עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע למפרט מחשב

Featured Replies

פורסם

המחשב שיש לי עכשיו זה:

CPU: AMD XP Athlon 2500

Motherboard: Gigabyte 7N400-L

Chipest: nVIDIA nForce2 Ultra 400

Memory: 256MB X 2(512) DDR SDRAM

Video Card: GeForce 4 MX 440 128MB

והמפרט שslimshady21 הציע לי הוא:

AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - OEM 900 ¤ 1

DFI NF4 ULTRA INFINITY 695 ¤ 1

SAMSUNG DDR 512MB 400mhz 300 ¤ 2

SAPPHIRE X800GTO2 256MB PCI-EXPRESS RETAIL 1490 ¤ 1

סה"כ: ¤ 3685

כמה שאלות....

1. מישהו אמר לי שבמעבדים החדשים של AMD Athlon 64 עדיין לא תיקנו את בעיות החימום שיש להם (?)

2. איך הלוח אם והכרטיס מסך?

3. האם אני ארגיש שיפור משמעותי בביצועים בין המחשב הנוכחי לבין המחשב שאני הולך לקנות ?

ואם מישהו מצא בעיה במפרט או שיש לו מפרט יותר טוב אני אשמח לשמוע על זה P:

ו... אם מישהו יוכל להמליץ לי על מארז טוב למחשב (לא יקר במיוחד..) אני אודה לו

תודה :)

ו... המחשב מיועד למשחקי מחשב כבדים.. פוטושופ... תכנות... תוכנות office וכל זה...

אה.. ועוד שאלה :P אם מישהו יוכל להסביר לי מה זה פתיחת צינורות של הכרטיס מסך ואיך זה עוזר בדיוק... והאם זה יכול לפגוע בכרטיס מסך...

תודה :o

פורסם

1. AMD כבר בקושי מתחממים בימינו, טמפ' מומצעת של מעבד וניס כזה תנוע בין 30-45 מעלות לדעתי. למעבדי אינטל לעומת זאת יש בעיית חימום נוראית והם נוטים לעבור את ה-60 מעלות.

2. מצויינים והכי משתלמים לתקציב שלך.

3. יהיה שיפור עצום במשחקים.. סביר להניח שגם בפוטושופ תשים לב להבדל בגלל היותר זיכרון. ווינדוס וכו' לא מאמין שתראה הבדל.

חסר לך קירור למעבד - OEM אומר שהוא מגיע ללא מאוורר. קח גירסת BOX לקבל עם מאוורר, או מאוורר פשוט כמו Glacialtech Igloo 7200 Light או Thermaltake TR2 K8 באיזור ה-70 ש"ח.

מארז סביר יהיה Compucase 6a21 black/blue + HEC 400TR-T והוא עולה באיזור ה-480 ש"ח.

אם זה יקר לך מדי תסתפק ב-6A19 + HEC 300AR-T אבל הספק כח בו יותר חלש, ואולי קצת גבולי לכרטיס מסך כזה.. תלוי מה שאר הרכיבים שלך (כוננים).

פורסם
  • מחבר

1. AMD כבר בקושי מתחממים בימינו, טמפ' מומצעת של מעבד וניס כזה תנוע בין 30-45 מעלות לדעתי. למעבדי אינטל לעומת זאת יש בעיית חימום נוראית והם נוטים לעבור את ה-60 מעלות.

2. מצויינים והכי משתלמים לתקציב שלך.

3. יהיה שיפור עצום במשחקים.. סביר להניח שגם בפוטושופ תשים לב להבדל בגלל היותר זיכרון. ווינדוס וכו' לא מאמין שתראה הבדל.

חסר לך קירור למעבד - OEM אומר שהוא מגיע ללא מאוורר. קח גירסת BOX לקבל עם מאוורר, או מאוורר פשוט כמו Glacialtech Igloo 7200 Light או Thermaltake TR2 K8 באיזור ה-70 ש"ח.

מארז סביר יהיה Compucase 6a21 black/blue + HEC 400TR-T והוא עולה באיזור ה-480 ש"ח.

אם זה יקר לך מדי תסתפק ב-6A19 + HEC 300AR-T אבל הספק כח בו יותר חלש, ואולי קצת גבולי לכרטיס מסך כזה.. תלוי מה שאר הרכיבים שלך (כוננים).

תודה

ואם תוכל גם להביא לי קישור שאני אראה איך המארז נראה

ו.. מה ההבדל בין הגרסת BOX לרגיל? מה ההבדל במחיר ?

וגם אם תוכל להסביר לי על הספק שמגיע עם המארז...

ועוד פעם.. תודה :)

פורסם

הנה ה-6A21, אני יודע שבארץ הוא זמין עם 400TR-T בשחור/כחול.. יכול להיות גם לבן/כסוף..

400x400_6A21blackbluefront.jpg400x400_6A21whitesilverfront.jpg

וזה ה-6A19 המאוד מאוד נפוץ, שמגיע עם ספק 300AR-T:

400x400_6A19blackfront.jpg400x400_6A19beigefront.jpg

כל מה שאני יודע על 400TR-T זה שהוא מבוסס על 12V ATX 2.0, ומגיע עם חיבור 24 פינים.. ניסיתי למצוא, בלתי ניתן אפשרי ממש לקבל מידע באתר של HEC כי נראה לי שזה איזשהו דגם שהיבואן שינה לו את השם. כך שבלי לראות את הספק, לא יודע מה המתחים שלו.

מה שכן הסידרה של HEC ידועה כדיי אמינה, וזה מחיר דיי טוב למארז + ספק ברמה הזאתי.

רמה אחת מעל זה יהיה לקחת מארז דומה (המארז לבד צריך לעלות בין 240-280 ש"ח) ולשלב אותו עם ספק FSP 400-GLN או Enermax Noisetaker-II 370W.. מה שאמור לצאת איפשהו באיזור ה-650 ש"ח, שזה כבר דיי יקר.

ההבדל בין OEM/TRAY ל-BOX זה שאתה מקבל מעבד ממגש. ללא קופסא, ללא מאוורר. זה מן הסתם יותר זול. זה עדיף לכאלה שמתכוונים לקנות קירור יקר (כמו ה-Thermaltake Big Typhoon ב-250 ש"ח, ולא צריכים מאוורר נוסף עם המעבד).

שים לב רק מה תקופת האחריות על המעבד במקרה כזה, יש כאלו שנותנים רק שנה אחריות על מעבד TRAY שכזה.

אני מניח שאפשר למצוא מעבד כזה עם מאוורר באיזור ה-950 ש"ח, אם זה יקר לך מדי אפשר למצוא מעבד 3000 באיזור ה-840 ש"ח עם מאוורר, והאמת שההבדל בביצועים לא עקרוני במיוחד.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז אני אכוון אותך יותר למה שאני צריך...

אמ אני צריך מארז + ספק (400W)

ב600-700 שקל מהאתר של noacomp.co.il (שמשם אני כנראה קונה)

ואם צריך להוסיף קירור למעבד או לכל דבר אחר אז אם תוכל להמליץ לי על משהו ב600-700 שקל האלה ^_^

תודה

פורסם
  • מחבר

אה ואשמח אם תוסיפו לי הארד דיסק 80 ג'יגה בלי קשר ל700 שקל

תודה xD

פורסם

מה עם המארז הזה?:

Raidmax Scorpio 868 Black Midi Tower 420W Case

יש לך אותו גם בכחול וגם בכסוף...

אני לא יודע מה עם הספק שלו אבל הוא נראה טוב...

פורסם
מה עם המארז הזה?:

Raidmax Scorpio 868 Black Midi Tower 420W Case

בין המארזים הדי אהובים עליי... אבל לפי מה ששמעתי מבחינת איכות זה לא משהו, ממוצע ומטה .

הספק בכלל ג'נרי, על הפנים.

פורסם

חחח אני גם אוהב את המארז הזה אבל עם הספק ג'נרי זה מבעס...

אם אתה לא לוקח את הספק כמה כסף זה מוריד 50 ש"ח?

פורסם

אוקי אז אני אכוון אותך יותר למה שאני צריך...

אמ אני צריך מארז + ספק (400W)

ב600-700 שקל מהאתר של noacomp.co.il (שמשם אני כנראה קונה)

ואם צריך להוסיף קירור למעבד או לכל דבר אחר אז אם תוכל להמליץ לי על משהו ב600-700 שקל האלה ^_^

תודה

הנה כל מה שבקשת:

דגם מחיר כמות

SEAGATE 80GB 7200RPM SATA 8MB NCQ 385 ¤ 1

COMPUCASE CI-6A19 WHITE 400W 495 ¤ 1

ARCTIC COOLING Silencer 64 55 ¤ 1

סה"כ: ¤ 935

מחיר כל תשלום: 935

מחיר סופי: 935

ארדיסק, מארז+ספק ואחלה קירור למעבד.

אבל אחי, במקום סתם להסתבך, תגיד תקציב כולל להכל ונבנה מפרט נורמלי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים