עבור לתוכן

שאלה דחופה בקשר למעבדים של AMD האם מה שכתוב בעמוד הראשי כבר תקף??

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני קונה חלקים למחשב חדש, יש לי כמעט הכול בבית(מפרט צד ימין <--) הזמנתי את החלקים האחרונים ב30.10..

אחד מהמוצרים שהזמנתי הוא המעבד:

AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 4200+ (2.2GHz) Retail BOX

המחיר שלו בחנות הוא: 2,670 ש"ח

ולפי מה שרשום בעדכון האחרון שלכם כאן באתר:

http://hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1131819586,77286,

יש הורדה במחירי המעבדים.. עכשיו לפי מה שאני רואה המעבד אחרי ההורדה אמור לעלות בין 1900 ל 2000... (לא יודע בדיוק על כמה עומד הדולר..)

בכול מקרה השאלה שלי היא כזאת:

המעבד אמור להגיע השבוע ואני לא מעוניין לשלם את 2,670 ש"ח שאני יכול לשלם 1900 2000... כי חבל.. אני יכול להשקיע את זה על משהו אחר..

ולפי מה שראיתי רשמת שAMD עדכנו את המחירים בתחילת חודש.. אבל שם באתר של החנות כלום לא עודכן..

מה אני אמור לעשות? להגיד לחנות על זה? ואם המוצר כבר בחנות אז? אני ישלם את הסכום הקודם? לא נראה לי...

תודה רבה מחכה לתשובה.

פורסם

אתה יכול להתקשר לחנות ולהגיד להם שהייתה ירידת מחירים..(ואם הם עידכנו..מה שלא נראה לי..)

הם לא חייבים לקבל את זה כי הזמנת את זה לפני הירידת מחירים..(אבל תבדוק בכול מקרה..)

פורסם
  • מחבר

נכון שזמנתי את זה לפני הירדה של המחירים אבל בסך הכול ביום 1...

אני עשיתי הזמנה ב30 ל10.... בגלל דבר כזה אני ישלם 600 700 שקל יותר?

במקרה והם אומרים לי שאין מה לעשות כי ככה וככה.. מה אני יעשה יקח משהו ביותר כסף בעצם שהוא בפחות?

יש למישהו פיתרון טוב בשבילי?

פורסם

קודם כל, הורדת המחירים התבצעה כבר, ממש בסוף אוקטובר - תחילת נובמבר. לוקח כשבועיים עד שמרגישים את השפעת הורדת המחירים פה בארץ מה שאומר שהשבוע למעשה רוב החנויות כבר צריכות להתחיל להיות מעודכנות במחירים החדשים.

שים לב, שהמחירים ש-AMD מציינת הם לסיטונאים שקונים 1000 חתיכות לפחות מאותו מעבד, המחיר אינו כולל מע"מ ומסים שונים. בוא נגיד שהמחיר של המעבד לפי AMD עומד על 1900ש"ח, אם תוסיף כ-15% של רווח שהחנות עושה על מוצר ממוצע תגיד כבר ל-2185ש"ח ואם על זה תוסיף 16.5% מע"מ תקבל כ-2545ש"ח. המחיר של המעבד בחנות שציינת הוא כ-125ש"ח גבוה יותר, כנראה שהם גובים רווח גדול יותר או שהם בעצמם אינם רוכשים את המעבד בדיוק במחיר ש-AMD אם הם רוכשםי פחות מ-1000 חתיכות.

כפי שאתה רואה המחיר שכתוב באתר הוא בסיסי לחלוטין והמחיר שמבקשים ממך על פניו ביחס לחישוב שעשיתי נראה בסדר כך שהמחיר מעודכן לפי ירידת המחירים האחרונה.

פורסם
  • מחבר

איך בסוף אוקטובר?

המחיר של המעבד שרשמתי לך קיים אצלהם בערך חודשים מאז שבדקתי פעם אחרונה..

לפי דעתי המחיר עדיין לא עודכן.. כי לא יכול להיות שבAMD הוא ועלה 1900 שקל ועם עמלה,רווח קניה, יעשו עוד 770 שקל.. זה נראה לך הגיוני?

אבל בלי קשר למה שאתה אומר שאני לא שולל את זה..

המחיר עצמו צריך לרדת עוד.. כי אתה אומר שזה התעדכן.. איך זה התעדכן אם אני רואה את המחיר הזה כבר חודשיים? אם לא יותר כמובן...

אני ישמח לתשובה כי מחר אני צריך ליצור קשר..

פורסם

אתה לא תקבל אותו בחיים ב- 1900-2000 שקל מכיוון שבארץ הורדת המחירים היא לא כמו בארה"ב ששם היא הרבה יותר משמעותית

אצלנו הירידה תתבטא בערך ב- 100-200 שקל לא יותר יכול להיות פחות וחוץ מזה הזמנת לפני הירידה אז רוב הסיכויים שהם לא יוותרו לך :nono:

פורסם

איך בסוף אוקטובר?

המחיר של המעבד שרשמתי לך קיים אצלהם בערך חודשים מאז שבדקתי פעם אחרונה..

לפי דעתי המחיר עדיין לא עודכן.. כי לא יכול להיות שבAMD הוא ועלה 1900 שקל ועם עמלה,רווח קניה, יעשו עוד 770 שקל.. זה נראה לך הגיוני?

אבל בלי קשר למה שאתה אומר שאני לא שולל את זה..

המחיר עצמו צריך לרדת עוד.. כי אתה אומר שזה התעדכן.. איך זה התעדכן אם אני רואה את המחיר הזה כבר חודשיים? אם לא יותר כמובן...

אני ישמח לתשובה כי מחר אני צריך ליצור קשר..

אני לא יודע מה היו מחירי המעבד הספציפי בארץ לפני חודש וכמובן שלא בחנות שציינת.

לגבי נושא העמלה הגבוהה, 770ש"ח - שוב, תקרא את החישוב שכתבתי ותבין שמתוך ה-770ש"ח כחצי זה מע"מ שהולך למדינה. לפי החישוב שלי המחיר שהם דורשים עדיין יקר קצת אבל בהחלט סביר.

אתה לא תקבל אותו בחיים ב- 1900-2000 שקל מכיוון שבארץ הורדת המחירים היא לא כמו בארה"ב ששם היא הרבה יותר משמעותית

אצלנו הירידה תתבטא בערך ב- 100-200 שקל לא יותר יכול להיות פחות וחוץ מזה הזמנת לפני הירידה אז רוב הסיכויים שהם לא יוותרו לך  :nono:

למה אתה מטעה אותו? מה קשור עכשיו נושא תאריך ההזמנה? תקרא את החישוב שלי ותבין שהמחיר בהחלט צריך להיות קרוב לכך, אולי עוד 150ש"ח זול יותר. אבל בשביל מחיר זול יותר כל מה שהוא צריך לעשות זה לחפש בחנות אחרת.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם המחיר שרשום באתר הוא סופי עד שתבוא ירדיה אחרת?

פורסם

המחיר באתר של AMD הוא המחיר הסופי עד לירידת המחירים הבאה [כנ"ל גם לגבי אינטל]. צריך לשים לב שהמחיר אינו מחיר השוק אלא מחיר לסיטונאים שרוכשים 1000חתיכות. סביר להניח שהיחיד שמסוגל לרכוש בארץ 1000 חתיכות בבת אחת זה היבואן הרשמי.

לכן, כשאתה הולך לחנות, קח את המחיר הבסיסי מהחדשה שלנו [או מהאתר של AMD] תוסיף לו כ-15% רווח ועל זה 16.5% מע"מ. זה די קרוב למה שצריך להיות מחיר השוק של המעבד בארץ.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה אני יצור קשר עם החנות.

פורסם

אם אני לא טועה המע"מ הוא 17% ולא 16.5...

ככה זה קודם לוקים מעמם ואז רווח של החנות נגיד המעבד עולה 408 דולר(לפי הידיעה) שזה 1876 שקל נוסיף את המע"מ שזה 319 שקל יוצא 2195 שקל

ונוסיף את ה 15% של החנות שזה 330 שקל ככה שיוצא 2525 ( לול americium יצא לנו כמעט אותו דבר) עכשיו הבדלי המחירים תלוים בחניות תעשה חיפוש ב ZAP.

פורסם

המע"מ במדינת ישראל עומד על 16.5%

וזה לא משנה אם תוסיף קודם את המע"מ ואחרי זה את הרווח או הפוך

כי אלה פעולות כפל, ואין חשיבות לסדר פעולות חשבון בין כפל וחילוק

פורסם

אנשים - מי שמבין שייתן עצות. אל תבלבלו את הבחור סתם...... :nono:

המחיר 408$ לכמויות של אלף.

מאחר ואף חנות בארץ לא קונה אלף.....הם קונים מיבואן....

מאחר ואף יבואן בארץ לא יכול למכור אלף....הוא קונה ממפיץ בחו"ל....

ליבואן בארץ יש הוצאות משלוח,שחרור מכס,הובלה למחסן משלוח לחנות ורווח.

לחנות אין רווח 15% על מעבדים...לא כאלה יקרים...מקסימום 10-12%.

גם היבואן עובד בדר"כ על אותה רווחיות....10% (כבר הכנסתי רווח למפיץ מחו"ל בפנים).

והנה החשבון הנכון !

408$ * 4.75(שער $ שבו ניתן לקנות דולר בבנק היום) * 1.165 (מע"מ) * 1.1 (רווח/הוצאות יבואן) * 1.1 (רווח/הוצאות חנות) = 2730 שקל

זהו מחיר הוגן בהחלט למעבד הזה. מצאת יותר זול, תקנה.

אבל מחנות שמרויחה פחות מ-10% הייתי נזהר כי אולי מחר לא יהיה ממי לקבל אחריות.

המוניטין של החנות הוא שיקול חשוב מאוד בבחירה.......גם אם היא יקרה ב-100 שקל.

פורסם

יש יבואן רשמי בארץ והוא מקבל את המעבדים ישירות ממחסני AMD בחו"ל. מי שקונה ממפיץ מחו"ל אינו יבואן אלא עוסק ביבוא מקבילי, דבר שנקרא בשוק גם "יבוא אפור". לגבי המחיר, כפי שגם אתה אמרת מדובר במחיר מקובל ביחס לשאר המחירים בארץ.

פורסם

היבואן הרשמי לא קונה 1000 יחידות ולכן בכל מקרה המחיר שלו יותר גבוה.

חוץ מזה תאמין לי שהוא מוכר עם רווח - אף אחד בישראל לא עובד בחינם.

כל מה שכתבתי תקף ליבואן רשמי גם כן.

חוץ מזה - שוק אפור זה מושג ממדינות עולם שלישי, בישראל יש שוק חופשי במידה ולא ידעת.

יבואנים מקביליים הם הסיבה שאנחנו משלמים פחות.

למזלנו מותר לך ולי להזמין מוצר מחו"ל (NEWEGG וכדומה) וזה לא נקרא "שוק אפור" אלא שוק חופשי..... :xyxthumbs:

אם זה לא היה המצב המחיר היה עולה מיד ולזה קוראים מונופול. בגלל זה משלמים 400 שקל על תוכנה

מגעילה ומעצבנת שקוראים לה WINDOWS.....זה מונופול.....

בוא נראה אותך מזמין תוכנת WINDOWS מחו"ל..... :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים