עבור לתוכן

ארכיטקטורה של לוח

Featured Replies

פורסם

הבנתי שיש בין לוח ללוח הבדל בבניה שלו למשל ECS ו ASUS הבניה של המעבד הדימים וכו'...

למשל קירבה בין שבב לשבב כמו כרטיס מסך וקול יוצרת התחממות

קבלים קרובים לדימים

קבלים קרובים ל CPU

יש למישהו פה תמונה שאפשר לראות בניה "מושלמת" של לוח ?

לראות מעשי איך אמור להיראות לוח מושקע ? לא מבחינת פיצ'רים אלא איכות בניה

פורסם

קח לדוגמא את הסדרת Lan Party של DFI.

פורסם

1) הנושא הזה לא קשור לתמיכה טכנית כי אם ללוחות-אם - לכן, הועבר. שים לב בפעם הבאה לפתוח דיון במקום שמתאים לו, שמתי לב שאתה פותח דיונים בתת-פורומים שלא ממש מתאימים.

2) לשאלתך. לדעתי אין דבר כזה לוח-אם מושלם, כל לוח-אם שתציג מישהו שמבין בנושא יוכל להראות לך שיש לו פגם כזה או אחר. אני מאמין שנובע משיקולים כלכליים, משקיעים הרבה בדברים חשובים ופחות בדברים שלדעת המתכננים פחות חשובים ורוב המשתמשים יכולים להסתדר בלעדיהם.

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם מהנדס בחברת מחשבים והוא אמר לי שיש חשיבות רבה לצורה והדרך שבא מרכיבים כל חלק על הלוח ( מיקום )

אז חשבתי למשל לוח של ECS עם ציפסט של 865PE למשל יכול להיות שלמרות שיש לו ציפסט טוב על הלוח הארכיטקטורה שלו זולה ופשוטה ( הנדסת אנוש )

ואז הביצועים שלו כושלים

פורסם

ואז הביצועים שלו כושלים

אתה קצת מגזים והארכיטקטורה שלו לא כזאת זולה כמו שאתה אומר..

פורסם
  • מחבר

אני מנסה להבין למה כל כך שונאים את ECS מבחינת לוח אם ..

הרבה קולגות אמרו לי שהארכיטקטורה שלו לא משהו מבחינת בניה של לוח ..

אני אבדוק את הבניה של ה DFI שציינת

פורסם

הלוחות של ECS בעבר היו לוחות פשוטים וזולים (חלשים באוברקלוק, דגמים עם מעבדים מובנים וכרטי מסך מובנים) בקיצור פשוטים וזולים בגלל זה יצא להם שם כזה..

הלוחות של DFI מסדרת הלאן-פארטי יציבים מעוצבים בצורה טובה יש להם כרטיס קול ביחידה נפרדת קירור למוספטים וכו'..

פורסם

Intel Inside,

אין מושלם לפחות לא בעולם עסקי ותחרותי.

תכנון של לוח אם הוא משימה מורכבת וסבוכה שצריכה להתחשב בהרבה גורמים כמו אלה שהזכרת.

קרבה של רכיבים המפריעים זה לזה, פיזור חום טוב, תכנון של המוליכים על הלוח (עובי, קרבה, מספר שכבות), איכות הרכיבים - קבלים, מייצבים, קונקטורים.

הכל ענין של זמן כסף ונסיון, כל חברה גם הטובה ביותר רוצה לצאת במהירות לשוק עם מוצר טוב ככל שניתן ולכן יש פשרות.

כנראה שהארכיטקטורה של הלוחות המובילים (DFI, Abit, MSI וכו' ) היא בד"כ יותר נקיה וטובה מכיוון שיש להם יותר משאבים ונסיון ומכיוון שהלוחות שלהם יותר יקרים והם יכולים להרשות לעצמם להשתמש ברכיבים איכותיים יותר.

פורסם

אין קשר.

ECS היא יצרנית בסדר גמור...אבל היא לא נוגעת בלוחות של החברות החזקות יותר בתחום.

הם נחשבים גרועים בעיני אוברקולוקרים ואנשים שמחפשים איכות בגלל כמה סיבות:

1.איכות הרכיבים(קבלים מוספטים ושאר הדברים)

2.קירור הצ'יפסט

3.אפשריות הOC בביוס (אם יש בכלל)

4.הlayout של הלוח (דברים כמו dimms שקרובים אחד לשני ובכך גורמים לחימום של הזכרונות)

5.איכות הסאונד של כרטיס הקול

פורסם
  • מחבר

אבל כל הזמן הבנתי שהלוחות של ECS PC PARTNER ו MSI הם LOW MED END

MSI זה לוח איכותי ?

פורסם

יש לוחות MSI איכותיים.

הכל עניין של מוזמנים בעולם הזה.

פורסם
  • מחבר

ויש גם לוחות אם של ECS איכותיים הכול של מזומנים בחיים :lol: :lol: :lol:

אני מחפש לוח אם של 775 זול עם ציפסט טוב של אינטל רצוי לא יקר אבל הפעם אני רוצה לבדוק גם את הצורה שבא הוא בנוי

למשל שהדימים יהיו קצת רחוקים מהמעבד שהקבלים לא יהיו קרובים לדימים או למעבד וכו' ..

פורסם

ויש גם לוחות אם של ECS איכותיים הכול של מזומנים בחיים :lol: :lol: :lol:

אני מחפש לוח אם של 775 זול עם ציפסט טוב של אינטל רצוי לא יקר אבל הפעם אני רוצה לבדוק גם את הצורה שבא הוא בנוי

למשל שהדימים יהיו קצת רחוקים מהמעבד שהקבלים לא יהיו קרובים לדימים או למעבד וכו' ..

אז זהו, שלדעתי (בלי לזלזל) אין לאדם מן השורה אפילו לרוב אנשי הפורום דרך לבדוק ולדעת אם ה"ארכיטקטורה" טובה.

אתה פשוט צריך לסמוך על היצרן ולכן אם אתה קונה מחברה ידועה לוח שמקבל ביקורות טובות אז הסיכוי ש"תיפול" איתו קטן מאוד.

לדוגמא ASUS ידועה כחברה טובה מאוד למעבדי INTEL אז אם אתה בוחר לוח עם הצ'יפסט שבחרת ושואל ובודק שאין איתו בעיות מיוחדות (שלא רואים) אז אצה יכול להיות שקט. אחרי הכל למה יש פורומים אם לא להתיעץ ולבדוק. ;D

פורסם

INTEL INSIDE,לוחות טובים עולים כסף.אתה רק מנסה לתקוע לאנשים חרא ,לכן PC פרנ'צ פרייז זה הלוח בשבילך :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים