עבור לתוכן

הוספת 2 רמקולים נוספים למערכת סטריאו

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי מערכת סטריאו שמחוברת למחשב

אליה מחוברים הרמקולים הנלווים עם המערכת והוספתי אליה עוד 2 רמקולים גדולים ממערכת סטריאו אחרת שזרקתי כבר לפח ממזמן

עכשיו קיבלתי עוד 2 רמקולים יחסית גדולים ורציתי לדעת אם יהיה בריא למערכת לחבר גם אותם (הצלבתי פשוט חוטים וחיברתי לאותו חור עם טיקטקים) ואם לא אז איך אוכל לחבר גם אותם בדרך "בריאה" יותר? תודה.

פורסם

אני משער שלמערכת שלך יש רק שתי יציאות לרמקולים (ימין ושמאל). מה שעשית זה לחבר שני רמקולים על כל יציאה.

כדי להיות בטוח שהמערכת שלך לא תנזק אתה צריך לדעת מה ההתנגדות של הרמקולים ומה ההתנגדות שהמערכת מצפה לעבוד איתה.

ברגע שאתה מתחבר עוד זוג רמקולים בצורה כזאת אתה מוריד אתה התנגדות ההכללית והמגבר שבתוך המערכת עובד יותר קשה ויכול להיות שהוא יתחמם לך. אם אתה לא עובד בווליומים גבוהים מדי סביר להניח שהכל יהייה בסדר.

אם תוכל להציג פה את הנתונים תוכל לקבל תשובה יותר מדוייקת.

פורסם
  • מחבר

אני לא כל כך מבין בזה אז אני לא יכול להגיד לך, אבל זו המערכת סטריאו שיש לי

http://www.usersmanualguide.com/panasonic/cd_stereo_system/sa-en6

יש פה קובץ PDF שמסביר עליה

מה הסיכוי שתצליח להבין? תודה. :xyxthumbs:

אה כן עוד משהו, אני עובד בווליומים גבוהים מאוד לפעמים. :silly:

פורסם

לא היתי ממליץ לך לחבר 4 רמקולים כשיש לך רק 2 כניסות זה יכול לשרוף לך את המגבר והלכה המערכת קפוט.

תקנה מגבר משומש שיעבוד עם הרמקולים השניים...זה לא אמור לעלות הרבה.

פורסם
  • מחבר

איפה אני יכול להתחיל לחפש אחר מגבר כזה?

פורסם

אני לא כל כך מבין בזה אז אני לא יכול להגיד לך, אבל זו המערכת סטריאו שיש לי

http://www.usersmanualguide.com/panasonic/cd_stereo_system/sa-en6

הרמקולים המקוריים של המערכת (בהנחה שאלה הזוג הראשון שיש לך) הם 3OHM. תבדוק ברמקולים הנוספים שאתה מחבר מה כתוב מאחורה, אני מקווה שרשום מה ההתנגדות (מסומן באות הווינית אומגה, ניראה כמו פרסה של סוס). אם הם 8 OHM אז אתה יכול להשתמש בהם, רק לא כדי שתהייה במקסימום ווליום ליותר מדי זמן, ואם האיכות צליל לא משהו אל תתפלא :)

אם זה כל דבר פחות מ8 אל תחבר אותם.

אתה יכול לקנות מגבר יד שניה בזול, במיוחד כאלה משנות ה70 וה80 המוקדמות שבדרך כלל באים עם חיבורים ל4 רמקולים. כמובן שאתה צריך לדעת מה ההספק של הרמקולים שלך וההתנגדות שלהם כדי לקנות מגבר מתאים. בחוברת של המערכת מצויין שהצריכה שלה היא 30W, זה אומר שהיא מוציאה 30W או פחות. אם תמצא מגבר ישן 20W אתה תקבל אחלה תוצאה, בתנאי שהרמקולים הנוספים לא דורשים עוצמה יותר גבוהה אחרת במגבר החדש, ואפילו במערכת הקיימת, לא תקבל תוצאות טובות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים