עבור לתוכן

שאלה בנוגע לעבודה ב REALTIME

Featured Replies

פורסם

היי חברים, אני חדש פה ככה שאני לא יודע לאן בדיוק להכניס את השאלה אז החלטתי לרשום אותה בשני תתי פורומים (עימכם הסליחה).

אני צריך לדעת מנסיונם של אחרים איזה לוח עובד הכי מהר ב I/O ב REAL TIME. אני פשוט רוצה להתחיל להלחין מוסיקה במחשב ומאוד חשוב לי המחשב יוכל לעבוד מהר עם התקנים חיצוניים ובכלל תגובה מהירה. אציין שברשותי P4 2.4 800MHZ (478) ושני זיכרונות 512 400 שאני מתכוון לשים ב DUAL.

יש המלצות מהחכמים ?

תודה מראש.

פורסם

מבחינת לוח אם - אם המעבד שלך הוא Socket 478, אני הייתי הולך על לוח עם 845PE. אבל לדעתי בשבילך חשוב מאוד לבחור כרטיס קול מתאים.

אם נשים בצד רגע את ההבדלים באיכות (למרות שזה ממש לא זניח), אחד הדברים שמבדיל כרטיסי קול "מקצועיים" מכרטיסים אחרים הוא היכולת לעבוד עם Latency מאוד נמוך ותמיכה בתקנים המקובלים בתעשיה לצורך זה - ASIO / ASIO 2, GSIF.

מה זה אומר תכל'ס אתה שואל? בדיוק מה שהתכוונת אליו כנראה.

מהר מאוד תגלה את עולם ה-VSTi וכל האפשרויות שהוא פותח - SoftSynths ו- SoftSamplers מפה ועד הודעה חדשה, תוסיף לזה עוד קצת Reason ו-GigaStudio ואתה כבר הולך לאיבוד מרוב אפשרויות. אבל בלי יכולת עבודה ב-Latency נמוך מאוד - קשה עד בלתי אפשרי להסתדר. כמובן שכרטיס הקול הוא רק חוליה אחת בשרשרת ה-Latency שלך - אבל הוא חוליה חשובה מאוד. מלבד כרטיס הקול אתה צריך גם מעבד מספיק חזק וזיכרון מספיק גדול ומספיק מהיר שיוכלו למלא את ה-Buffer של הכרטיס שלך מספיק מהר כדי שהסאונד לא יהיה "מקוטע", במיוחד כשעובדים על הרבה ערוצים בו-זמנית, אבל כאן אתה כבר בא עם עובדות מוגמרות - כבר יש לך מעבד וזכרונות, אז אפשרויות המשחק הן לא גדולות. בעיקר ללכת על צ'יפסט טוב (דוגמא אחת כבר יש לך, למרות שיש עוד טובים). אני מזהיר אותך מראש - מהבחינה הזאת זה ממש בור ללא תחתית... כמה שיותר (זכרון, יכולת עיבוד) יותר טוב.

מכיוון שנשמע לי שאתה רק בתחילת הדרך, אל תיכנס להשקעות שאולי יהיו מיותרות - תנסה לעבוד עם הלוח אם/מעבד/זכרונות שיש לך, תשקיע קצת בכרטיס קול שמיועד לזה, ברמת ה-Entry Level יש לך כרטיסים טובים של M-Audio, E-MU, Echo ועוד.

בהצלחה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים