עבור לתוכן

|| מסך 19" רזולוציאה גבוהה || תקציב 1700 - 1800 ש"ח ||

Featured Replies

פורסם

אמממ חבר שלי מתכנן לקנות מסך.. 19" רזלוציאה כמה שיותר גבוהה, הכי הרבה שהוא יכול לשלם זה 1800 ש"ח

עכשיו הקטע זה שאבא שלו מקציב 3200 ש"ח אבל הם קונים שניי מסכים! אחד שהוא למשחקים (19").. למחשב הטוב יותר...

והשני זה לאחותו.. 17"

שני המסכים שלא יהיו יותר מ 8MS..

אז אני גם צריך המלצות שני מסכים ,

בקיצור, למסך הטוב אפשר להקציב 1800

לפחות טוב בסביבות 1400.. אפשר נגיד 1200 לפחות טוב ואז יהיה 2000 ש"ח ל- 19"

פורסם

LCD19 נורמלי מתחיל ב-2500 שקל

פורסם

איפה ראית כתוב LCD? ::)

כתוב רק, זמן תגובה מתחת ל-8MS שאם הופכים את זה להרץ זה יוצא 125 הרץ.

פורסם

זמן תגובה לא הפוכים להרץ :s07: :s07: :s07:

ברגע שאתה כותב זמן תגובה אתה מתייחס רק ל-LCD

פורסם

נכון.. רק בLCD יש זמן תגובה.

בCRT זמן התגובה בעצם הוא 0MS..

בכל מקרה אני הייתי ממליץ לך כמסך CRT את הVIEWSONIC P97F+SB

הוא עולה כ2000 ש"ח. אבל שווה את זה מביקורות ששמעתי מחברים.

אם זה יותר מדי, הייתי הולך על הF900P או VIEWSONIC G90F+B

פורסם

נכון.. רק בLCD יש זמן תגובה.

בCRT זמן התגובה בעצם הוא 0MS..

איזה שטויות אתה כותב בחיי בא לי להקיא... :kopfpatsch:

יש זמן תגובה זה כל כמה זמם התמונה "מתרעננת". אם אתה תגיד את זמן התגובה בהרץ אתה פשוט אומר כמה פעמים בשנייה היא מתחדשת.

פורסם

לדעתי כדאי מסך 17" CRT ומסך 19" LCD

CRT 17" - LG F700B

כ- 700 ש"ח

LCD 19" - 930B

כ- 2500 ש"ח

ביחד 3200 בערך :)

פורסם

איזה שטויות אתה כותב בחיי בא לי להקיא... :kopfpatsch:

יש זמן תגובה זה כל כמה זמם התמונה "מתרעננת". אם אתה תגיד את זמן התגובה בהרץ אתה פשוט אומר כמה פעמים בשנייה היא מתחדשת.

קודם כל יש דרך להגיב שנית אתה טועה ומטעה!

"כמה פעמים בשנייה היא מתחדשת" - זהו תדר רענון (Refresh rate) שנמדדת בהרצים (Hz) זמן תגובה (שנמדדת במילישניות - ms) מודדים רק במסכי LCD! במסכי CRT לא מודדים זמן תגובה מכיוון שהיא תמיד משהו קרוב ל0.

מה שelad_jacoby אמר נכון ב100%.

פורסם

תשנה בבקשה את הכותרת לפי חוקי הפורום ותוריד את הקשקושים האלה מהכותרת (|). על מנת לשנות את הכותרת תשתמש בכפתור modify.gif להודעה הראשונה שלך.

פורסם

"כמה פעמים בשנייה היא מתחדשת" - זהו תדר רענון (Refresh rate) שנמדדת בהרצים (Hz) זמן תגובה (שנמדדת במילישניות - ms) מודדים רק במסכי LCD! במסכי CRT לא מודדים זמן תגובה מכיוון שהיא תמיד משהו קרוב ל0.

מה שelad_jacoby אמר נכון ב100%.

איזה שטויות!

נגיד מסך CRT קצב הרענון שלו הוא 125 הרץ סימן שהוא מתחדש כל 8 מילישניות.

איך עושים את החישוב? 1 לחלק ל-f (תדר). התוצאה תהיה 0.008 שניות שזה בעצם 8 מילישניות.

אז אני לא רואה בדיוק איך זה "0ms".

פורסם

איזה שטויות!

איך עושים את החישוב? 1 לחלק ל-f (תדר). התוצאה תהיה 0.008 שניות שזה בעצם 8 מילישניות.

אתה טועה!!

יש מסכי LCD של 4MS והם רק 75HZ.

ומה הקשר בין ההרצים לבין זמן התגובה :bash:

מסכי CRT הם מ 1MS ופחות עד 4MS.

פורסם

איזה שטויות!

אתה מתבלבל בין 2 דברים שונים לחוטין

במסך LCD זמן התגובה מוגדר כזמן מהרגע שפיקסל לבן מתחיל להשתנות לצבע שחור עד לזמן שהוא נהיה שחור לגמרי ומתחלף חזרה ללבן.

בזמן הזה הפיקסל מקבל את כל הגוונים של האפור. זמן תגובה גבוה יגרום לתמונה להמרח.

ב-CRT פיקסל שקיבל הוראה להשתנות מלבן לשחור ישתנה מיד (בלי להיות אפור בדרך) ברגע שתעבור עליו הקר (בקצב של 100Hz לדוגמא)

ב-LCD הפיקסל יתחיל להשתנות ברגע שהכרטיס מסך ישלח תמונה חדשה (בקצב של 75Hz לדוגמא) אבל עדיין יקח לו עוד זמן תגובה להשתנות (8ms לדוגמא)

אם מסתכלים על זה כמו שאתה מסתכל אז זמן התגובה של מסך LCD עם זמן תגובה פורמלי של 8ms וקבל ריענון של 60Hz הוא בכלל 24ms.

זה לא נכון לנסות אפילו להשוות בין 2 הדברים האלה

פורסם

אז זה כן 0MS ?

פורסם

אתה מתבלבל בין 2 דברים שונים לחוטין

במסך LCD זמן התגובה מוגדר כזמן מהרגע שפיקסל לבן מתחיל להשתנות לצבע שחור עד לזמן שהוא נהיה שחור לגמרי ומתחלף חזרה ללבן.

בזמן הזה הפיקסל מקבל את כל הגוונים של האפור. זמן תגובה גבוה יגרום לתמונה להמרח.

ב-CRT פיקסל שקיבל הוראה להשתנות מלבן לשחור ישתנה מיד (בלי להיות אפור בדרך) ברגע שתעבור עליו הקר (בקצב של 100Hz לדוגמא)

ב-LCD הפיקסל יתחיל להשתנות ברגע שהכרטיס מסך ישלח תמונה חדשה (בקצב של 75Hz לדוגמא) אבל עדיין יקח לו עוד זמן תגובה להשתנות (8ms לדוגמא)

אם מסתכלים על זה כמו שאתה מסתכל אז זמן התגובה של מסך LCD עם זמן תגובה פורמלי של 8ms וקבל ריענון של 60Hz הוא בכלל 24ms.

זה לא נכון לנסות אפילו להשוות בין 2 הדברים האלה

תודה על המידע :xyxthumbs: מעניין מאוד.

אבל למה הפיקסל של LCD לא יכול מייד להשתנות לצבע שצריך?

זה רק בין לבן לשחור?ונגיד בין אדום לצהוב...הפיקסל עובר את כל הגוונים של האדום,כתום והצהוב?

פורסם

elad_jacoby  - בגדול כן

ההגדרה של זמן תגובה הוא הזמן מהרגע שפיקסל התחיל להשתנות מלבן לשחור עד שהוא משתנה חזרה (ולא הזמן מהרגע שהכרטיס מסך החליט שצריך לשנות אותו). קצב ריענון ממש לא משפיע פה.

ב-CRT הזמן מהרגע שפיקסל התחיל להשתנות (ברגע שעוברת עליו הקרן) עד שהוא משתנה באמת אפסי וזניח.

קצב ריענון נמוך לא יגרום לשום מריחה, מריחה נגרמת אך ורק מזמן תגובה נמוך.

alextomin - מעבר בין כל צבע לצבע לוקח זמן ובדרך יש גוונים שונים ומשונים.

ISO החליטו שהתקן העולמי לדרג מסך LCD יהיה הזמן שלוקח לפיקסל לעבור מלבן לשחור וחזרה.

לאחרונה בגלל שהתקן של ISO לא תמיד מתאים נכנס עוד תקן שמדבר על הזמן שלוקח לפיקסל להשתנות מאפור לאפור.

הבעיה עם התקן של ISO היא שלאחרונה יצאו מסכים עם זמן תגובה (לפי תקן ISO) נמוך מאד של 4ms אפילו אבל במעבר בין צבעים אחרים וגוונים אחרים של אפור הזמן גבוה בהרבה ולפעמים מגיע אפילו ל-30ms.

הסיבה שפיקסל לא משתנה מיד היא הגבלה טכנולוגית, בשביל להבין עוד תצטרך לקרוא איך עובד מסך LCD.

זה כמו שאוטו לא יכול להאיץ מ-0 ל-100 במאית שניה, יש כל מיני תהליכים שלוקחים זמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים