עבור לתוכן

התלבטות בין AMD ל INTEL

Featured Replies

פורסם

שלום..אני מעוניין לרכוש מחשב חדש..לפי כל התגובות שקיבלתי בפורום-מפרטי מחשב - אני חושב ללכת על AMD

זאת פעם ראשונה שאני קונה מעבד של AMD ורציתי רק לשאול אם יש כיום הבדל בינו לבין פנטיום..כאלה שעלולים לעשות לי בעיות..

לפני שלוש שנים בערך אני זוכר שהתענינתי המעבדים של AMD היו חלשים יותר.. 2.0G שלהם היו בעצם 1.8 .. פנטיום ששם 2.0 זה 2.0

האם זה נכון גם היום כלפי ה3.2 או 3.0..... אז גם היו להם בעיות של קירור..האם פתרו בעיה זו..וזה עובד לי בסדר עם מארז וקירור בסיסי פשוט?

דבר שני אולי עדיף לקנות כבר INTEL כי הלוחות שלהם תומכים בניגוד ל AMD כבר ב DDR 2 ...

תיכננתי לקנות את זה:

Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE 1

900 ש"ח

לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT כמות

KN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II 1

610 ש"ח

אם אם יכולים תנו לי לוח אם שיתמוך בפנטיום וב DDR 2 באותו מחיר ולא פחות איכותי... תודה

פורסם

AMD עובדים על פחות MHZ ונותנים את אותם ביצועים

זה כמו 2000 פועלי בניין חרוצים מול 3200 עצלנים כמו שמישהותיאר

לDDR2 אין כיום שום ייתרון על פי DDR1 וAMD לא תומכים ב DDR2

מעבדי AMD הם היום הרבה הרבה הרבה הרבה יותר קרים ממעבדי הP4 של אינטל !

(משהו כמו 20 -10 מעלות הפרש לטובת AMD )

הקירור שמגיע עם מעבדי AMD ב KSP (לא מקורי של AMD -הם מביאים קירור משלהם ) אבל גם מה ש AMD נותנים וגם מה שKSP נותנים הוא די והותר

ואפילו מספיק לOC

רקתזכור - OEM / TRAY :מעבדים שמגיעים בלי קירור ובדרך כלל עם אחריות מקוצצת

BOX/RETAIL : מעבדים שמגיעים עם קירור , מדבקות וכו' ועם 3 שנים אחריות

פורסם
  • מחבר

כיום אין שום ייתרון ל DDR 2 למה לא ..אם אני קונה אחד 1 גיגה זיכרון שעוהד על 533 מגה הרץ

לעומת DDR הראשון 1 גיגה שעובד על 400 מגה הרץ למה אין שום הבדל??

ודבר שני-כיום אין ייתרון..הרי זה העתיד הזכרונות האלה וזה ברור למה לקנות משהו ישן עכשיו כאשר המחירים די זהים

פורסם

כיום אין שום ייתרון ל DDR 2 למה לא ..אם אני קונה אחד 1 גיגה זיכרון שעוהד על 533 מגה הרץ

לעומת DDR הראשון 1 גיגה שעובד על 400 מגה הרץ למה אין שום הבדל??

ודבר שני-כיום אין ייתרון..הרי זה העתיד הזכרונות האלה וזה ברור למה לקנות משהו ישן עכשיו כאשר המחירים די זהים

אתה לא רוצה להבין נכון ?!

אם אתה עובד ב533 אתה או קונה דואל קור אינטל , או שאתה משנה יחסי זיכרוו (יפגעו לך בביצועים) או שאתה עושה OC (אם אתה יודע מזה )

מה יעזור לך DDR2 עם מעבד שהרבה פחות טוב ? (אינטל נגד AMD ) ורק שתדע ש AMD לא תוכמים DDR2 ולא לא קשור ללוח

העתידדדדדד

זה בא בשביל סטיקים של יותר MB ובשביל מהירויות יותר גבוהות שלא מנוצלות כרגע

רק שתדע שיש DDR600 אבל זה לנאבים וOCERים

פורסם

אני חושב שאתה צריך להשוות מעבדים לפי תקציב ומטרות ולא לפי AMD נגד אינטל סך הכול AMD לא זולה כמו בעבר ואחד היתרונות שלה(תמיכה ב64 ביט)

יצא מהתמונה ביגלל שגם לאינטל יש מעבדים ביתים שתומכים ב64 ביט ככה שתיבדוק מה אתה רוצה מהמחשב ובכמה כסף כי לכל חברה יש הרבה מעבדים

לכל מיני מטרות למשל מעבדים זולים לסטודנטים מול מעבדים יקרים ומאוד חזקים לגימרים כבדים

פורסם
  • מחבר

כתבתי..אני רוצה מעבד שישמש בעיקר למשחקים..או לצפיית סרטים..

ולא GILOMAN החמוד.. אני לא מבין..אם אני לא קונה דואל קור אינטל.. ולא עושה OC (אם אתה יודע מה זה) זה אפשרי לבצע שינוי ביחסי הזכרון לטובה..לא?

למה -מעבדי אינטל 3.0 ו 3.2 64 ביט הפשוטים..לא יתמכו ב DDR2 יותר מאשר ב DDR הרגיל? ולמה אתה קובע שהמעבד הרבה פחות טוב..

זאת כל השאלה שלי..

פורסם

כתבתי..אני רוצה מעבד שישמש בעיקר למשחקים..או לצפיית סרטים..

ולא GILOMAN החמוד.. אני לא מבין..אם אני לא קונה דואל קור אינטל.. ולא עושה OC (אם אתה יודע מה זה)  זה אפשרי לבצע שינוי ביחסי הזכרון לטובה..לא?

למה -מעבדי אינטל 3.0 ו 3.2  64 ביט הפשוטים..לא יתמכו ב DDR2 יותר מאשר ב DDR הרגיל?  ולמה אתה קובע שהמעבד הרבה פחות טוב..

זאת כל השאלה שלי..

המעבדים תומכים DDR2

לAMD עדיף DDR1 והוא תומך בכל מקרה רק בזה

פורסם

DDR2 אמנם יותר מהיר בתדר

אבל בתזמונים ה DDR2 משמעותית יותר גבוהים

מה שגורם לאיזון בסופו של דבר

והם נשארים שווים בביצועים (בערך)

במשחקים הביצועים שווים בין AMD לאינטל

אבל Venice 3000 שהוא המקביל לאינטל 630 עולה 750-800 שקל

בעוד שהאינטל 630 עולה 1050

זה כסף שמשקיעים בכרטיס מסך במפרט למשחקים, משדרגים מ 6600TD ל X800GT או מ X800GT ל X800GTO

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים