עבור לתוכן

שאלה בנוגע לזיכרון המוקצה לרטיס מסך מובנה

Featured Replies

פורסם

קניתי היום את הלוח Gigabyte K8n51GMF-9 ויש לו כרטיס 6100 מובנה ויש לי מספר שאלות לגבי הלוח

רציתי לדעת איך בדיוק הולך כל הקטע עם הזיכרון שהלוח מקצה לכרטיס

-כמה הוא מקצה בתור ברירת מחדל?

ו-איך אפשר לשנות את זה?

-האם רצוי לשנות את זה?

-האם אפשר לגרום לזיכרון המוקצה להשתנות אוטומטית לפי הצורך בזיכרון לעיבוד גרפי? כלומר במשחקים וסרטים יהיה שימוש רב יותר בזיכרון ע"י השבב הגרפי וכשאין משו שדורש עיבוד גרפי מעט זיכרון יוקצה לשם כך ויותר זיכרון יהיה פנוי לשימושים אחרים...

-הבנתי גם שבד"כ לשבבים גרפיים מובנים אין קירור פסיבי... האין זה הכרחי שיהיה? ואם כן איך אפשר להוסיף?

-ובעתיד אני מתכנן לרכוש כרטיס מסך(יש יציאת PCI-E בלוח) האם הלוח אוטומטית מפסיק להקצות זיכרון לשבב המובנה בו או שיש צורך לעשות משו מיוחד לשם כך?

מצטער על ריבוי השאלות אבל זה ממש חשוב לי לדעת את הדברים הללו אשמח לקבל תשובות

בתודה יהודה

פורסם

זה לא בהכרח נושא מוקצה

אבל רוב המחשבים באתר הם מחשבים למשחקים

ושם האונבורדים פשוט לא מספקים את הסחורה (ו 6150 זה מעט מדי מאוחר מדי)

בקשר לשאלות שלך

אתה תמצא המון מידע על המשולבים (כולל מבחני ביצועים) כאן. מקור: AnandTech

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הלינק זה הביצועים דווקא די הפתיעו אותי לא חשבתי שהם יהיו ברמה כזאת

בכל מקרה אני לא מחפש כרגע ביצועים מעולים במשחקים כי אני לא מאמין שאשתמש במחשב למשחקים כמעט

אבל מה בקשר לשאלות שלי על הזיכרון? אפשר קצת הסברים בבקשה?

פורסם

בניגוד לדורות קודמים, הכרטיס המובנה בלוח משתמש ב Turbo Cache של nVidia, ככה שהזיכרון לא מוקצה באופן סטאטי אלא לפי הצורך (פרט לכמות מסויימת של זיכרון בסיס 16 או 32 MB).

מה שאומר שזה לא יתן לך כלום לשנות את ההגדרות (אם בכלל יש) כי הכרטיס ממילא לוקח רק כמה שהוא צריך ומחזיר למערכת ההפעלה כשאין לו צורך בזיכרון.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה

אבל סתם לידע כללי... אני יכול להגביל את המקסימום זיכרון שיוקצה לשבב? והאם יש לו גבול מסויים, בתור ברירת מחדל, של זיכרון שהוא יכול להשתמש בו או שהוא לוקח כמה שהוא רוצה בלי הגבלה?

ובקשר לשאר השאלות...

האם אפשר להוסיף לו קירור פאסיבי? האם יש צורך בכך?

וכאשר אני יוסיף כרטיס מסך עדיין יוקצה לשבב המינימום זיכרון בסיס שהזכרת שמוקצה לו או שהלוח ינתק אותו לגמרי?

תודה

פורסם

להגביל זה שתקבל תלוח תקרא בחוברת ותראה אם יש אופציה כזאת (למרות שהכרטיס משתמש בכמה שצריך ברגע נתון אז..)

וכמו שאמרו פה כמובן שיש גבול מסוים (16MB-32MB) שמהם אי אפשר לרדת..

ולגבי הקירור אם יצרו אותו בלי קירור אז ברוב המקרים זה מספיק אם אתה מתעקש או סתם בשביל הכיף רוצה להוסיף תוסיף..

יש לוחות שאם מחברים כרטיס חיצוני (לא און בורד) הכרטיס מתבטל אוטומטי

ויש כאלה שצריך להיכנס לביוס ולעשות לו DISABLE (לא כזה סיפור ברוב המקרים..)..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים