עבור לתוכן

עומד בפני קניה: Panasonic DMC-FZ5.

Featured Replies

פורסם

אהלן חברות,

אני עומד בפני קנית המצלמה הנ"ל.

מחיר: מעט 1900-2000 ש"ח בערך.

אני מקבל מצלמה, וסוללה. ללא כרטיס, כבר יש לי ג'יגה וחצי בשני כרטיסים ולכן אני מוותר על הכרטיס (הכרטיס שנמכר איתה הוא כרטיס מהיר יותר ממה שיש לי ועל כן אני תוהה האם זו החלטה נכונה לוותר עליו. האם תהיה למהירות הכרטיס משמעות בזמני הצילום/עיבוד של המצלמה?).

אני יודע שהמחיר מצוין (כ-400 ש"ח פחות ממחיר השוק).

מה שמפריד ביני לבין הקניה הוא פשוט "הדשא של השכן".

איזה דשא?

1. Canon S2 IS (שכרגע אין בארץ אבל תגיע בקרוב).

2. ו-Sony H1 (שמעט פחות קורצת לי פשוט בגלל בעיית ההמתנה לאחר בין צילומים עם פלאש).

3. כל מצלמה אחרת שאתם מוצאים נכון להשוות, באותה קבוצת איכות (אולי המינולטה Z5?). אם אתם מעלים אותה - חשוב לי הטלא (ז"א זום של לא פחות מ10X ובעדיפות 12X).

אני מעוניין לשמוע ממכם (בין אם מקריאת ביקורות, אולי מניסיון, אם מישהו רכש FZ5) מהם היתרונות והחסרונות?

לדוגמא אני שמעתי שהצבעים של המצלמה מאוד נאמנים למקור ולכן תמונות של המתחרות נראות מעט יותר "גלויתיות" בגלל שהן מוסיפות כמה אחוזים של Saturation.

הבנתי שאין ב-FZ5 אופציה לזום ידני.

מה אתם חושבים?

פורסם

איזה סוג כרטיס זיכרון יש לך? במידה ואתה מעוניין להשתמש בהם חשוב לבחור מצלמה שתעבוד איתם.

ה-S2 כבר נמכרת בארץ החל מ-2800 ש"ח וה-H1 החל מ-2600 ש"ח.

ה-DELAY בין תמונה לתמונה בעת שימוש בפלאש ישנו בכל מצלמה אבל זה משתנה בין 2-5 שניות בערך.

ה-Delay בסוני הוא :

Shot to Shot - Flash on (red-eye reduction off) : 2.3 sec

Shot to Shot - Flash on (red-eye reduction on) : 3.4 sec

בקנון הוא :

Shot to Shot - Flash on (red-eye reduction off) : 1.6 sec

Shot to Shot - Flash on (red-eye reduction on) : 1.8 sec

ביקורות: Canon PowerShot S2 IS Sony Cyber-shot H1

פורסם
  • מחבר

אני קורא בעיקר את הביקורות של DPreview.

בכל אופן, מניסיון של בעלים של הסוני הוא אמר שזה לוקח לו בין שבע לתשע (!) שניות המתנה.

בנוגע לכרטיס זכרון - אבי בדק את הנושא, הכרטיסים שיש לי והכרטיסים שבשימוש ב-FZ5 זהים (SD).

מבחינת מהירות הכרטיס הנוכחי, אין לי נתונים. זה כרטיס די שכיח של SanDisk בצבע כחול.

שוב, אתם מוסגלים לציין מהם החסרונות והיתרונות הברורים של המצלמה בצורה אובייקטיבית ובהשוואה למצלמות בקנה מידה שלה (סוני, קאנון, מינולטה וכו')?

פורסם

בכל אופן, מניסיון של בעלים של הסוני הוא אמר שזה לוקח לו בין שבע לתשע (!) שניות המתנה.

אז אולי תיקח את המצלמה ותצלם איתה ותראה אם היא מתאימה לך מבחינת הפרש הזמנים בפלאש.

פורסם
  • מחבר

אני מהסס בקניה בגלל שאין לי איפה לנסות את המצלמה.

אבי (שהוא מבין עניין) צילם בה ושיבח את הגריפ שלה ואת הנוחות.

גם בביקורות מהללים את הגודל והמשקל שלה לעומת מצלמה עם זום מכובד .

בכל אופן, הקומפקטיות לא ממש עומדת על הפרק.

בתור צלם חובב שהספיק לצלם במצלמות קומפקטיות (Lumix DMC FX-7 אם להיות מדויקים) ומעוניין להתקדם אין לי ספק שהמצלמה תפתיע כל פעם לטובה.

אבל לאורך זמן (זמן די קצר) אני אתפתח ואמצא חסרונות שלא ידעתי שקיימים בה.

מה לדעתכם החסרונות האלה (כתבתי כמה למעלה)?

פורסם

אני גם מתלבט בערך על אותם מצלמות, רק שאני לא לחוץ כרגע עם זה ואני מחכה לביקורות מקיפות ולכסף שצריך להגיע חחחח

מה שכן, באחד הת'רדים האחרונים פה גיליתי שיש עוד מועמדת שאולי תרצה לבדוק, והיא הפוג'י S9000 שסביר להניח שכ rangerman יכנס לדיון הזה הוא בטח ימליץ עליה....

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה (:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מאיפה אתה יכול להשיג אותה במחיר כזה???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים