עבור לתוכן

יש מצלמה דומה ל-s2 ,אבל עם דחיסת וידיאו ל-mpeg4?

Featured Replies

פורסם

s2 בתכונות שלה היא המושלמת ביותר לצרכים שלי

הבעייה היחידה שדי ציננה את ההתלהבות שלי ממנה והסיבה שלא רכשתי אותה עד כה

היא שהיא לא מבצעת שום דחיסת וידיאו כולשהיא על גביי כרטיס הזיכרון.

התוצאה היא שגם אם אשקיע 400 שח על כרטיס זיכרון בנפח 1gb

אורך קליפ וידיאו הכי ארוך שאוכל לעשות הוא 8 דקות

(לשם השוואה בילבד :סרט הוליוודי של כ-100 דקות יחד עם קול באיכות טובה ניכנס בדיסק של 700 mb ועדיין הוא ניראה ונישמע טוב למדיי על גבי הטלוויזיה)

אני כמובן לא מצפה שמצלמה דיגיטלית כולשהיא תגיע לרמת דחיסה שכזו

וברור לי שאף מעבד שמשולב במצלמה דיגיטלית לא יהיה מסוגל לעולם לבצע את מה שעושה מחשב שולחני

אבל כאשר אתה משקיע 3000 שח במצלמה+עוד 400 שח על כרטיס זיכרון sd 1gb

המינימום שאתה יכול לצפות זה שתהיה דחיסה כולשהיא ,כך שתוכל להפיק קליפ וידאו ארוך משמעותית מ-8 דקות.......

יהיו כאן בטח כאלו אנשים שיגידו שאני סתם מיתפנק ושאם אני רוצה וידיאו עליי לרכוש מצלמת min-dv זולה שתעשה וידיאו הרבה יותר איכותי ממה שה-s2 מסוגלת לעשות, אבל אתם צריכים להבין ש:

1.ראיתי את איכות הווידיאו של ה-s2 , וזה יותר ממספק אותי לצרכים שלי

2.אין לי עוד 2500 שח לשים על מצלמת mini-dv נורמלית (ואל תעיזו להציע לי מצלמות וידיאו של jvc שמיתקלקלות תמיד סמוך לתום תקופת האחריות)

3.חשובה לי מאוד הניידות והזמינות כך שאני אוכל לקחת אותה איתי תמיד , ולכן אין לי שום אפשרות מפאת חוסר מקום להכניס לפאוץ הגדול למדיי שאני מיסתובב איתו ביום יום, עוד מצלמת mini-dv

4.איכות ה-stills חשובה לי יותר מאיכות הוידיאו

פורסם

האולימפוס C-770 היא מצלמת אולטרה-זום קומפקטית למדי עם MPEG4 ואפילו תושבת לפלאש (שאין ב-S2). מצד שני, אין לה מייצב תמונה או מסך מסתובב.

ל-H1 של סוני יש מייצב תמונה והרבה קווים משותפים עם ה-S2, והיא גם תומכת בווידאו עם קידוד יותר יעיל מהממוצע, אבל לא MPEG4.

פורסם
  • מחבר

האולימפוס C-770 היא מצלמת אולטרה-זום קומפקטית למדי עם MPEG4 ואפילו תושבת לפלאש (שאין ב-S2). מצד שני, אין לה מייצב תמונה או מסך מסתובב.

ל-H1 של סוני יש מייצב תמונה והרבה קווים משותפים עם ה-S2, והיא גם תומכת בווידאו עם קידוד יותר יעיל מהממוצע, אבל לא MPEG4.

תראה rangerman

בתור מתחיל בצילום דיגיטלי ואחד שאוהב לצלם בטבע בזום גבוהה , המייצב ניראה לי הכרחי.

לגבי h1

כרטיס sd 1giga עולה 318 (זאפ) , 2giga עולה 795

כרטיס memory stick 1giga עולה 580, 2giga עולה 1290

הפרש של 300 שח במיקרה של רכישת 1giga או 500 שח במיקרה של רכישת 2giga בין עלויות שני סוגי כרטיסי הזיכרון לא יהרגו אותי , בעיקר כשמדובר על השקעה בסדר גודל של 3000 שח ,הבעייה היא שאני לא הייתי רוצה להיתקע עם זיכרון קיניני של sony שאני לא יכול להעביר אותו לעולם לשום התקן אחר שתומך בזיכרון שהפך כבר לסטנדרט -ה--sd

פורסם

בתור מתחיל בצילום דיגיטלי ואחד שאוהב לצלם בטבע בזום גבוהה , המייצב ניראה לי הכרחי.

קנה מונופוד. ב-100 ומשהו ש"ח תקבל ייצוב יותר אפקטיבי מכל מייצב מובנה.

לגבי הסוני, אני לא מתלהב ממנה (ולא מה-S2), אבל בטח לא הייתי הופך את הכרטיס לפרמטר קריטי. אתה תמיד יכול להתחיל עם כרטיס לא יקר בגודל 512MB שיספיק לך כמעט לכל יום צילום. יש סיכוי לא קטן שעד שתקנה מצלמה אחרת ממילא ידברו על נפחים, פורמטים ומחירים אחרים (כרטיס CF "אימתני" בגודל 128MB כבר לא עושה רושם על אף אחד, לפני כמה שנים המצב היה אחר).

פורסם
  • מחבר

rangerman

תודה על הטיפ

אני מסכים איתך לחלוטין ש-tripod מקצועי יהיה עדיף על כול מייצב תמונה כולשהוא , הבעייה שהרבה פעמים כשאתה מצלם

לדוגמא : בעלי חיים בטבע , יש לך הזדמנויות צילום פתאומיות שאתה חייב לנצלן באופן מיידי ,ופשוט אין לך את הזמן להרכיב את ה-tripod,

וגם האמת היא שאין לי שום כוונה להיסתובב עם tripod שניראה כמו מטרייה , בעיקר לא בזמן טיול בשטח , בסך הכול אני רוצה תוצאות טובות לא בהכרח מצויינות

היות ואין לי שום כוונה בעתיד הקרוב לעבוד ב- national geografic.............

בסופו של דבר ,מחוסר ברירה אחרת , אני כנראה אלך על ה- s2 , וכאשר אני ארצה איכות גבוהה , ויהיו לי הזדמנויות צילום מיתמשכות אני מקסימום אצטייד ב- tripod הקטנציק ( הזה שמוכרים בכול חנות צילום ב-30 שח ) , אפשר להניח אותו על כול משטח שטוח או על האדמה ולהעזר במסך המיסתובב ,כך שהוא מופנה כלפי מעלה ,כלומר לכיוון העיינים שלך .

אני פשוט לא מוצא שום מצלמה אחרת עם : מייצב תמונה + מסך מסתובב+וידיאו באיכות טובה +זום x12+תמיכה ב-sd+סוללות aa סטנדרטיות.

כנראה שאני אצטרך לוותר על התכונה של דחיסה ל----mpeg4 , ופשוט להשקיע באופן חד -פעמי סכום נוסף בכרטיס sd גדול במיוחד של 2 giga , על מנת שאני גם אוכל במיקרה הצורך , לצלם קטע וידיאו של 16 דקות רצופות.

פורסם

אני מסכים שמונופוד קצת מסרבל, אבל אל תבלבל אותו עם חצובה של ממש (tripod). הוא הרבה יותר קל וקומפקטי מחצובה בגובה מקביל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים