עבור לתוכן

עזרתכם, דעה על המפרט הבא: למשחקים ב-3500 ש"ח ללא מסך וציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

שלום רב, אני מתכונן לקנות מחשב חדש וזקוק לעזרתכם. הקצבתי 3000-3500 ש"ח ללא מסך, כונן אופטי, צורב, ד. קשיח ופלופי.

השימושים הם בעיקר משחקים (אבל אני לא גיימר מושבע) צפייה בסרטים ויישומים כגון אימיול. לא קידודי סרטים והמרות. לא OC. לא פריהנד/פוטושופ וכד'.

המפרט:

מעבד:

AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 BOX

קירור מעבד:

GIGABYTE NEON 8

לוח אם:

Foxconn NF4UK8AA-8EKRS

זיכרון:

SAMSUNG 1024MB (512MB*2) DDR400

כרטיס מסך:

POWERCOLOR Radeon X800GT 256MB DDR3 256BIT R480-Core PCI-E *RETAIL

מארז:

RAIDMAX Scorpio 868 Blue + PSU 420 Watt

ברשותכם יש לי מס' שאלות:

1. האם לוח האם תומך ב-SATA2? כמו כן האם הלוח תומך ב-PATA? (כרגע יש לי PATA ובעתיד יהיה SATA2 אני מקווה)

2. לגבי הקירור למעבד, אני לא עושה OC אך רוצה שקט. האם הקירור הנ"ל נותן את הסחורה מבחינת פעולה שקטה?

3. לגבי הזיכרון, על מנת לנצל את ה-DUAL CHANNEL יש צורך בשני סטיקים של זיכרון זהים לחלוטין. ראיתי בחלק מאתרי החנויות שהם מוכרים סט dual channel שבא ב"אריזת Dual Channel" מיוחדת של זוג זיכרונות. אבל העניין שסט זוגי כזה עולה יותר מאשר לקחת שני זכרונות נפרדים (זהים כמובן). אז אני חייב לקחת את הסט הסגור או שאני פשוט יכול לקחת שניים זהים בודדים?

4. לגבי המארז+ספק, קראתי באתר ביקורת חיובית על המארז. אך לא הוזכר הספק. ביררתי עלויות באינטרנט ומצאתי שתי חנויות שמציעות את המארז+ספק ב-370-380 ש"ח. השאלה שלי לגבי הספק כוח, האם הוא איכותי? מה דעתכם? 420W זה יותר ממה שאני צריך אבל המחיר אטרקטיבי כמו כן קראתי ביקורת באנגלית שיש לספק מעט מדי מחברי מולקס, מה זה אומר? ועוד שאלה לגבי המארז, האם הוא עשוי אלומיניום או פח? כי חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי. מדובר בדגם ה-868.

תודה רבה. :) :) :)

פורסם

1. הלוח אכן תומך ב-SATA2 מהיותו לוח מבוסס NFORCE4 ULTRA. כמו כן יש לו חיבורי PATA אז אין לך מה לדאוג.

2. הקירור הזה לא משתלם ויש קירורים טובים ממנו במחיר דומה. שאל בפורום "אוברקלוקינג וקירור" כדי לקבל רשימה מדוייקת.

3. אפשר לקחת שני זיכרונות דומים ואין צורך בסט.

4. המארז סביר אבל הספק הוא פשוט זבל. המארז לא עשוי מאלומיניום.

פורסם
  • מחבר

תודה לך, "תמיד מחייך". :yelclap:

אז ככה יש לי 2 שאלות על תגובתך.

1. מה טעון שיפור/לא משתלם במחיר בקירור הנ"ל לעומת אחרים באותו מחיר?

2. מה היית ממליץ לעשות בקשר לספק (בתנאי שלא לחרוג מהתקציב?)

תודה רבה 8)

פורסם

מעבדי ?AMD? כמות

מחיר סה"כ

Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 1

830

830

לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT כמות

מחיר סה"כ

KN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II 1

610

610

זכרונות? DDR 400 כמות

מחיר סה"כ

512MB 400MHz V-DATA 2

260

520

כרטיסי מסך? כמות

מחיר סה"כ

Powercolor X800GT 256mb DDRIII PCI-E 1

1090

1090

מארזים? כמות

מחיר סה"כ

HEC Compucase CI-6919 400W 1

422

422

סה"כ

3472

בתשלומים (כולל תוספת) 12 * 316 ¤

פורסם

תודה לך, "תמיד מחייך". :yelclap:

אז ככה יש לי 2 שאלות על תגובתך.

1. מה טעון שיפור/לא משתלם במחיר בקירור הנ"ל לעומת אחרים באותו מחיר?

2. מה היית ממליץ לעשות בקשר לספק (בתנאי שלא לחרוג מהתקציב?)

תודה רבה 8)

1. אני הייתי הולך על ה-IGLOO 7200 LIGHT של GLAICALTECH אם אתה רוצה שקט.

2. בקשר לספק כח אפשר לקנות מארז שכולל ספק כח נורמלי כמו חלק גדול מהמארזים של COMPUCASE.

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם על התגובות.

ל-slimshady21 איפה בנית את המפרט הזה? והאם המעבד הוא בגרסת Tray/Box?

לגבי הזכרונות של V-data אני לא מתמצא, המחיר שלהם זול באופן די משמעותי ביחס לסמסונג. האם הם טובים לפחות כמוהו?

הלוח אם שהצעת יקר יותר מה-Foxconn אבל לא נותן יותר...

לתמיד מחייך

תראה אני בדקתי והשוויתי בין המאוורר של ג'יגהבייט לבין זה שאתה הצעת, ככה בשביל לראות קווים שונים.

קודם כל בתמונה נראה כי צלעות הקירור שחורות. זה הרי לא יכול להיות פלסטיק נכון? אבל מצד שני אף פעם לא ראיתי מתכת שחורה...

pop-products7200l.gif.

כמו כן המהירות של המאוורר היא 1,900 ( 10 %+-) rpm

לעומת זאת הקירור של ג'יגהבייט מרעיש בדציבל אחד פחות ( 19db ב-1700rpm, לפי אתר החברה) לא שזה משמעותי אבל בכל זאת...

כמו כן צלעות הקירור גדולות יותר (ביחס ישר גם שוקלות יותר, מה לעשות :-\), המאוורר יותר גדול, ומהירותו נעה ב-1700-3500 RPM, וגם יש לו בורר מהירויות, שאין ב-Igloo.

האמת שעל פניו נראה כי הקירור של ג'יגהבייט מצדיק את מחירו... תוכל להאיר את עיניי? ודרך אגב, קירור ה-7300 Igloo נראה טיפה יותר מרשים מה-7200L, מה איתו?

בנוגע למארז ולספק כוח. תראה המארזים של COMPUCASE שגרתיים לחלוטין, אם כי טובים מאוד וגם ספקי הכוח שלHEC שמצורפים אליהם. תסכים איתי שהמארז של Raidmax הרבה יותר יפה. אז אני לא רוצה לוותר על המארז ומצד שני אני גם לא רוצה לקחת ספק כוח מחורבן.

פורסם

תודה לשניכם על התגובות.

ל-slimshady21  איפה בנית את המפרט הזה? והאם המעבד הוא בגרסת Tray/Box?

לגבי הזכרונות של V-data אני לא מתמצא, המחיר שלהם זול באופן די משמעותי ביחס לסמסונג. האם הם טובים לפחות כמוהו?

הלוח אם שהצעת יקר יותר מה-Foxconn אבל לא נותן יותר...

כמה עלה הפוקסקון? ותן קישור לדגם הזה. אולי תגיד בדיוק מאיפה בנית את המפרט הזה ומה המחירים והכל....

לגב המעבד אני כמעט בטוח שזה גרסת BOX.

לגבי הזכרונות- אם אתה לא OCER אז לא הכי משנה, אבל אולי אם אתה יכול להוסיף עוד איזה 30ש"ח לTWINMOS, זה יהיה טוב

בניתי את המפרט מ- www.ksp.co.il

פורסם

ההבדלים בשקט בין ה-NEON 8 לבין ה-IGLOO הם קטנים מאוד אך ה-NEON 8 עולה כמעט פי שתיים יותר. לכן אני טוען שה-NEON 8 פשוט לא משתלם ויש מאווררים משתלמים יותר. לגבי הספק מומלץ ללכת על ספק של FSP, HEC או CWT בהספק של 300W/350W

פורסם

מעבדי ?AMD?  כמות

מחיר סה"כ

Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE  1

830

830

לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT כמות

מחיר סה"כ

KN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II  1

610

610

זכרונות? DDR 400 כמות

מחיר סה"כ

512MB 400MHz V-DATA  2

260

520

כרטיסי מסך?  כמות

מחיר סה"כ

Powercolor X800GT 256mb DDRIII PCI-E    1

1090

1090

מארזים?  כמות

מחיר סה"כ

HEC Compucase CI-6919 400W    1

422

422

סה"כ

3472

בתשלומים (כולל תוספת) 12  * 316  ¤ 

אחלה מפרט

פורסם
  • מחבר

ל-slimshady21

Foxconn NF4UK8AA-8EKRS:

זיגזג2000: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=23_314&products_id=3021

פנדה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_1504_1507&products_id=11331

את שאר הרכיבים הרכבתי בwww.logicpc.co.il, אך הלוח אם לא מופיע באתר שלהם.

Raidmax Scorpio 868 Blue Midi Tower 420W Case 1 369.98 ¤

AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 BOX 1 890 ¤

Gigabyte Neon Cooler 8 Pro For K8 1 110.02 ¤

DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory 300.00 2 600 ¤

PowerColor Radeon X800GT PCI-e 256 MB DDR3 Retail Video Card 1 1100 ¤

ההבדל בין הטווינמוס לסמסונג הוא זניח באתר של לוג'יק, 10 ש"ח הפרש לסטיק. ואת סמסונג אני מכיר כמותג. אבל אם טווינמוס טובים יותר אז בכלל אני אשמח לקחת אותם.

ל-תמיד מחייך

אומנם ההבדלים בשקט בין ה-Igloo לג'יגהבייט זניחים, אך בעוד שהג'יגהבייט יכול להגיע ל-3500RPM ה-Igloo מוגבל רק ל-1900RPM.

כמו כן יש את הבורר מהירויות שתמיד טוב שיש אחד כזה. נראה לי שבכל זאת אני אלך על הג'יגהבייט...

בנוגע לספק כוח, אתה חושב ש-300W יחזיק את המערכת כמו צריך? בכל זאת הכרטיס מסך די כבד ויש לו גם מאוורר משלו וכו' וכו'.

אני רוצה לקזז מהסכום את מחירו של הספק המצורף של Raidmax ולהוסיף ולקנות ספק טוב. הספקים של HEC טובים, אך האם הם גם שקטים?

לגבי שאר המלצותיך, מצאתי באתר ביקורת מחמיאה על FSP BlueStorm אך הבנתי שהם בכלל לא משווקים בישראל, אז מה הטעם? לגבי החברה השני, CWT, חיפשתי ולא מצאתי מוצרים שלה. אתה יכול לתת קישור אולי?

בדקתי ספקי כוח באתר של לוגי' וראיתי את ה-Thermaltake TT360APD 2-fan PFC Power Supply שמחירו שם 260 ש"ח שזה נראה די משתלם אבל קראתי פה באתר ש-TT לא מבריקים בספקי כוח.

ראיתי גם הספק של HEC ה-HEC (Herolchi) 425VD-T 2 fan Low-Noice Power Supply. ב325 ש"ח. מה איתו האם הוא מומלץ? האם הוא שקט כמו השם שלו? שווה את המחיר?

תודה רבה לכולכם. :hat:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים