עבור לתוכן

אהלן, אשמח אם תביאו ביקורת על מחשב לאובר + עיבוד גרפי + משחקים מדי פעם

Featured Replies

פורסם

היי,

לאחר קריאה בכמה מקומות הרכבתי מחשב כולל הכל. המחשב ביתי, מיועד ל:

1. עבודה יומיומית כללית (אופיס אינטרנט וכו')

2. עיבוד גרפי - פוטושופ / עריכת סרטי וידאו

3. אוברקלוקינג בתור תחביב

4. משחקים פה ושם (אין לי זמן להיות גיימר רציני ולכן רצוי יכולת מסוימת למשחקים אבל לא יותר)

התקציב: עד 8000 ש"ח

(לא ציינתי מחיר לכל חלק - אבל המפרט הבא צריך +- בתקציב)

המפרט:

DFI LANPARTY UT NF4 SLI-DR Expert

AMD Athlon 64 3500+ Socket 939 Stepping E6

Thermaltake Sonic Tower

1G (512x2) EL DDR PC-4000 500MHz Gold Series Voltage eXtreme

Compucase - Hec 6AR6

Enermax Liberty500W

Thermaltake 120x120x25 m"m fan (X 4)Smart case fan Blue Led Series

Gigabyte NVIDIA GeForce 6600GT VIVO PCI-E SLI 128MB DDR III Bulk

Samsung SpinPoint P120 SATA200GB

NEC DVD±RW x16 Dual x8

TEAC 1.44

Samsung LCD 17" 730B

Logitech Media Keyboard Elite

Logitech MX518

Altec Lansing 2.1 speaker system. (2 speakers + sub

אל פסק Advice P600

מה דעתכם?

יש מקום לשינויים / שיפורים?

פורסם

חבל שלא רשמת מחירים ליד החלקים..

כי לפי חישוב שלי בראש החלקים שיש לך כאן עוברים את ה-10,000 ש"ח..

אלא אם כן התכוונת 8K רק למחשב בלי הציוד ההיקפי..

הייתי משנה לדברים הבאים:

A64x2 3800 DualCore

Themaltake big typhoon with stock fan

DFI NF4 Ultra-D

PQI3200-2048DBL - 2X1024MB 2-3-2-5

Sapphire X800GTO2 256mb 256bit

Samsung SpinPoint P120 SATA200GB

NEC DVD±RW x16 Dual x8 black

TEAC 1.44 black

Enermax Noisetaker II 420W

Compucase - Hec 6AR6 - מגיע עם שני מאווררי 120mm

Samsung LCD 17" 730B

Logitech Media Keyboard Elite

Logitech MX518

Altec Lansing  2.1 speaker system. (2 speakers + sub

אל פסק Advice P600

הערות:

1. מעבד - מעבד כפול ליבה מאפשר עבודה שותפת עם מספר תוכנות כבדות במקביל, סביר להניח שתוכל להמהיר אותו לכיוון ה-2.4 ג"ה. במקרה וזה לא מעניין אותך יספיק גם מעבד Venice 3200 לאוברקלוק.

2. לוח - ה-SLI-DR מיותר אם אין צורך ב-SLI, ואין צורך כזה, כי אתה הולך לקחת כרטיס מסך של ATI. ה-Ultra-D מבוסס על אותו מבנה ואותם יכולות אוברקלוק.

3. זיכרון - חבל להשקיע כל כך הרבה בזיכרון רק בשביל OC, מניסיון, עדיף שיהיה יותר זיכרון מאשר זיכרון יותר מהיר. תוכנות כבדות (לעיבוד הגרפי) יהנו מעודף הזיכרון. אני לא בטוח אילו צ'יפים מגיעים על ה-PQI הזה, אבל עם התיזמונים הללו הוא בטח מגיע למהירויות יותר גבוהות בתמונים יותר רגועים.

4. קירור - המשתלם ביותר כרגע מבחינת ביצועים, שקט ועלות הוא ה-Big Typhoon.

5. ספק כח - למה אתה צריך כזה ספק מטורף כמו ה-Liberty? המחיר בשמיים. גירסת ה-noistaker מסוגלת להחזיק את המערכת הזו יופי ועולה כמעט חצי!

6. כרטיס מסך - דבר ראשון ברמת מחירים הזו עדיף ללכת על X800GT, ואם כבר עדיף GTO2 שמאוד מוצלח לאוברקלוק ופתיחת צינורות (הדיווחים באינטרנט הם על ביצועים דומים ל-X850XT).

פורסם
  • מחבר

ראשית - תודה. תגובה ממש טובה :) .

לגבי הספק - צודק. ה- Noisetaker מספיק בהחלט.

לגבי המעבד - DUAL יקר מידי כרגע לדעתי. מספיק לי Athlon 64.

השאלה - 3200 או 3500?

ההפרש ביניהם כרגע כ-300 ש"ח. ההפרש מוצדק? האם ניתן להגיע לאובר יציב גבוה יותר בצורה משמעותית (יותר מ-5%) ב-3500?

לגבי הכרטיס מסך: אני מוריד את הכובע. ההצעה שלך פשוט גדולה! למעשה אם מבצעים מוד על הכרטיס מסך אפשר להגיע לביצועים של שני כרטיסי 6600GT ב- SLI ע"י X800GTO2 יחיד!

אבל כאן יש לי כמה שאלות:

1. האם המאוורר לא ישמע כמו טרקטור באובר רציני? אם כן - יש לך המלצה למוד של HeatSink + מאוורר שקט לכרטיס (שיאפשרו אובר חזק אבל יציב)?

2. לכרטיס אין VIVO - זה משמעותי?

לגבי הלוח אם: אם אני הולך על ה- X800 באמת אין צורך ב- SLI. האם אין פיצ'רים אחרים שבשבילם שווה להישאר עם ה- SLI-DR?

ההפרש הכספי בארץ די משמעותי ביניהם...

לגבי הזיכרונות: לא שמתי לב שבארץ הם כל כך יקרים... נארגן שחבר יביא את ה- OCZ מחו"ל ;)

לגבי מה שהצעת - אין לי מושג איך ה-PQI האלה באובר וגם אין להם אחריות לזה. ל- OCZ יש אחריות על הזיכרונות עד למתח של 3.6v!!.

כמובן, אם מביאים מחו"ל אין אחריות אבל הנקודה היא שאפשר לעבוד איתם במתחים גבוהים יום יום ובסבירות גבוהה - הם יחזיקו מעמד.

אני לא יודע כמה אני יצליח להוציא מה- PQI וכמה זמן הם יחזיקו באובר...

זה נכון שעוד זיכרון זה תמיד טוב אבל אם מצליחים להגיע לאובר גבוה, גם למעבד יש השפעה על הביצועים...

בכל מקרה, אם אני מביא מחו"ל אז ה- OCZ צריכים לעלות משהו כמו 1000 ש"ח - מחיר מאוד סביר (אין לי מושג איך בארץ המחיר מגיע ל ~ 1700 ש"ח).

לגבי Big Typhoon לעומת Sonic Tower: באותו אתר שציינת קיימת השוואה אחרת :

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/tt-coolers_15.html

שלפיה דווקא ה-Tower יותר טוב...

מסקנה - כנראה שהביצועים שלהם מושפעים בעיקר מהמאוורר על ה-Tower.

כאן נכנס שיקול נוסף - אם אני אלך על זיכרונות OCZ - הם מתחממים גוטה גוטה - אז צריך איוורור רציני עליהם.

על Tower אני יכול לשים מאוורר שזורק את האוויר ישר למאוורר פליטה של המארז כך שאוויר חם מהמעבד יוצא מיד החוצה. אני צריך לדאוג לאיוורור נוסף לזיכרונות + רכיבים מסביב למעבד.

מצד שני הטייפון זורק אוויר על הלוח ומקרר גם את הרכיבים שמסביב למעבד - השאלה אם זה מספיק גם לזיכרונות.

אז בהתחשב בזיכרונות ולוח האם מה עדיף?

ולבסוף - לגבי מאווררים למארז / זיכרונות /Tower אם הוא יבחר, בחרתי ב-120 מ"מ של thermaltake עם led כי לפי הנתונים הם נראים שקטים.

אין לי מושג איך המאווררים של HEC. כאן אולי המקום לציין שאני מוכן להשקיע (בצורה סבירה) בשביל לקבל מחשב כמה שיותר שקט.

יש למישהוא אתר השוואות בין מאווררים (נשמע מצחיק לא? - מה לא עושים בשביל קצת שקט... :nixweiss:)

פורסם

אני לא מעודכן בהצלחות OC עם המעבדים השונים.. סביר להניח שהמעבד עם הקיטלוג הגבוהה יותר יהיה טוב ל-OC, אבל זה לא תמיד 100%.. שווא לבדוק את הפורומים של XtremeSystems כדי למצוא עוד מידע - יש שם המון (שני דיונים בסטיקי רק על OC לוניס), לא קשה ללכת לאיבוד. לי אישית יש Venice 3000 שמגיע גם ל-2.8Ghz.. מעבד 3200 אפשר למצוא כיום ב-900 ש"ח ב-TRAY, בעוד ה-3500 עולה באיזור ה-1300+ ש"ח.. זה הפרש דיי משמעותי לדעתי בשביל 200 מ"ה ומכפלה ותו לא.

לדעתי אתה מחזיק יותר מדי מלהריץ את הזיכרון ביחס 1:1 עם המעבד.. המעבד יכול להיות מומהר לכמה שתרצה, אתה לא חייב זיכרון מהיר בשביל זה, אתה יכול להשתמש במחלקים ולהוריד את מהירות הזיכרון.. עדיף לפעמים זיכרון במהירות רגילה בתזמונים נמוכים (עם מעבד מומהר) מאשר זיכרון מומהר בתזמונים גבוהים.

כדאי להציץ בביקורת שעשיתי לא מזמן על אוברקלוק לשבבי Hynix D5 עם לוח Ultra-D.

תוכל לראות שבכל מני בנצ'מרקים לא סינטטים, מהירות הזיכרון לא שינתה בכלל לטובה. לדעתי עדיף לא להגזים עם המתח לזיכרון ולעבוד עם מחלקים. אובר-מתח גורם לחימום רציני באיזור ההוא ומאוד קשה לקרר אותו בצורה נורמלית ולהישאר שקט. וזיכרון מיוחד ל-OC פשוט יקר בצורה מחרידה ולא משתלמת (כשאפשר באותו מחיר לקנות 2GB זיכרון עם תזמונים נמוכים).

באשר לקירור - הסוניק Tower הוא קצת מסיבי לדעתי, ונראה לי קשה להתקנה במארז שכזה.. מבחינתי גם ה-Big Typhoon הוא דיי מסיבי (וההתקנה שלו גם נוראית). אצלי בעצם הוא על קונפיגרציה דומה במארז 6A19 שבטח דומה מבחינה פנימית.. ואי אפשר לנתק להכניס להוציא כוננים מההתקן של הפלופי (ושם אני שם את הכונן הקשיח הזמני שלי, לכן זה מעצבן אותי). זה בעיה בגלל המיקום של הסוקט של המעבד על הלוח, ששונה מכל שאר הלוחות.

באשר לטענה של קירור הזיכרון - 3.6V הוא מתח מטורף, שמחייב קירור של המחולל מתח. אני יכול לומר לך שאני עכשיו ירדתי מהמתח של ה-3.4V כשהכנסתי את הלוח למארז.. הגוף קירור על המחולל מתח היה מממממש רותח, בילתי ניתן לגעת בו וסביר להניח שהמצב לא היה נשאר תקין ככה עוד הרבה זמן. הוא חייב קירור אקטיבי ואפקטיבי ישירות עליו. וכאן אנחנו מגיעים לנקודה הבאה שהיא קצת בעייתית מבחינתך..

חשוב לך אוברקלוק, אבל גם חשוב לך שקט - אתה כמוני.. :xyxthumbs:

לצערנו אלו שני ניגודים דיי מוחלטים..

המעבד דווקא יכול להיות מקורר בצורה סבירה ולהישאר שקט הוא אינו בעייתי.

באשר לקירור של הכרטיס מסך - אני אישית כרגע עם 7800GT והוא מרעיש חביבי.. אני חושב לנסות להתאים לו Thermalright V1.. הוא לא אמור להתאים לפי האתר של TR, אבל קראתי דיוויחים ב-SPCR שמישהו הצליח להתקין אותו בהצלחה. הבעייתיות עם קירור דו צדדי לכרטיס מסך, שהוא לא יכול להיות משולב עם קירור מאסיבי למעבד, הם יתנגשו אחד בשני.. וכאן דווקא אחד היתרונות של ה-Ultra-D. הוא מגיע עם שני חריצי PCI-Express X16 (שכמובן רק אחד מהם יכול להיות פעיל כנראה), אצלי הכרטיס נמצא על הסלוט התחתון, ואני מקווה שאצליח לשים ידי על הקירור של TR ולשלב אותו עם מאוורר 80 מ"מ שקט לפי בחירתי (או Panaflo או Glacialtech), כנראה השני בצבע כחול, כדי שגם יהיה רגיש ל-UV בדרך.

בעמוד התאימות של הקירור הזה לא מוזכרים כרטיסי ה-X800GTO, אז קשה לדעת אם הוא יתאים.

סביר להניח שהכרטיס של Sapphire מרעיש (יש להם נטיה כזו), ובכל מקרה בטח ניתן למצוא Arctic Cooling Silencer או קירור של זלמן (VF-700Cu נדמה לי) שיהיו שקטים יחסית ועדיין יקררו אותו בצורה סבירה.

ל-SLI-DR לא נראה לי שיש יתרונות משמעותיים על ה-Ultra-D.. יש לו עוד 4 חיבורי SATA שהוא מקבל משבב SiliconeImage.. אבל לא זכור לי עוד שינויים (חוץ מבאנדל יותר עשיר אולי).

שים לב שמחלת השקט של הרבה "Silencers" היא הרבה פעמים המאוורר של הלוח אם. בלתי אפשרי להחליף את הקירור של הצ'יפסט למשהו שקט בצורה נורמלית מכיוון שבכל לוחות ה-NF4 הוא נמצא ישירות מתחת לכרטיס מסך. האמת שהמאוורר על ה-DFI הפתיע אותי לטובה בנושא זה. הוא יחסית שקט. לכאלה שהשקט אצלהם בחשיבות עליונה - הוא אף פעם לא יהיה מספיק שקט. הרבה ב-SPCR ניסו להחליף אותו בקירור הפסיבי הכחול של זלמן לצ'יפסטים ע"י חיתוך של כמה סנפירים מהגוף קירור כדי שהכרטיס מסך יתאים - אבל הוא מאוד התחמם.. ה-NF4 לא מסוגל לעבוד עם גוף קירור פאסיבי פשוט. לכן בעצמי עשיתי איזושהי קומבינה שראיתי בתצוגה ב-Cebit השנה: חתכתי עם דרמל קירור עם Heatpipe של Zalman שמיועד לקרר כרטיסי מסך באופן פסיבי והתאמתי אתו ללוח אם. זה קצת בעייתי עם כרטיס מסך ארוך כמו ה-7800GT, ואם היום היתה ניתנת לי אפשרות הייתי הולך על ה-Asus A8N SLi Premium. מגיע מקורר פסיבית עם Heatpipe ישירות מהמפעל, שני חריצי PCI-Express כמובן, כך שאפשר להרחיק את הכרטיס מסך מהקירור למעבד ולדאוג לקירור מפלצתי לשניהם. הוא גם מספק מתח לזיכרון עד 3.2v נדמה לי, ומבחינתי כיום זה דיי והותר.

באשר ל-VIVO - הממ לא שמתי לב לזה, אם אתה עורך וידיאו כנראה תצטרך איזשהו כרטיס לכידה להכניס וידיאו למחשב.. אלא אם כן אתה מתכוון ללכוד רק בעזרת DV ו-Firewire.. זו כבר החלטה שלך.

באשר למאווררים ושקט, אלו שמגיעים עם ה-Compucase (לפחות עם ה-6A19) אמורים להיות Yate Loon, למעשה חוץ מהצבע, הם זהים לחלוטין מבחינת המראה שלהם למאוורר שמגיע על ה-Big Typhoon. זהו מאוורר דיי שקט, וכשאר מורידים לו קצת את המתח הוא חרישי לחלוטין. בכל מקרה הייתי שוקל קניה של איזושהי יחידת שליטה על מאווררים, תמיד סביר להניח שתרצה להשתיק אותו מדי פעם.

יש לציין שה-Big Typhoon הוא המאוורר היחידי של TT שאי פעם נתקלתי בו שהוא באמת יחסית שקט. הוא לא 16dBA כמו שהם טוענים, אבל אם מורידים לו את המתח כך שהוא מסתובב באיזור ה-900RPM כבר כמעט בלתי אפשרי לשמוע אותו.

בקיצור הם נוטים להיות (או לפחות נטו בעבר) להיות לא מדוייקים בקשר לנתוני הרעש שלהם, אני לא בטוח איך הם בודקים זאת, אבל החוק שלי אומר שתוסיף בערך עוד 5dB לכל נתון של TT על רעש.

לעומת זאת יש לך בארץ את מאווררי Glacialtech שאני משתמש בהם בעצמי, הם מסתובבים ב-900RPM ואני יכול להעיד עליהם שהם שקטים מאוד.

אני מציע לך קודם להשיאר עם המאווררים שמגיעים עם המארז, ובמקרה וירעיש לך מדי - תחליף.

ה-Noisetaker II הוא מספיק שקט לרוב המשתמשים, הוא ממש חרישי כשהוא מתחיל לעבוד, אבל לא יצא לי לשמוע אותו במאמץ, אני מאמין שהוא לא מצליח לשמור על השקט באותה רמה.

בכל מקרה של מה שקשור לשקט, ה-Gurus בעניין הם SPCR.

שיהיה המון בהצלחה.. ;)

פורסם
  • מחבר

טוב, לאחר כמה בדיקות:

עושה רושם שה- 3500 לא בהכרח משיג תוצאות טובות יותר מה- 3200 ב - OC. ב - Venice זה פשוט ענין של מזל.

מסקנה - עדיף לחסוך את הכסף וללכת על 3200.

לגבי הלוח אם - אין ספק שעדיף ה - DFI (ל- OC לפחות). יש השוואה ב - Anandtech שמראה את זה במפורש.

לגבי הכרטיס מסך - נצטרך כנראה לעשות עוד קצת מחקר על איזה גוף קירור + מאוורר לשים לו.

בנושא הזיכרונות: בדיקה באתרים בארצות הברית מראה ש- ה 1GB OCZ VX 4000 Extreme עולה כ-180$ בעוד שה-2GB PQI עולה כ- 210$ (מחירים מ- NewEgg).

בארץ המצב הפוך!

1700 ש"ח ל-OCZ ו-1400 ל-PQI (מחירים מ-Pandas) . במצב משונה זה אין ספק שמי שקונה בארץ אין הגיון לקנות OCZ...

לגבי מי שיכול (ורוצה) להביא מארה"ב השיקול יותר בעייתי. ההפרש יחסית קטן ולכאורה אתה מקבל פי 2 זיכרון. אבל - וזה נראה לי אבל גדול, Venice עובד פחות טוב עם 2GB (בקר הזיכרון הפנימי שלו לא מסוגל לתפקד באותם מהירויות) ובנוסף ה-PQI הרבה יותר חלשים ב-OC.

לגבי עבודה עם מחלקים - כאשר ה - CPU עובד עם כמויות גדולות של זיכרון (כמו ב - PhotoShop) המחלקים גורמים לעיכובים. עד כמה זה משפיע? שאלה טובה.

בכל מקרה ה - OCZ מאוד מקובלים בחו"ל ל - OC למרות המתחים הגבוהים. כלומר יש פיתרונות לחום של המחולל מתח. עכשיו רק צריך למצוא את הפיתרון הכי שקט...

אם אני יביא זיכרון משם - נראה לי ה- OCZ ולו בגלל האחריות לכל החיים גם במתחים גבוהים.

סיכום: אני די סגור על כל המפרט חוץ מאשר פיתרונות הקירור...

צריך למצוא פיתרון לכרטיס מסך + פיתרון לקירור המעבד + פיתרון לקירור זיכרונות / מחולל מתח וצריך שכל הפיתרונות האלו יעבדו יחד בכמה שפחות רעש!

אולי הגיע הזמן לשים שאלה בפורום Overclocking.

בכל מקרה - תודה רבה ל- biodome על כל התשובות המפורטות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים