עבור לתוכן

מדפסת לייזר מול מדפסת רגילה מבחינת חיסכון דיו

Featured Replies

פורסם

היי אבא שלי משלם 150 שקל בשנה על דיו. אם הוא יקנה מדפסת לייזר זולה (סביבות 500 שקל) מה תהיה משמעות העלויות מבחינת הדיו, האם הוא יחסוך משהו מבחינת הדיו?

פורסם

<ציניות> להערכתי הוא יראה חיסכון גדול בעלויות ואפילו יצליח להוריד את עלות הדיו ל-0 שקלים<ציניות/>

מדפסת לייזר משתמשת בטונר שהוא אבקה יבשה שהמדפסת חותכת ו"אופה" על הדף. אין שום קשר בין מדפסת לייזר לעלויות דיו מפני שמדפסת לייזר אינה משתמשת בדיו.

אם השימוש שלו במדפסת הוא הרבה הדפסות בשחור לבן ובעיקר טקסטים אזי החיסכון יהיה גדול מאוד בהשוואה לדיו. קח בחשבון שבמדפסת לייזר במחירים האלו יש רק צבע שחור ולכן אבא שלך בעצם מוותר כאן על כל הדפסת צבע עתידית, במידה והוא זקוק לכזאת.

בקיצור, אם הוא צריך להדפיס הרבה מסמכים ולא זקוק להדפסות צבע - מדפסת לייזר בהחלט תחסוך לו הרבה כסף.

יום נעים.

פורסם
  • מחבר

כן אני יודע שבלייזר הצבע זה לא דיו ולכן שאלנו את השאלה והוא מדפיס רק בשחור לבן :) הוא מהדור של השחור לבן..

כמה דפים אפשר להדפיס במדפסת לייזר פשוטה לבין כמות דפים במדפסת רגילה?

פורסם

בלייזר נכון לעכשיו בעבודה עברתי את ה 3000 דף והטונר המקורי עוד לא נגמר

במדפסת? הרבה הרבה פחות

גם העלות של הטונר (לפחות של מה שיש לי בעבודה) יותר נמוכה ממיכל דיו

פורסם

זה לא בהכרח נכון במדפסות הזולות יותר.

עדיין יהיה חיסכון כמובן, אבל לא כמו במדפסות רציניות יותר כי הטונר שלהן מחזיק פחות והמחיר לא פרופורציונלי.

התשובה הכי פשוטה היא ללכת לאתר של היצרנית של המדפסת הנוכחית והמדפסת הפוטנציאלית - לברר כמה דפים מיכל דיו מדפיס וכמה הטונר מדפיס ולחשב עלות לדף.

צריך לקחת בחשבון שבמדפסות ליזר בד"כ יש עלויות נוספות של fuser ו transfer unit על כל כמה טונרים שאתה מחליף.

כדאי מאוד לחשב את העלות הכוללת ולחשב כמה שנים יקח להצדיק את העלות.

ב 150 שקל לשנה זה לא בהכרח כדאי.

פורסם

לא יודע מה איתך

אבל מהכיוון שלי מדובר על HP LaserJet 1010

פורסם

HP LJ1010 Toner:

69$

2000 pages

3.45 cent/page

HP Officejet 5510 ink cartrige:

20$

450 pages

4.44 cent/page

אם ההפרש במחיר של המדפסות הוא 200$ אז צריך להדפיס 20,000 דפים לפני שמחזירים את ההשקעה.

אם קצב ההדפסה שלך הוא כזה שזה יקח יותר משנתיים-שלוש זה לא ממש שווה את הזמן שלך לעשות את זה.

פורסם

אבל בלייזר זה הרבה הרבה יותר מהיר.

פורסם

לא ממש, המדפסת שהובאה פה בתור דוגמא מדפיסה רק 12ppm וזה רק ב 600dpi.

ה 1320 מדפיסה 22ppm ב 1200dpi ואני יכול לומר מנסיון שהיא נחמדה מאוד ואמינה, אבל היא גם עולה 400$.

מצד שני הטונר שלה משתלם יותר (131$ ל 6000 דפים זה 2.2 סנט לדף).

פורסם

אם המדפסת משמשת להדפסה של שחור בלבד , אז מדפסת לייזר מאוד כדאית (מבחינת מהירות ועלות)

בהדפסה צבעונית מדפסת לייזר לא משתווה באיכות למדפסת הזרקת-דיו

פורסם

Assaf.R

מצטער אני עדיין עם הטונר המקורי

ועברו 3,000 דפים כבר (חוסלו 3 ארגזים של 1,000 דפים כל אחד והיום הגיע הארגז הרביעי)

והמדפסת עלתה קצת יותר מ 69$

כולל טונר נוסף תחליפי ל 1,800 דפים או משהו כזה

פורסם

לא אמרתי שהטונר ימות בדיוק בדף ה 2000, אני רק ציטטתי נתונים רשמיים שנמדדו לפי תקן ISO וכוללים אחוז כיסויי מסויים של הדף.

ה 69$ זה רק הטונר, לא המדפסת (רשום די בבירור).

אם אתה מדפיס 4000 דף עם טונר שמוגדר ל 2000 (לשם דוגמא) אז אתה פשוט מדפיס בממוצע חצי מהכיסויי שהתקן מכתיב למדידת "דף".

המחירים עדיין נשארים רלוונטיים כי היחס הזה ישמר פרופורציונלית בלי קשר למדפסת שאתה תקנה - אם כי יקח לך פי 2 זמן להצדיק את הלייזר במקרה כזה.

פורסם

אם הוא מוציא 150 שקלים בשנה על דיו, ואנחנו יודעים שמדפסת לייזר שחור לבן פשוטה עולה לפחות 600 שקלים (לקסמרק זאת לא מדפסת, זה כאב ראש בקופסה), האם לא יקח לו המון המון זמן להחזיר את ההשקעה?

פורסם

לא אמרתי שהטונר ימות בדיוק בדף ה 2000, אני רק ציטטתי נתונים רשמיים שנמדדו לפי תקן ISO וכוללים אחוז כיסויי מסויים של הדף.

ה 69$ זה רק הטונר, לא המדפסת (רשום די בבירור).

אם אתה מדפיס 4000 דף עם טונר שמוגדר ל 2000 (לשם דוגמא) אז אתה פשוט מדפיס בממוצע חצי מהכיסויי שהתקן מכתיב למדידת "דף".

המחירים עדיין נשארים רלוונטיים כי היחס הזה ישמר פרופורציונלית בלי קשר למדפסת שאתה תקנה - אם כי יקח לך פי 2 זמן להצדיק את הלייזר במקרה כזה.

אני אמרתי שהמדפסת + הטונר המקורי + טונר חליפי עלו קצת יותר מ 69$

לכן זה קצת תמוהה בעיני למה המחיר כזה יקר

פורסם

אתה מתכוון שקנית אותם משומשים?

איפה אתה קונה מדפסת ליזר היום ב 69$? (לא כולל את סמסונג, דרעק).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים