עבור לתוכן

קורא הכרטיסים של סאנדיסק (12 ב 1) והלוח של DFI, ה NF 4 ULTRA-D -> שילוב רעעע!

Featured Replies

פורסם

היום קיבלתי את קורא הכרטיסים המיוחל של חברת סאנדיסק, בתקן USB II עם תמיכה, כאמור, ב 12 סוגים שונים של כרטיסי זכרון.

מפרט המוצר - http://www.sandisk.com/retail/im-12in1.asp

לוח האם שברשותי מופיע מימין, כמו כן גם שאר המפרט.

חיברתי את הקורא כרטיסים לאחד ממחברי ה USB האחוריים במארז, בשעה שהמחשב רץ. הכל פעל כמו שצריך... ההתקן זוהה, כל הכוננים הרלוונטים התווספו והיה ניתן להעתיק ולכתוב לכרטיסי ה SD ו CF שהיו ברשותי, ללא כל בעיה.

בא הריסטרט, לפתע אני נתקל בצפצופים צורמניים ומעיקים ולאחר מס' שניות מתקבלת הודעה שה CMOS התחרפן, המחשב התחיל לחפש את כונני הדיסקטים ובשלב הזה נתקע.

ניתקתי את קורא הכרטיסים והפעלתי את המחשב לחדש.

כל הביוס התאפס... :o

הגדרתי הכל מחדש והמחשב עלה כמו שצריך. חיברתי את הקורא כרטיסים בשנית (שערתי בהתחלה שהחיבור לא היה מוצלח במיוחד וקצת רופף) והופ, אחרי ריסטרט שוב צריך לעבור את כל הסרט מחדש.

סבבה, מתקדמים... העפתי את האוברקלוק לכלל המערכת וניסיתי, שוב, אותו הסרט. שדרגתי לביוס הרשמי העדכני ביותר (סוף חודש יוני) - אותו הדבר, ניסיתי לבטל ולאפשר את התמיכה "הטבעית" למקלדת/עכבר באמצעות ה USB, לא עוזר.

המצב אפילו החריף, גם ללא שום חיבור של התקן USB (רק המדפסת, קורא הכרטיסים והמצלמה היחידים שברשותי) כלשהו, הלוח התקשה ב POST. לאחר מספר נסיונות הצלחתי להרים את כל העסק שוב, צרבתי את הביוס מחדש ולבינתיים הכל תקין.

לא הולך לגעת בקורא הכרטיסים לבינתיים. הדבר היותר מדאיג הוא שהנושא דוסקס קצת בפורומים של DFI STREET, עם לוחות מסידרת האנפורס 3 ונראה שאין פתרון ממשי לבעיה.

לדסקוס בפורום על בעיה דומה -> http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=2324&highlight=sandisk+card+reader

*שימו לב שלבחור שם יש סמפטומים דומים, אם כי פחות חריפים ממה שאני חוויתי, מה שגם אני מדגיש (שוב), שהלוח הוא מסידרה ישנה יותר.

עוד מישו כאן נתקל בתופעה זהה ועשוי לדעת על פתרון אפשרי?!?!.... :'(

ד.א, נעצתי בלוח את כל פלאגי המתח הנחוצים... במידה ועולה סברה שהמתח בלוח לא מספיק (להזכירכם, הספק - גם הוא מופיע במפרט). הקורא כרטיסים מוזן מהפורט עצמו.

פורסם

האופציה של בוט מUSB מאופשרת אצלך?

אם כן אז אולי תנסה לבטל אותה

פורסם
  • מחבר

לא מאופשרת.

הלוח עוד נתקע לפני שלב ה POST, הוא אפילו לא מנסה להתחיל את רצף האתחול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים