עבור לתוכן

זקוק לעצה לגבי קנייה מבעלי מדפסת לייזר ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום. החלטתי לקנות לילד (כיתה ב') ולאישתי (ביטוח) מדפסת לייזר, כי האפסון 640 הישנה כבר לא עובדת (הדיו התייבש מזמן) ולא נראה לי להוציא הרבה כסף על דיו שמתייבש והורס רק בשביל להדפיס פעם ב.... הבנתי שעדיף לייזר, גם אם הילד ידפיס עבודות בשחור לבן.

אחרי לימוד וסינון נותרתי עם שניים: זירוקס 3121 ולקסמרק E232. ראיתי אותם באופיס דיפו אבל לא ראיתי או שמעתי איך הם מדפיסות. פרמטרים כגון מהירות הדפסה או כמה זמן לוקח לדף הראשון לצאת הם ממש לא חשובים מבחינתי. מה שחשוב: איכות.

שאלות לבעלי המדפסות האלה:

1. הציעו לי בעבודה לרכוש לקסמרק עם טונר ל-6000 דף ב-585 שקל? שווה ללכת על לקסמרק בגלל זה?

2. הסתבר שהזירוקס למעשה הוא סמסונג בתחפושת (דגם ML-1740 או 1750). שווה?

3. איך איכות ההדפסה ב- 600 DPI? איך זה בהשוואה להזרקת דיו?

4. האם המכניקה עמידה או שהכל שם פלסטיקי עדין ושביר?

5. מה לגבי paper jam: כמה זה שכיח? כמה קל או קשה לחלץ את הנייר התקוע? תקלות אופייניות אחרות?

6. לתלמידים (יסודי) ביניכם - האם אפשר להסתדר עם הגשת עבודות מודפסות שחור/לבן בלבד? או שצבע זה MUST??

תודה על כל התייחסות ויום טוב,

מיקו

פורסם

שלום.

בגלל העסק של אבי שהוא צריך להדפיס הרבה חומר אז עברנו על הרבה מדפסות בכמה שנים האחרונות וכל ההזרקת דיו

היו נהרסות תוך שנה (HP לקמרק ועוד)

וגם לא היו חסכוניות שכל שבוע החלפו כרית דיו שחור והדבר לא היה משתלם בכלל..

השנה קנינו  3130 Xerox  ב900 ש"ח

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=16396

והיא ממש סוס עבודה..

אנחנו מדפיסים כמה אלפים טובים של דפים בחודש והדיו ממש מחזיק הרבה זמן..

הדיו המקורי עולה מאוד יקר

אבל החלופי משתלם (אבל אתה חייב להביא להם את כרית הדיו הקודמת)

המדפסת ממש מוצלחת, וכיום הזרקת דיו לא משתלמת במחיר שמוכרים את הדיו.

אם לא חשוב לך שהיא רק שחור לבן אז לך על הזירוקס.

הזירוקס 3121 זה הדגם החלש יותר של מה שיש לי ויש לו הספק עבודה לחודש קטן יותר (גם שקלנו לקנות אותה אבל החלטנו להשקיע יותר ולקחת אחת עם יותר

הספק עבודה).

המדפסת קצת רועשת שהיא עובדת (בדגם שלי יש מאורר, אני לא יודע אם יש ב3121 אבל תמיד אפשר להשאיר אותה כבויה).

עריכה: האיכות טובה מאוד.. כי גם בסך הכל זה רק טקסט מודפס. ואני עוד עובד על מצב הדפסה בנוני (חיסכון בדיו)

4.הזירוקס לדעתי ממש עמידה.

5. אני כמעט בטוח שבזירוקס יש חלק מאחורה שנפתח לשליפת הדף.

6. שמע אני לא יודע. בעיקרון מקסימום את כל העבודה הוא עושה בשחור לבן. ואת השער הוא ידפיס במקום אחר.

פורסם
  • מחבר

טומי, תודה על התגובה.

לא שמעתי את הזירוקס. אבל בהשוואה לאפסון 640, לא נראה לי שה-רועשת שאתה מדבר עליו זה רועש :). האמת, גם הקטע של מצב חיסכון וגם קיבולת חודשית נראים לי פרמטרים שוליים: אם המדפסת תדפיס אצלי כמה עשרות דפים בחודש - אגיד תודה ;D ולכן, הייתי מעלה את ה-DPI למקסימום.

איך נראה הטקסט בהשוואה להזרקת דיו? יש לי בעבודה לייזר, אבל לא קטנות אלא מפלצות. ככה שיותר מעניין להשוות את הלייזר הקטנות להזרקת דיו. יצא לכם להדפיס גרפיקה?

יש אי אילו תקלות?

פורסם

שמע הדבר המשמעותי זה החיסכון בכסף בגלל עלות הדיו..

אני מדפיס רק טקסט ככה שלא יצא לי להדפיס גרפיקה..

וההדפסה יפה מאוד (ובכל זאת זה רק טקסט).

לדעתי במחירים של הלייזר היום אין לך מה לחשוב על הזרקת דיו.

וזהו זאת סך הכל מדפסת שחור לבן שאני ממש לא יודע מה האיכות שלה כי אני לא מדפיס דברים שדורשים איכות.. אצלי היה חשוב האמינות וצריכת דיו ושניהם מעולים אצלה

פורסם

יש לי בעבודה HP LaserJet 1010

מדפסת מצוינת

איכות מצוינת (ש/ל בלבד כמובן)

מהירות מצוינת

והכי חשוב יש לנו אותה בעסק כבר שנה (מספר דפים לא מועט כל יום כאשר כל דף שיוצא יוצא עם העתק) ועדיין לא נזקקנו להחלפת טונר

המחיר היה סביבות ה 550 שקל כולל טונר נוסף חלופי

אני מניח שהיום זה עוד יותר זול

פורסם
  • מחבר

תודה ליאור. קצת חששתי מ-HP עם כל הבלגן הגדול סביבם בתקופה האחרונה עקב אמינות האחריות והשירות שלהם.

מה שכן אהבתי ב-HP זה שנראית קטנה יותר.

האם הדפים ב-HP הם בחוץ או שיש מגש פנימי (שזה עדיף לדעתי בגלל יותר חסינות לאבק).

תוסיף לזה את העובדה שאני עובד בחברה שחברת האם שלה משווקת מחשבים,

- איש המדפסות שם אמר לי לשמור מרחק מהזירוקס הקטנות.

- אם אני קונה שם לקסמרק, אז התמיכה במקום וגם הדיל לא רע.

מיקו

פורסם

מה שאתה רואה (כשמקדימה למטה זה סגור) זה המגש סגור

אתה פשוט פותח אותו ויש לך 2 מגשים פתוחים

והיא באמת קטנה (אם כי קצת כבדה)

ויש לה בעיה אחרת

אחרי בערך חצי שעה ללא הדפסה היא לא מקבלת פקודות (נכנסת למצב שינה) ולהוציא אותה מזה זה דרך כיבוי והפעלה (מאחורה) או לחיצה על אחד המקשים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים