עבור לתוכן

איזה חיבור הוא הכי טוב ?

Featured Replies

פורסם

באיזה חיבור הכי טוב להשתמש בין המחשב למגבר אופטי או קואוקס?

והאם שניהם מעבירים 5.1?

תודה.

פורסם

האופטי מומלץ יותר

כן שניהם משדרים 5.1

פורסם

היתרון של האופטי על הקואקסיאלי- הוא איננו מושפע משדה מגנטי והשראות חשמל, הוא מבוסס על אור ולא על מוליך חשמלי ולכן אפשר להניח אותו בקרבת כבלים ללא כל הפרעה באיכות הסאונד. החסרון של האופטי- הוא מאוד שביר ואינו גמיש, לא ניתן להשתמש בו למרחקים גדולים (1-2 מטר בלבד באידיאל).

שורה תחתונה - אם אתה צריך רק מטר או שניים של כבר - לך על האופטי.

ממילא מדובר בדיגיטלי כך שזה לא כל כך משנה במקרה הזה סוג הכבל, אלא אם הדבר קשור בהגבלות שהוזכרו למעלה.

אני כמובן מעדיף כבל אנלוגי איכותי מאשר כבל דיגיטלי, אבל זה כבר לנושא אחר.

פורסם
  • מחבר

כלומר אם אני מחבר את הרסיבר שלי ליציאה הדיגטלית של הכרטיס קול אני אשמע מוזיקה\סרטים\משחקים ב 5.1 ?

תודה

פורסם

בעקרון כן אלה אם יש סיבה אחרת שמונעת זאת... בכל מקרה יש כל מיני אפשרויות לבדוק אם אתה אכן שומע בסראונד

פורסם

כמובן שאיכות הסאונד זהה בין שני החיבורים (הרי מדובר בקובץ דיגיטלי). זה : או שהסאונד עובר חלק או שיהיו הפרעות בשידור שמתבטאות בקטיעה של הסאונד.

תכלס הסיכוי להפרעות כאלו עם ציוד ביתי רגיל די נמוך , ככה שעדיף להשתמש בחיבור שיוצא הכי זול , לרוב זה יהיה חיבור קואקסלי - כי גם כבל RCA פשוט יהיה טוב בשבילו.

לגבי 5.1 - אם המקור שלך מקודד בדולבי דיגיטל 5.1 והרסיבר שלך יודע לפענח דולבי דיגיטל - תקבל סאונד ב 5.1 (משחקים למשל זה לא דולבי דיגיטל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים