עבור לתוכן

ארגוני נשים נגד הכוונה לבטל משמורת אוטומטית על ילדים בגיל הרך

Featured Replies

פורסם

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=640050&contrassID=0&subContrassID=0&sbSubContrassID=0

שנים עברו מאז המהפכה הפמיניסטית שהייתה אמורה להביא לשוויון בין גברים ונשים. וראו זה פלא - במדינת ישראל קיים חוק שנותן משמורת אוטומטית לנשים גרושות בלי להתחשב במצבן/עברן. כך נוצר מצב שבו נשים חסרות כל יכולת או רגש מקבלות משמורת על ילדים ותינוקות וזאת בלי שום תסקיר של עובד סוציאלי. לתומי חשבתי שארגוני הנשים באמת דואגים לשוויון בין נשים לגברים. אך לא כך המצב והנה מגיע רגע שבו הם מראים שהפמיניזם שלהם הם בעיקר שוויון זכויות בלי שום חובות.

פורסם

אז רגע, אתה מציע שהגבר יטפל בפעוטות לפני גיל בי"ס? וואלה שמע, זה הרבה אנרגיה, תאמין לי, ולא כל גבר יכול/רוצה את זה. כשמתגרשים בד"כ זה בכסאח ואף אחד לא רוצה שהשני ייצא "מרוויח", ככה זה גם כלפי הילדים. מתעלמים מהצורך שלהם לאב/לאם ופשוט תוקעים אותם עם הורה אחד, בד"כ גם לא שואלים את הילד...

אבל דוגרי. אין לך אישה בבית אין לך מה לעשות עם ילד קטן כי יישבר לך הזין אחרי שבוע של עבודה, בישול, כביסה, בייביסיטינג, גיהוץ וכיו"ב. כשגבר רוצה משמורת מלאה על ילדים בגיל הרך הוא נוטה להתעלם מזה... אבל שמע, אם באמת חרא אמא שמזניחה ולא עושה את כל הדברים הנ"ל אז פאק, האבא צרייך להתערב.

הייתי עכשיו חודשיים אומנת לילדים בני7 ו-10 ולא כ"כ מפותחים לגילם... ההורים שלהם בעקרון עשו את כל הדברים ה"כיפיים" איתם - טיולים, קניות, וכיו'ב, בעוד שאני הייתי מנקה ומסדרת אחריהם, מבשלת, מגהצת, מכבסת... מה לא? זה קשה תחת. אני לא מכירה הרבה גברים שממש מסוגלים לעשות את הדברים האלו בשביל עצמם, שלא לדבר בשביל מישהו אחר. אבל אם באמת יש אבא טוב שיכול ועושה - אדרבה.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה שבעתיד תהיה לי הזכות השווה לגדל את הילד. תחשבי שפתאום יגידו לך שגידלת את הילד שנתיים בהצלחה כאשר האבא בקושי תיפקד אבל בגלל שאת לא האבא שלו אז לא מגיעה לך משמורת עליו. זה נשמע לך הוגן? כי לי זה לא נשמע ככה. יש מקרים שהילדים מגיעים לחזקה של אמא שלא מתפקדת או אפילו אמא נרקומנית וזאת בלי שום בדיקה של משרד הרווחה. מה עם טובת הילד?

בנוסף לכך אני כועס מאוד על ארגוני הנשים שלא נלחמות על שוויון זכויות וחובות אלא נלחמות על זכויות בלבד. אני אישית לא מוכן שמישהי באותו תפקיד כמוני תרוויח פחות אז מדוע כאשר אני אהיה אבא אני לא אוכל לקבל זכויות על הילד שלי בהתאם למעשיי?

פורסם

הגיוני שאף אחד לא ישאיר את הילד עם אמא לא מתפקדת, כאן החוק של "חזקה אוטומטית לאם" לא עובד, נקודה.

פורסם

vitnir, תקראי שוב, הילד מועבר אוטומטית לאם בלי שום התחשבות בתפקודג.

השעירות האלו. כאילו הפעם זה ממש פתטי.

זה ידוע ממזמן שהם לא נלחמות בשביל שיוויון.

הורים של חבר שלי התגרשו, הוא עבר לאבא שלו, והבית משפט העיף אותו בחזרה לאמא. הוא לא רצה, אבל בכל זאת הוא גר שם. ופאק אז הוא היה בן 14. מספיק מבוגר. אמא שלו מתפקדת, אבל היא מחליפה את החבר הנוכחי עשרות פעמים בחודש, וזאת לא דוגמא טובה.

פורסם

לגדל ילדים בגיל רך (לפני גיל ההתבגרות), בייחוד תינוקות, בתור אבא, זה דבר נהדר ומאוד מתגמל.

זה לא הוגן שבמקרה של גירושים החזקה על הילדים עוברת באופן אוטומאטי לאמא, והאבא צריך לשלם מזונות מבלי להיות נוכח באופן קבוע בחיים של הילד (ביקורים זה לא ממש נחשב).

יש צורך בחוק שיחייב חזקה משותפת, אלא אם כן חוות דעת של עובד/ת סוציאלי/ת תורה אחרת, וכמובן לאחר ששופט שמע את הרצון של הילד (במידה והילד מספיק גדול).

פורסם

אם האבא מתפקד ומטפל - אדרבה, שיהיה אצלו, אבל לדוגמא חברה שלי שההורים שלה התגרשו אחרי שאמא שלה השתגעה ואבא שלה בגד בה, ממש זוועה, הוא בכלל לא רצה שום קשר לבנות שלו, רק את השרמוטה שלו שכל הזמן היתה מתאכזרת לחברה שלי. ממש בושה.

אני נולדתי מחוץ לנישואים אז פה ושם הייתי עם אמא, עם אבא, עם הסבים, עם הדודים, חברים של הורים והיה בסדר, והייתי עם אבא המון ובאמת, אני חושבת שבגיל הרך האבא צרייך להיות מעורב המון ובמקרה שלי זה היה אפשרי כי אבא שלי היה אז מהנדס (ברוסיה) ובתקופת הקומוניזם לא היית צרייך לקרוע ת'תחת 14ש' ביום כדי להביא לחם הביתה אז תמיד היה למישהו זמן בשבילי אבל אני מסתכלת על המצב היום, על אנשים שאני מכירה שיש להם ילדים והם אפילו לא גרושים אבל האבא רק חוזר הביתה ורוצה שקט - רוצה לראות טלויזיה וכל מה שהוא עושה זה לצרוח על הילדים כשהם מביאים ציונים גרועים וזה עצוב... נותנים אגוזים למי שאין שיניים.

כמו שאמרתי, כשהייתי קטנה הייתי המון עם אבא, הייתי הילדה של אבא וזהו ולדעתי זה נהדר כי אמא - אמא מפנקת יותר מדיי, אבות (נורמאליים בתפיסה שלי) יותר נותנים לילד להתפתח ומלמדים אותו דברים. אבא שלי היה לוקח אותי לקמפינג או לדוג או ללקט פטריות עם חברים שלו, או לעבוד בחווה של סבים שלי ובאמת הייתי מפותחת יחסית לגילי בגלל זה. בגיל 3 ידעתי לקרוא. גם צעצועים - לך לכל ילדה קטנה - חדר מלא בארביות וזבל. אבא שלי היה קונה לי מעין כמו לגואים כאלו מכניים והייתי בונה מעגלים חשמליים, רובוטים... אם לא הייתי מבלה עם אבא שלי הייתי בטח היום אהבלה כמו הרבה בנות שאני מכירה.

אם האבא מעורב ותורם באמת - ולא רק קונה את הילדים במתנות וטיולים - אז אדרבה. הבעיה היא שהורים גרושים תמיד כמעט משחקים בברוגז ולא ממש רוצים לחלוק משמורת. אם זאת היתה תמונה מושלמת כמו בתכנית "כל שבת שניה" אז פנאן, אבל ברוב המקרים זה לא, אבל אתם מכירים את מערכת המשפט והרווחה שלנו. הם פועלים עפ"י חוקים יבשים ולא מעודכנים שלא תמיד לטובת הילד. כמה פעמים ילד הוצא ממשפחה חמה ואוהבת בגלל שטות והועבר למשפחה אומנת בעוד ילדים במצוקה הוזנחו ע"י אותה המערכת?

פורסם

הויכוח פה הוא לא האם הילד צריך לגדול עם האב או האם, אלא שהמצב היום הוא שהאם מקבלת חזקה אוטומטית בלי שום קשר להאם האב רוצה/יכול/לא יכול לגדל את הילד.

האמא מקבלת את הילד, ולא משנה כלום.

פורסם

זאת באמת בעיה. תחזור על 2 השורות האחרונות של ההודעה האחרונה שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים