עבור לתוכן

בבקשה עזרה- רשת ביתית...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מהאנשים שלא ממש מבינים והייתי שמח אם מישהו יוכל (למרות שבטח עשיתם את זה מליון פעם) לענות לי על השאלות ולתת לי מעט הדרכה :

יש לי מחשב אחד נייח שמחובר לאינטרנט (עם כבלים ונטוויז'ן) ואני רוצה לחבר מחשב אחר שנמצא במרחק 3 מטרים ע"י רשת אלחוטית.

הבנתי שאני צריך ראוטר אלחוטי וכרטיס רשת אלחוטי אחד, אבל :

1. מה אני מחבר למה ? כל אחד אומר לי משהו אחר....

2. איזה ראוטר ואיזה כרטיס עליי לקנות ? יש הרבה באותו המחיר ואני לא יודע מה ההבדל בניהם וחושש שאולי אקנה משהו שלא יתאים לי.

3. ב "נטוויז'ן" הציעו לי את הכל תמורת התקנה בקצת יותר מאלף ש"ח. עדיך לתת להם לעשות לי את זה למרות שזה עולה כמעט פי שניים ?

אם אפשר לקבל תשובה מאוד מפורטת, כולל דגמים, זה יהיה ממש טוב.

אגב, קראתי את המדריך שנכתב והוא מעולה אבל הוא מתייחס לרשת קווית ולא לרשת אלחוטית ואני ממש לא יודע מה רלוונטי ומה לא .

תודה רבה רבה.

פורסם

קודם כל, שווה לעשות את זה לבד, ולא לתת לחברה לעשות את זה..כי גם כמו שאמרת הם לוקחים יותר מדי כסף, וגם זה הרבה פחות כיף :P

אממ אני לא משהו בדגמים וחברות, אבל הרעיון הכללי הוא כזה: אתה קונה ראוטר ומגדיר אותו, ואז ממנו אתה נותן אינטרנט ואת הרשת למחשבים..זה לא עסק מסובך כל כך..אתה רק צריך את השם משתמש וסיסמא של החיבור אינטרנט שלך, וואת החוברת של הראוטר, הכל מוסבר שם..לפני הקניה כדאי גם להכנס לאתר של היצרן של הראוטר, ולהוריד משם את החוברת, לעבור עליה ולראות שהכל ברור..

החיבור הוא מארוטר לכל מחשב, בהנחה שאתה קונה ראוטר..אם אתה מעדיף בלי ראוטר[גם אפשרי] כמו שעושים עם כבל מוצלב בין שני מחשבים, אפשר לעשות עם שני כרטיסי רשת אלחוטיים, בטכנולוגיה שנקראת add hock אם אני מאיית נכון..אבל בזה אני פחות מבין, אז אני לא אנס לנושא הזה.

בכלליות, אם זה שני מחשבים נייחים, לדעתי עדיף רשת חוטית..הרבה יותר זול, אפילו אם קונים גם ראוטר..

קצת קשה להכין תגובה מאוד מפורטת..פשוט תשאל שאלות ואני בטוח שחוץ ממני עוד כמה אנשים נחמדים פה ישמחו לעזור..!

פורסם

בכלליות, אם זה שני מחשבים נייחים, לדעתי עדיף רשת חוטית..הרבה  יותר זול, אפילו אם קונים גם ראוטר..

*המדריך נכון גם לגבי רשת אלחוטית, שחוץ מהעברת המידע דרך גלי רדיו ולא בתוך כבלים, הכל זהה לרשת החוטית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים