר להשיג משהו מוצלח יותר במחיר הזה, למרות שאני מעדיף להמנע מהחברה הזו.

מארז+ספק - יש לי היום compucase 6A19 300W ואני מבסוט ממנו, אבל הקירור שלו מינימלי - רק המאווורר הסטנדרטי שמגיע איתו (כבר אמרתי שאני לא מתעסק ב- OC?). השאלה היא האם הספק והמארז הזה יצליחו להחזיק את החומרה הנ"ל במצב אידיאלי.

בתודה מראש

פורסם

בטח שיש טעם לקחת ULTRA.... וקח את ה ABIT שהצעת. אם אתה לא מתכןן OC אז אתה לא צריך קירור טוב.

תקח שני סטיקים של 512M של TWINMOS. גם זולים וגם אמינים (כל אחד 275 שח)

דיסק קשיח... תקח של WD (Western Digital) ואתה חייב SATA2 כי הלוח ABIT AN8 ultra תומך בו.

אכשיו כרטיס מסך...

תרחיב את התקציב לכרטיס מסך לעוד 200 שח ויש לך כרטיס חזק פי 2 מה 6600GT !!!

זה ה X-800GTO. :xyxthumbs:

פורסם

האמת שהתקציב שלך קצת מוגבל, אז אין טעם לקחת Ultra.. עדיף ללכת על לוח מבוסס nForce4-4X או nForce430 שיעלו באיזור ה-520 ש"ח (של Gigabyte או Albatron), ויאפשרו לך להשקיע במקומות יותר חשובים.

כל מה ש-NF4U נותן זה תמיכה ב-SATA-II (שגם ככה יש לרוב לוחות ה-nForce430, וגם ככה לא מועיל בכלום על פני SATA-I), ואת ה-ActiveArmor שלהם שלמיטב הבנתי מיותר גם כן.

אם אתה לא צריך OC אז בכלל אין טעם להתקרב ללוחות מהבראנד הגבוה יותר.

הלוח של ABIT שציינת עם ה-Heatpipe הוא בעייתי, מומלץ להתרחק ממנו (לפי ביקורת של HardOCP).

הכרטיס המסך המומלץ הוא Powercolor Radeon X800GT 256mb ולוודא שהוא מגיע עם ליבת R480 (ב-Comp-IL.co.il) הם מוכנים להתחייב על זה.

ישנו גם כרטיס GTO2 ב-1500 ש"ח, אם אתה מוכן לשקול OC, הוא אמור להגיע לרמה של X850XT (כרטיס שעלה 3000 ש"ח עד לא מזמן).

זיכרון אפשר ללכת על Twinmos/ AData/ Samsung / Kingston

הספק כח שלך קצת גבולי, אבל המארז מצויין. מומלץ לקחת ספק FSP 400-60GLN באיזור ה-400 ש"ח, או ספק HEC 400TR-T אם אתה רוצה יותר זול. אם כי יכול להיות שהספק שלך יספיק.

אני בדיסקים הקשיחים מעדיף את Samsung שנוטים להיות השקטים מכולם. הביצועים בין החברות זהים פחות או יותר.

פורסם

מה באמת אין שום הבדל בין NF4U ל NF4??

חשבתי שמהירות ה ציפסט ב ULTRA יותר גבוהה :s05:

ויותר כדאי X800GTO :xyxthumbs:

כי רק בעד 100 שח אתה מקבל עוד 4 צ"ע ו 256BIT.

פורסם
  • מחבר

האמת שהתקציב שלך קצת מוגבל, אז אין טעם לקחת Ultra.. עדיף ללכת על לוח מבוסס nForce4-4X או nForce430 שיעלו באיזור ה-520 ש"ח (של Gigabyte או Albatron), ויאפשרו לך להשקיע במקומות יותר חשובים.

כל מה ש-NF4U נותן זה תמיכה ב-SATA-II (שגם ככה יש לרוב לוחות ה-nForce430, וגם ככה לא מועיל בכלום על פני SATA-I), ואת ה-ActiveArmor שלהם שלמיטב הבנתי מיותר גם כן.

אם אתה לא צריך OC אז בכלל אין טעם להתקרב ללוחות מהבראנד הגבוה יותר.

הלוח של ABIT שציינת עם ה-Heatpipe הוא בעייתי, מומלץ להתרחק ממנו (לפי ביקורת של HardOCP).

הכרטיס המסך המומלץ הוא Powercolor Radeon X800GT 256mb ולוודא שהוא מגיע עם ליבת R480 (ב-Comp-IL.co.il) הם מוכנים להתחייב על זה.

ישנו גם כרטיס GTO2 ב-1500 ש"ח, אם אתה מוכן לשקול OC, הוא אמור להגיע לרמה של X850XT (כרטיס שעלה 3000 ש"ח עד לא מזמן).

זיכרון אפשר ללכת על Twinmos/ AData/ Samsung / Kingston

הספק כח שלך קצת גבולי, אבל המארז מצויין. מומלץ לקחת ספק FSP 400-60GLN באיזור ה-400 ש"ח, או ספק HEC 400TR-T אם אתה רוצה יותר זול. אם כי יכול להיות שהספק שלך יספיק.

אני בדיסקים הקשיחים מעדיף את Samsung שנוטים להיות השקטים מכולם. הביצועים בין החברות זהים פחות או יותר.

בסה"כ התקציב הוא גמיש, 4000 ש"ח הוא רק רף שקבעתי לעצמי מאחר שמחירם של כרטיסי המסך כיום הוא לא שפוי בעליל.

בהנחה שאני הולך על ה-X800-GTO כמו שהציעו כאן האנשים, תוכל לפרט מה היתרונות שלו על ה-6600GT מלבד הזיכרון הגדול יותר? אני לא מבין גדול בכרטיסי מסך, האם יש עוד חברות ששווה לשקול בנוסף ל-POWERCOLOR? האם באמת יש מודלים עם ליבה שונה מ- R480 ולכן כדאי להזהר? אפשר אולי לקבל שמות ספציפיים ומדוייקים של כרטיסים ודגמים (כנ"ל לגבי לוחות אם), אני די מבולבל מכל המבחר ומכל ה nameing conventions האלו (למשל GT מול GTO, זה אותו הדבר? :s05:), צריך ממש דוקטורט בשביל להבין מה אתה מקבל בתמורה לכספך. האם רק ב GTO2 של sapphire אפשר לפתוח ל-16 צינורות והאם זה אפשרי באופן וודאי?

באשר ללוח, מה בקשר ל- MSI,Abit,Asus? אין שם שום דבר ארטקטיבי באיזור ה-600 ש"ח?

בכל אופן, תודה רבה, עזרתם לי מאוד.

פורסם

ל 6600GT יש 8 צינורות עיבוד ול X800GTO יש 12.

ל 6600GT יש אפיק זיכרון( :P) של 128BIT ול X800GTO יש 256-זה מוסיף ביצועים ברזולוציות גבוהות עם פילטרים.

וההבדל בינהם רק 250 שח... אז תקח את ה X800GTO.

רק GTO2 נפתח ל 16 צינורות-הוא עולה 1500 שח.

;)

פורסם
  • מחבר

ל 6600GT יש 8 צינורות עיבוד ול X800GTO יש 12.

ל 6600GT יש אפיק זיכרון( :P) של 128BIT ול X800GTO יש 256-זה מוסיף ביצועים ברזולוציות גבוהות עם פילטרים.

וההבדל בינהם רק 250 שח... אז תקח את ה X800GTO.

רק GTO2 נפתח ל 16 צינורות-הוא עולה 1500 שח.

;)

כל GTO2 או רק של Sapphire, והאם גם פה צריך לבדוק אם זה R480 או שזה לא משנה. האם פתיחת הצינורות היא פרוצדורה פשוטה, או שיש סיכוי שאני דופק את הכרטיס? מישהו פה בפורום עשה את זה כבר בהצלחה?

פורסם

כל GTO2 או רק של Sapphire, והאם גם פה צריך לבדוק אם זה R480 או שזה לא משנה. האם פתיחת הצינורות היא פרוצדורה פשוטה, או שיש סיכוי שאני דופק את הכרטיס? מישהו פה בפורום עשה את זה כבר בהצלחה?

אין שום GTO2 חוץ משל SAPPHIRE.

כל GTO2 בא עם R480.

פתיחת צינורות לכרטיס הזה זה ממש פשוט-אין סיכוי לדפוק את הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

אין שום GTO2 חוץ משל SAPPHIRE.

כל GTO2 בא עם R480.

פתיחת צינורות לכרטיס הזה זה ממש פשוט-אין סיכוי לדפוק את הכרטיס.

טוב, שכנעתם אותי. :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים