עבור לתוכן

מה זה MP4?

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע מה זה סיומת MTV לנגן MP4

פורסם

לא ממש הבנתי מה שאמרת.

ב-DivX\XviD לפעמים יש מריחה בקטעי אקשן עם מהירות גבוהה, או שהקובץ מאוד גדול מכיוון שמקודדים את כולו עם Bitframe גבוה.

היתרון של MP4 הוא שהקובץ יהיה קטן, אבל לא יהיו מריחות בבקטעי אקשן מהירים.

אני חושב שהקודק עצמו גם כן צריך לתמוך בזה, אבל אני לא בטוח.

כמו שנאמר יש הבדל בין VARIABLE FRAME RATE (שזה מה שדיברנו עליו, קצב משתנה של מספר תמונות בשניה), לבין VARIABLE BIT RATE שזה מה שאתה מדבר פה ונתמח כבר שנים (ובשביל זה עושים 2PASS ומעלה ואפשר לקודד חלקים עם אקשן בקצב גבוהה יותר מחלקים בלי).

VBR ידוע ובשימוש הרבה זמן כבר, VFR זה משהו שונה שלא ראיתי עד היום ומעניין לראות לאיזה שימושים ואיך זה משפיע בכלל.

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין Variable Bit Rate ל-Variable Frame Rate?

פורסם

VBR - כל FRAME בודד בסרט תופס גודל שונה בהתאם לכמות השינויים שיש בו לעומת FRAME אחרים קרובים (ככה בקטעי אקשן למשל שיש הרבה תזוזות/שינויים, אפשר להקצות לתמונות האלו יותר מקום בסרט, כדי שהדחיסה תראה מפחות מורגשת). טכניקה זו בשימוש היום כמעט תמיד, בגלל היתרונות הברורים (2PASS ENCODING וכו').

במצב של היום כל מרווח בין FRAME קבוע, לרוב לפי תקני ב PAL/NTSC שזה 24/29 FRAME PER SECOND.

VFR - בלי קשר ל VBR, מאפשר שהמרווחים בין FRAME אחד לשני לא יהיו קבועים, עד היום לא היה לזה שימוש, וגם זה לא ברור לי איזה סיבה יש להשתמש בזה כשגם ככה כל מה שאתה צופה, המקור שלו הוא משידור סטייל PAL/NTSC.

פורסם
  • מחבר

אהה... אני התכונתי ל-VBR.

DivX\XviD תומכים ב-VBR, אבל למרות זאת לפעמים בכ"ז יש מריחות בקטעי אקשן מהירים.

למה אמור לשמש VFR, ל-DVD ו-HD?

מה בעצם המשמעות של VFR מבחינת הצופה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים