עבור לתוכן

התעלומה נפתרה? בצה"ל מסבירים את ה"בומים"

Featured Replies

פורסם

צהל מסביר את הבומים שאני מניח כולנו שמענו לפני כמה ימים:

הסברים רבים - מפלישת חייזרים ועד ניסויים תת קרקעיים בנשק גרעיני - נתנו הגולשים לסדרת הרעשים והתנודות שעליה דיווחו עשרות תושבי אזור החוף בלילה בין חמישי לשישי. זאת, לאור עמדת צה"ל כי "לא היתה פעילות חריגה". עכשיו מסבירים בצבא: ייתכן שמדובר בשילוב נדיר של פעילות חיל האוויר ברצועת עזה, יחד עם תופעת מזג אוויר ייחודית. קצין בחה"א: "זו תופעה מפתיעה שנקראת 'אינברסיה' - באוויר נוצרות מעין שכבות קרות וחמות לסירוגין, וגלי הקול מתנדנדים כמו כדור פינג פונג בין הקרקע לבין אותה שכבה באוויר"

חנן גרינברג

הכתבה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3161144,00.html

פורסם

איזו תגובה קטלנית:

35. זה ניסוי נשק שגורם לרעידות אדמה שמבריחות עופות עם שפעת :lol:

פורסם

הגיע הזמן :xyxthumbs:

פורסם

נראה לי הסבר מטופש...

פורסם

חרטה.זה איזשהו ניסוי של חיל האוויר.

פורסם

חחח עכשיו זה מסביר הכל ואני לא הבנתי למה כל החלונות בבית שלי רעדו באיזה שתיים בלילה חשבתי מישהו מנסה לפרוץ לי הבייתה...חחחח הבנתי שזה משהו של חיל האוויר מטוסים שעברו את מהירות הקול או משהו...לא חשוב זה לא הכי נשמע הגיוני אבל העיקר שלא ניסו לפרוץ לי הבייתה חחח :lol:

פורסם

זה ההסבר הכי מטופש והכי מאוס.

שימו לב: תמיד שיש איזשהו עב"ם או אירוע מוזר דומה מייחסים את זה למזג האוויר, או למשהו אטמוספרי, 99 אחוז מהמקרים.

רוצים את האמת!

פורסם

אני לא יודע אם להאמין לזה אבל בפורום צבא בפרש מדברים על זה שזה כנראה היה ניסוי מסווג של חיל הים.

פורסם

אכן ההסבר נשמע מטומטם ביותר

אבל מצד שני, איזה עוד אפשרויות יש?

א. כלי טיס ישראלי (או של בעל ברית - למשל ארה"ב) גרם לזה

ב. גם לממשלה אין מושג מה זה היה

ג. כלי טיס עוין

אם זה א. הרי שזה כלי טיס סודי מאוד, ואי אפשר לספר לציבור הנרחב עליו, שכן זה גם יגיע לגורמים זרים ועוינים

אם זה ב. הרי שלספר את זה לאזרחים גם ישמע מופרך ("איך הם לא יודעים מה זה? הם סתם משקרים לנו") וגם עלול לעורר פאניקה

ואם זה ג. זה בהחלט יעורר פאניקה

אז מה האפשרויות של הממשלה? בכל מקרה, הם חייבים להאשים משהו טבעי בבומים

אז מאשימים את מזג האוויר, הרי בינינו, כמה כאן שמעו על התופעה הזאת לפני שפרסמו את ההסבר הזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים