עבור לתוכן

כרטיס טלוויזיה.מהו?

Featured Replies

פורסם

הייתי רוצה לקבל בבקשה הסבר קצר או הפנייה לאחד כדי לקבל מספר תשובות לשאלות שריכזתי.

*מהם הדברים הבסיסיים שכרטיס טלוויזיה יכול לעשות?

*האם יש קשר בין כרטיס הטלוויזיה לכרטיס המסך במחשב?

*האם אפשר בעזרת כל כרטיס טלוויזיה להקליט?

*האם יש להתחשב בלוח האם בקניית כרטיס טלוויזיה?

*האם כל כרטיס יכול להתחבר לממיר של YES?

*מהו טווח המחירים של כרטיס טלוויזיה ממוצע ומספק?

ובבקשה אם אפשר להמליץ לי על כרטיס טלוויזיה כזה.

תודה רבה ;)(גם אם רק חלק מהשאלות ייענו אני אשמח)

פורסם

גם שאלתי את כל השאלות האלו-מעטים מאוד ענו לי. ::)

כרטיס טלוויזיה יכול להקליט וידיו מטלוויזיה, וידיו, DVD.

וגם להקליט רדיו (לא בכל הכרטיסים-ברובם).

אין שום קשר בין הכרטיס המסך לבין הכרטיס טלוויזיה.

אין להתחשב בלוח אם.

טווח המחירים: 200-3000 שח. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אז מכיון שאתה מבין הכי טוב אני פשוט אשאל אותך ;D

אני מבין שיש לך כרטיס טלוויזיה,הוא מחובר לyes?יש בכלל כזאת אפשרות?

איזה כרטיס איכותי(אבל לא יותר מדי איכותי מבחינת המחיר,אם אתה מבין אותי ;) ) אתה ממליץ לקנות?

ורק כדי להיות בטוח,כל סרט\סדרה\תוכנית שאני רואה בטלוויזיה אני יכול להקליט אותה?

פורסם

*מהם הדברים הבסיסיים שכרטיס טלוויזיה יכול לעשות?

להקליט מ-DVD, טלויזיה, ממיר, וידאו, מצלמות וידאו

*האם יש קשר בין כרטיס הטלוויזיה לכרטיס המסך במחשב?

ישנם כרטיסי מסך שמשלבים בתוכם VIVO שזה Video In Video Out, שזה בעצם כרטיס טלויזיה ללא טיונר אך עם אופציית לכידת וידאו למחשב מהמכשירים שצויינו להעיל.

*האם אפשר בעזרת כל כרטיס טלוויזיה להקליט?

כן, האיכות נקבעת ע"י הכרטיס עצמו ובין השאר לפי המקור שלו.

*האם יש להתחשב בלוח האם בקניית כרטיס טלוויזיה?

כרטיסי הטלויזיה באים בחיבור PCI, מה שאתה בעצם צריך לבדוק הוא שיש לך PCI Slot פנוי במחשב :)

*האם כל כרטיס יכול להתחבר לממיר של YES?

כן, אתה לוכד וידאו מהיציאת וידאו של הממיר.

(ו-Audio אתה לוכד מהממיר ל-Line In של הכרטיס קול שלך)

*מהו טווח המחירים של כרטיס טלוויזיה ממוצע ומספק?

החל מ-250-300 ש"ח

ובבקשה אם אפשר להמליץ לי על כרטיס טלוויזיה כזה.

המלצה

פורסם

אז מכיון שאתה מבין הכי טוב אני פשוט אשאל אותך ;D

אני מבין שיש לך כרטיס טלוויזיה,הוא מחובר לyes?יש בכלל כזאת אפשרות?

איזה כרטיס איכותי(אבל לא יותר מדי איכותי מבחינת המחיר,אם אתה מבין אותי ;) ) אתה ממליץ לקנות?

ורק כדי להיות בטוח,כל סרט\סדרה\תוכנית שאני רואה בטלוויזיה אני יכול להקליט אותה?

עדיין אין לי כרטיס טלוויזיה-אני יודע מעט עליהם כי פתחתי פה כבר תראדים.

אני עדיין מחכה לתגובות שלהם-הפורום הזה חלש בדברים האלו-רק בכרטיסי מסך.

אתה יכול לחבר את הכרטיס ל YES ולהקליט משם מה שאתה רוצה-

רק תקח בחשבון ששעה אחת שאתה מקליטלוקחת בממוצע 13G (!)בההרד דיסק.

כי זה ווידיו לא דחוס בכלל. במחשב יש תוכנות שמקבצות-אבל זה לוקח זמן.

אז תדעג שיהיה לך מקום בההרד. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על העזרה,סיפקתם לי הרבה מידע מועיל.

אבל,יש לי עוד שאלה אחת קטנה.

יש לי כרטיס מסך ATI EXCALIBUR 9550 מבית HIS.

ורשום שיש בו DVI-I ו- TV OUT. מה זה אומר? ואם אפשר להסביר בערך איך נראית יציאה של TV OUT(פינים או בננה) זה יעזור לי..

פורסם

קודם כל תודה רבה על העזרה,סיפקתם לי הרבה מידע מועיל.

אבל,יש לי עוד שאלה אחת קטנה.

יש לי כרטיס מסך ATI EXCALIBUR 9550 מבית HIS.

ורשום שיש בו DVI-I ו- TV OUT. מה זה אומר? ואם אפשר להסביר בערך איך נראית יציאה של TV OUT(פינים או בננה) זה יעזור לי..

TV OUT זה שאתה יכול לראות את המחשב בטלוויזיה.

פורסם

DVI זה יציאת וידאו לחיבור מסכי LCD בד"כ , DVI-I זה אומר שסוג החיבור מאפשר גם העברת אות דיגיטלי וגם אנאלוגי

פורסם

החיבור TV OUT זה החיבור העגול שיש לך בכרטיס מסך.

הוא מאפשר להשתמש בטלוויזיה בתור מסך. (טוב לסרטים ומשחקים מסויימים, רע מאד לכל השאר.)

פורסם

קח בחשבון שאם אתה רוצה להקליט- מומלץ ללכת על כרטיס שבו יש חומרה יעודית עבור תפיסת וידאו בו הכרטיס מעבד את התפיסה ולא המעבד (לא קיים בכרטיסי מסך עם VIVO). כרטיסים אלה נקראים בכלליות "PVR" . מחירם מתחיל מ 650 בערך. באתר פה יש ביקורת על אחד מהם (לא שממש יש מבחר ומתחרים בארץ), ה Leadtek PVR2000.

אם להקליט לא ממש חשוב עבורך, אז גם כרטיס שעולה 300-350 יספק אותך. קח בחשבון שלמרות שהם יכולים להקליט, בדר"כ המעבד לא מתמודד עם זה כראוי, גם אם יש לך אחד חזק. מבחינה האיכות הם זהים פחות או יותר, גם בין החברות השונות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,אני מחזיק בחובי מספר מסקנות חשובות:

הגעתי למסקנה שהקלטה מקצועית של סרטים אני לא צריך,לכן אין לי צורך בכרטיס חזק ב650 ש"ח,אבל אני מקווה שאני יוכל לפחות לתפוס תמונות מסרטים וכדומה.

המקסימום שאני יוציא נע בין 280-320ש"ח.חשוב לי שתהיה אפשרות לחבר את הממיר של יס,שתהיה איכות חביבה של תמונה ושאני יוכל לשים מצב SLEEP.

ההתלבטות העיקרית שלי היא בין כרטיס של LEADTEK לבין הכרטיסים של life view מכיון שלפי מה שהבנתי הן הכי נפוצות (מן הסתם כי הן הכי אמינות למשתמש הממוצע).

זה יהיה נחמד אם תמליצו לי על כרטיס מכל חברה ויותר נחמד אם תמליצו ספציפית על כרטיס מסויים ותשאירו אותי ללא התלבטויות.

שוב תודה על כל העזרה :yelclap:;)

פורסם

אם כבר עיניניינו בכרטיסי TV (מצטער על החטיפה של התראד :-X):

1) עד כמה הPVR באמת קריטי ? אני למשל מתכוון להעתיק מידע ממצלמת ווידאו אנלוגית למחשב, האם זה יפגום באיכות אם לא יהיה לי PVR ?

או שזה פשוט מוריד מהעומס על המעבד וכך בעצם מאפשר פעילות רגילה של המחשב (ללא קשר לאיכות המתקבלת).

2) ראיתי שהרזולוציות שהכרטיסים תופסים דיי נמוכות (324X280 או משהו כזה), אני לא מצפה לאיכות של canon XL2 אבל הייתי רוצה לקבל

משהו כמו שרואים בטלוויזיה פחות או יותר כשאני אעתיק את זה בחזרה לקלטת (אני מתכוון לצלם ווידאו\לערוך אותו במחשב\לשים בחזרה בקלטת\לשלוח לקרובים בחו"ל).

3) אני מצטרף לשאלה של הבחור מעליי ורוצה לדעת איזה כרטיס עדיף. בנתיים, אם האיכות של כרטיס רגיל (ולא PVR) היא טובה + -

כמו איכות ווידאו אני מתכוון ללכת על הLeadtek WinFast TV2000 XP Expert.

4) ועוד דבר, האם התוכנות שבאות עם הכרטיסים הם ייעודיות בלבד לכרטיסים שלהן הן נכתבו, והאם יש אלטרנטיבות ? (אני חושב שיש בקוד פתוח)

עד כמה התוכנות שבאות עם הכרטיס חשובות? -הכוונה מבחינת התפקיד שהתוכנות משחקות (אני מתכוון גם לצפות שידורים של YES על הכרטיס).

תודה, ושוב מצטער על החטיפה, אבל אני מקוה שזה יעזור לך וגם לאחרים. לילה טוב :-*

פורסם

טוב, קודם כל אני אסביר לכם בקצרה את הנושא:

ישנם כרטיסי טלווזיה "רגילים". ברגע שמבצעים בעזרתם תפיסת וידאו עיבוד המידע שדרוש לקידוד הוידאו נופל על המעבד. ישנה האפשרות לתפוס את הוידאו בפורמט לא דחוס ואז המעבד מספיק טוב. אך הבעיה היא שנפח המידע כל כך גבוה עד שקצב הכתיבה על ההרד דיסק לא מספיק מהיר (וגם עם הנפחים של ימינו- הם לא מספיקים בשביל הרבה זמן). ישנם פורמטים כמו Huffyuv שדוחסים את הוידאו קצת, מספיק בשביל כתיבה על ההרד דיסק ונפח סביר יחסית לזמן הדחיסה (אחרי זה אפשר לקודד אותם לפורמטים לא דחוסים לא בזמן אחת ואז המעבד תמיד יתמודד עם המשימה). אך גם הם דורשים מחשב חזק יחסית ונפחים גדולים בהרד דיסק עבור רזולוציות גבוהות (ליתר דיוק, לא נמוכות). בכל מקרה, זה ידרוש מהמעבד את רב כוחו. ישנה גם האפשרות לקדד את הוידאו שנתפס ישר ל MPEG 2, לדוגמה. אך בשביל זה המעבד בדר"כ לא מספיק ויווצרו Dropped Frames.

1. לא קריטי (אפשר גם בלי), אבל יעזור.

2. תיאורטית אפשר גם יותר. הכל תלוי במה שהמחשב מתמודד איתו. אפשר לתפוס באיכות DVD גם.

3. יש גם עוד כרטיסים. זה של לידטק מביא תמורה טובה למחיר. ההבדלים בין הכרטיסים בחומרה הם לא גדולים. ההבדלים הגדולים הם בתוכנה שבאה עם כל אחד.

4. תוכנה שבאה עם כרטיס בדרך כלל לא תעבוד עם אחר. עד כמה היא חשובה? אם אתה מוצא אלטרנטיבה טובה לא כל כך. לדעתי בשביל לתפוס וידאו- היא חשובה.

ישנן אלטרנטיבות. טובות מאוד בשביל צפיה. ישנן גם טובות עבוד תפיסה, אך יותר כאלה שעולות כסף.

ישנה תוכנה חינמית מעולה- Dscaler. הבעיה היחידה בה היא שאופציות הלכידה בה לוקות בחסר.

בכל מקרה, באתר www.tv-cards.com ישנם פורומים מעולים וישנו דף ובו מפורטות המון תוכנות צד-שלישי.

בכל מקרה, אם אין לכם כח להתעסק עם תוכנות צד שלישי, הכרטיסים של לידטק עדיפים מאחר והם באים עם תוכנה טובה יחסית. הכרטיסים של Lifeview באים עם תוכנה קקי וחובה כמעט להשתמש בתוכנת צד שלישי. לי יש כרטיס של לידטק (ה XP, לא Expert) ואני בכל זאת משתמש בתוכנת צד-שלישי. האיכות פשוט יותר גבוהה.

פורסם
  • מחבר

לסיכום,נכון לעכשיו אני לא מרגיש צורך עז להשקיע בהעתקת סרטים,קידוד,העברה לקלטת וידאו וכדומה,גם אין לי צורך בזה ויותר מכך אין לי מספיק מקום פנוי בכונן.

כמו שציינתי אני צריך שהכרטיס יהיה איכותי ואמין,עם שלט,אופציה של מצב SLEEP ומדי פעם לתפוס תמונה חביבה ואולי אפילו קצת להתפרע ולעשות ממנה רקע למחשב! :silly:

לפי מה שהבנתי אם אני לא רוצה להתפשר על איכות אז עדיף ללכת על LEADTEK.כנראה שאני אכן יעשה זאת אני רק צריך המלצה סופית על איזה כרטיס שלהם ללכת שיהיה על גבול ה300+-(כי לפי מה שהבנתי אם אני רוצה להשאיר אופציה של העתקה וכדומה בעתיד ולא להתפשר על האיכות של הכרטיס אז זה טווח המחירים)

המלצה תתקבל בברכה! :yelclap:

פורסם

תודה לך The Avatar על ההסבר :xyxthumbs:

מצטרף שוב: הצרכים שלי הם כמעט אותם הצרכים של Mike, וגם אני אשמח להמלצה סופית באותו התקציב.

+ יש לי גם שאלה: בימינו כשלכל אחד יש בבית שידורים דיגיטליים (YES\HOT) למה צריך כרטיס עם טיונר כשבכלל לא משתמשים בו ?

אפשר הרי להסתפק ב"סתם" כרטיס עם Input שיכול לעשות קידוד (ע"מ לקבל תוצאה טובה הcaptue), וזהו ?

מצאתי כלמיני סוגים של כרטיסים ומכשירי USB שנותנים לך את האופציה לקבל Input לתוך המחשב, אבל בלי הצ'יפ המקודד, אודה

מאוד אם מישהו יוכל להאיר את עיני בנושא.

K יש את הכרטיס הזה ב300 ש"ח: ונראה לי שהוא מיועד אך ורק לעריכה של ווידאו. האם הוא יוכל גם לקבל ולהאות שידורים של YES

כמו בטלוויזיה, האם האיכות תהיה גבוהה יותר (מכיוון שאין טיונר וככה ניתן להשקיע יותר באיכות) ?

http://www.lamir.co.il/product.asp?product=2141 -חנות

http://www.aver.com/products/dvm_AVerDVD_ezMaker.shtml -יצרן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים