עבור לתוכן

מגבר לאוזניות SR-60. זה באמת נחוץ?!

Featured Replies

פורסם

הזמנתי בשעה טובה מזיגזג את ה-GRADO SR-60 ;D.

בזמן שגלשתי היום בפורום Head-Fi קראתי הודעה שבה מדברים על מגבר (amp) לאוזניות האלה ולדגם ה-SR-80. וזה די בילבל אותי, כי בשביל מה צריכים מגבר לאוזניות אם עוצמת הקול שלהם כבר גבוהה מאוד?! בכלל, בווליום הכי גבוהה בהם יש חשש לגרימת נזק לאוזניים, אז עם מגבר אני מתאר לעצמי שהנזק גדול פי כמה וכמה :-\.

אז בבקשה תסבירו לי את ההגיון שבעניין? תודה :).

אם יישמע הגיוני אגב, אולי ארכוש אחד בעצמי. כמה זה עולה בדיוק? (את דגם האוזניות שיש לי כבר ציינתי)

פורסם

עוצמת הקול שהאוזניות מוציאות תלויה (בין היתר) בהספק אליו אתה מחבר אותן. אם תחבר אותן לאיזה דיסקמן פשוט, או מכשיר אחר שלא מספק הגברה טובה, עוצמת השמע תהיה נמוכה והאיכות תיפגע. לשם כך תריך מגבר בין המכשיר לאוזניות. אם תחבר את האוזניות למקור נורמלי כמו איזה iriver או רסיבר לא תהיה בעיה.

פורסם

אוזניות כפתור, לאנטי-אודיופיל- האיכות לא ממש קריטית, עם מגבר עד 300 שקל, קיים חיה כזאת?

פורסם

אל תחטוף ת'רדים.

פורסם
  • מחבר

אני אשתמש בשלי רק במחשב, עם כרטיס קול על לוח אם ABIT NF7 (שנחשב לאיכות סבבה).

אני אהיה זקוק למגבר לפי דעתכם?

(אקבל את האוזניות רק ביום ראשון)

פורסם

הסיבה היא לא רק עוצמה, אלא גם איכות. המגבר צריך להיות מותאם לדרישות האוזניה בכל הנוגע למתח וזרם בכדי שהדיסטורשן לא יעלה. עם האוזניות האילו אני מאמין שיהיה כדאי יותר להחליף כרטיס קול (יש לך ALC650, לא?) מאשר להוסיף מגבר.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר
Audio

- 6-Channel AC 97 CODEC on board

- Professional digital audio interface supports S/PDIF Out

- NVIDIA SoundStorm with real-time Dolby Digital 5.1 encoder

זה המידע שרשום על כרטיס הקול באתר הבית של ABIT.

זה הכרטיס שדיברת עליו? אם אני צריך להחליף אותו, אז לאיזה כדאי לי?

יש לי תקציב, אבל אני לא מעוניין לבזבז המון על כרטיס קול. איזה כרטיס יהיה שיפור לעומת הנוכחי, ויתאים לאוזניות ולמטרה של המגבר?

אני לא נותן תקציב, כי אין לי מושג כמה אמורים לעלות כרטיסי קול טובים!

עריכה:

בעצם שמתי לב שהמלצת רק להחליף כרטיס קול, ולא לרכוש מגבר!

אז תתעלמו מהמשפט על המגבר.

פורסם

יש לי את ה-SR80 עם כרטיס קול כמו שלך ואתה לא צריך מגבר בשביל עוצמה יותר גבוהה. העוצמה המקסמילית היא מאוד גבוהה, ובאמת לשים עוצמה יותר גבוהה ממה שיש זה מאוד מסוכן. בקשר לאיכות - יש לי דיסקמן של סוני, ואני לא ממש מרגיש הבדל בין שמיעה למחשב לבין שמיעה בדיסקמן מבחינת האיכות, אבל העוצמה המקסימלית בדיסקמן שלי גבוהה, אבל לא מספיק גבוהה. אם יש לך נגן סביר, לא בהכרח iriver, אפילו sandisk, אני חושב שאתה לא צריך מגבר בשביל עוצמה גבוהה יותר. בקשר לשיפור באיכות - אולי, אני לא יודע, אבל האוזניות גם ככה מאוד איכותיות. ואם אתה קונה נגיד את ה-SR60 ב-400 שקל לא כדאי לך לצרף לו מגבר יקר רק בשביל שיפור קטן באיכות, שכן מגבר שישפר את האיכות עולה לפחות 200 שקל, וזה כבר לא משתלם.

תקנה קודם את האוזניות, כי אותן תצטרך בכל מקרה, תשמע אותן ואז תחליט.

פורסם

לפותח התראד, תברר אם יש לך ALC650, אם יש תחליף אותו בדחיפות כי זה כרטיס נחות מאוד מבחינת איכות הסאונד.

פורסם
  • מחבר

איך אני בודק?

יש לי את ה-SR80 עם כרטיס קול כמו שלך ואתה לא צריך מגבר בשביל עוצמה יותר גבוהה. העוצמה המקסמילית היא מאוד גבוהה, ובאמת לשים עוצמה יותר גבוהה ממה שיש זה מאוד מסוכן. בקשר לאיכות - יש לי דיסקמן של סוני, ואני לא ממש מרגיש הבדל בין שמיעה למחשב לבין שמיעה בדיסקמן מבחינת האיכות, אבל העוצמה המקסימלית בדיסקמן שלי גבוהה, אבל לא מספיק גבוהה. אם יש לך נגן סביר, לא בהכרח iriver, אפילו sandisk, אני חושב שאתה לא צריך מגבר בשביל עוצמה גבוהה יותר. בקשר לשיפור באיכות - אולי, אני לא יודע, אבל האוזניות גם ככה מאוד איכותיות. ואם אתה קונה נגיד את ה-SR60 ב-400 שקל לא כדאי לך לצרף לו מגבר יקר רק בשביל שיפור קטן באיכות, שכן מגבר שישפר את האיכות עולה לפחות 200 שקל, וזה כבר לא משתלם.

תקנה קודם את האוזניות, כי אותן תצטרך בכל מקרה, תשמע אותן ואז תחליט.

:) זה מה שאני חשבתי!

וברגע שאקנה את הנגן MP3 הוא יהיה H340 או X5L, ונראה לי שהם לא זקוקים למגבר (מה שבטוח שלא אשתמש ב-SR60 איתם, כי הם יותר מדי מסורבלים!)

פורסם

על ה-Abit nF7 יש כרטיס קול מדגם Soundstorm,

אחד כרטיסי הקול המובנים הטובים בכל הזמנים אם לא הטוב ביותר.

פורסם

זהו, שגם אצלי SoundStorm שנאמר לי בזמנו שזה אחד הכרטיסים הכי איכותיים שיש, ואין צורך לקנות כרטיס קול audigy2zs לדוגמא, כי אני לא ארגיש בשיפור.

האם זה נכון? יש לי ALC650 כמו שנאמר פה בתארד (תמונה מצורפת).

[attachment deleted by admin]

פורסם

במידה ואתה יכול לחבר מערכת 5.1 ויש לך ציפסט של Nforce על הלוח אז יש לך.

פורסם
  • מחבר

בדקתי וגם לי ייצא שיש את ה-ALC650.

הוא טוב? כדאי לי להחליף אותו? אני צריך תשובה עניינית, כי לא רוצה להוציא כסף כך סתם על כרטיס קול חדש שלא ייתן לי שיפור משמעותי.

פורסם

מזה השטויות האילו?! ממתי ל-NF7 יש SS? רק ל-NF7-S יש את ה-SS ול-NF7-SL! השבב זהה, אך ב-SS יש גם מעבר קול שונה. ה-SS לא איכותי כמו ה-Audigy2ZS, אבל לא רחוק ממנו בהרבה. ה-ALC650 בפני עצמו ללא ה-MCP הוא שבב לא טוב כלל. למשתמש ממוצע הוא מספיק. אבל כל מי שמעז לחשוב על מערכת שהיא מעבר למערכת מחשב בסיסית צריך לדרוש יותר ולשאוף גבוה יותר.

וד"א, מגבר משמש להרבה מעבר למתן עוצמה לאוזניות. כפי שכבר ציינתי, המגבר אמור להיות מסוגל לספק את המתח והזרם הדרושים ללא כניסה לעיוותים. מגברים שמובנים בכרטיסים לא עושים זאת כראוי.

אני עדיין בדעתי שבמקרה המדובר עדיף להחליף כרטיס קול מאשר להוסיף מגבר.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים