עבור לתוכן

המעויין האדום

Featured Replies

פורסם

במטרה להצטרף לארגון הצלב האדום, מד"א ישנה בקרוב את הסמל שלו ממגן-דויד אדום למעויין אדום.

הצטרפות לצלב האדום, יאפשר לאנשי מד"א לפעול בחו"ל, לבקר שבויים במדינות עויינות, לקבל סיוע מהצלב האדום העולמי, וכדומה.

השאלה שלי היא למה לעזאזל צריך לשנות את הסמל של מד"א למעויין אדום.

אירגון הצלב האדום העולמי מכיר בשני סמלים של הארגון - צלב אדום (סמל נוצרי), וסהר אדום (סמל מוסלמי). למה הוא לא מוכן להכיר בסמל של מגן-דויד אדום (סמל יהודי)? למה סמל נוצרי וסמל מוסלמי זה בסדר, אבל סמל יהודי לא?

אני נגד שינוי הסמל של מד"א למעויין אדום, ותובע שארגון הצלב האדום העולמי יכיר במד"א כארגון בינלאומי עם סמל של מגן-דויד אדום. מה דעתכם?

• תגובות 52
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה צודק לגמריי אבל מה אפשר לעשות?

פורסם

יש מצב לקישור לכתבה? אני קצת מנותק לאחרונה מהחדשות ולא ראיתי את זה :-X

פורסם
  • מחבר

אין לי קישור לכתבה. ראיתי את הידיעה היום במעריב.

מדובר בקשר שמד"א קיים עם ארגון הצלב העולמי במשך זמן רב (התפרסמה כתבה בעניין לפני מספר חודשים), אך הארגון סירב להכיר במד"א כארגון בינלאומי בשל הסמל של המגן-דויד, וקויימו מגעים בנוגע לשינוי הסמל של מד"א כדי שהוא יוכל להצטרף לארגון הצלב האדום העולמי. היום היה כתוב בכתבה במעריב כי סוכם על סמל של מעויין אדום, וזה ממש לא מוצא לן בעיניי.

פורסם

זה נשמע כמו חוצפה ממדרגה ראשונה , אני מתפלא שהנהלת מד"א הסכימו לכזה דבר :nixweiss:

פורסם

כן, שמעתי על זה, תראו, אם הסמל של מגן הדוד פוגע בציפור נפשם של האירופאים אפשרי לשנות אותו למעויין אדום, לדעתי אף ראוי ללכת עם זה צעד אחד או שניים קדימה ולהכין תלאי בצבע צהוב (רטרו...) לכל עובדי מגן דוד.

אפשר גם לבוא בפנייה נרגשת אל כל היהודים בעולם, להסביר להם שהארופאים והערבים מאוד פגועים ולבקש מהם להתרכז באחד ממוקדי התיירות בפולין (מישהו אמר אושוויץ?) ולהואיל בטובם להכנס כבר למקלחות כי אומרים שגאזים מחוללים פלאים לטיפול בדיכאון (של האירופאים).

פורסם
  • מחבר

^^^

לא הגזמת קצת?

זה אמנם מאוד מרגיז, אבל צריך לשים את הדברים בפרופורציה.

פורסם

אולי הוא הגזים, אבל אחד מסמני האנטישמיות הוא רצון לשלול סמלים וזהות יהודית

פורסם

כן, שמעתי על זה, תראו, אם הסמל של מגן הדוד פוגע בציפור נפשם של האירופאים אפשרי לשנות אותו למעויין אדום, לדעתי אף ראוי ללכת עם זה צעד אחד או שניים קדימה ולהכין תלאי בצבע צהוב (רטרו...) לכל עובדי מגן דוד.

אפשר גם לבוא בפנייה נרגשת אל כל היהודים בעולם, להסביר להם שהארופאים והערבים מאוד פגועים ולבקש מהם להתרכז באחד ממוקדי התיירות בפולין (מישהו אמר אושוויץ?) ולהואיל בטובם להכנס כבר למקלחות כי אומרים שגאזים מחוללים פלאים לטיפול בדיכאון (של האירופאים).

טוב שלא הגזמת. ברוב טיפשותך אתה מבזה את שואת העם היהודי כאשר אתה אפילו לא קראת את הידיעה עצמה. שים לב לתוכן הבא:

באביב 2000 הושגה פשרה לפיה הצלב האדום יאמץ סמל נוסף, נייטרלי, בצורת מעויין אדום. כל אגודה לאומית תוכל לאמץ אותו, וכך תהפוך לחברה מלאה בצלב האדום. מד"א לא יידרש לסמן את המעויין על האמבולנסים שלו בישראל, והם יסומנו גם בעתיד במגן דוד; בפעולותיו בחו"ל יוכל מד"א לבחור בין הסמלים.

https://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=639182&contrassID=2&subContrassID=21&sbSubContrassID=0

הבנת? יוכל לבחור בין הסמלים. מגן דוד אדום יכול להישאר מגן דוד אדום ברוב העולם וכאשר הוא עוזר במדינות שאינן מכירות בישראל הוא יבחר במעויין האדום.

פורסם

בדיוק בגלל זה רציתי קישור לכתבה כדי שאני ידע על מה אני מדבר :pissed: ^

פורסם
  • מחבר

זאת לא פשרה שמקובלת עלי.

למה שמד"א יצטרך לאמץ סמל נייטרלי? צלב אדום זה סמל נייטרלי? סהר אדום זה סמל נייטרלי?

פורסם

מד"א צריך תרומות. אתה כנראה לא תספק לו אותם וכנראה שגם חברייך. עקב כך הוא צריך להוסיף את סמל המעויין ולקבל עוד תרומות. פשוט וקל.

פורסם
  • מחבר

^^^

לידיעתך, גם הצלב האדום צריך תרומות.

פורסם

הצלב האדום מקבל תרומות מכל העולם... מאיפה מגן דוד אדום יקבל תרומות?

וידעתי שיש בזה יותר ממה שנראה בהודעה הראשונה... נו באמת... אני שונא שאנשים מתעצבנים על שום דבר.... מה הסמל של מד"א? מגן דוד אדום... מה יהיה הסמל שלהם בעתיד? מגן דוד אדום... אין שום הבדל מדא לא משנים שום דבר ואם בא להם הם לא צריכים להשתמש במעויין בחיים....

כל מה שקרה זה שבגלל שהמדינות הערביות התנגדו אז היו צריכים לעקוף אותם איכשהו... מצאו דרך לעקוף אותם וזהו... עכשיו מדא היא חברה מהמניין בצלב האדום....

פורסם

לכל מי שכתב פה שהגזמת בדבריי, כן, אכן הגזמתי (לא בהרבה...) אבל בכוונה מלאה ע"מ להראות קבל עם ועדה את ערוותם של אנשי מד"א שמחזרים אחרי העולם גם במחיר של טישטוש כל סממן יהודי והתבוללות מוחלטת בתוך הגויים (וזה בכלל לא משנה אם אתם חילונים או דתיים או WHATEVER, אני יהודי ואני גאה בכך), אני לא יודע מה אתכם אבל בלי קשר לאספקט היהודי של מגן הדוד אני גאה בו - עשרות אלפי חיילים נהרגו במלחמות ישראל בצל אותו מגן דוד כולל קרובי משפחתי, 3 שנים שירתתי את המדינה והצדעתי כל בוקר לסמל הזה, הסמל הזה נקנה בדם, המון דם של המון חיילים ואזרחים שנהרגו ע"מ שאנחנו נוכל לשבת פה ולכתוב באינטרנט, הסמל הזה יותר מידי יקר בשביל שמד"א תמכור אותו בשביל נזיד עדשים.

אז אכן הגזמתי אבל בכוונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים