פורסם 2005 באוקטובר 1720 שנים רק לפני 18 חודשים אינטל שינתה את הדרך שלה לשמות המעבדים מתדר למספור תלת ספרתי(סדרה 3xx הייתה Celeron D, סדרה 5xx הייתה Prescott 1MB L2, סדרה 6xx הייתה Prescott 2MB L2, סדרה 7xx הייתה Dothan לניידים, וסדרה 8xx הייתה Pentium D כפולי ליבה בתהליך ייצור של 90 נ"מ, וסדרה 9xx הייתה מיועדת לכפולי ליבה בתהליך ייצור של 65 נ"מ)עכשיו אינטל משנה שוב את שיטת השמותוהיא תכלול מעתה רצף של 5 תוויםהתו הראשון יהיה אות באנגלית אשר תסמן את צריכת החשמל של המעבדכאשר E מסמלת צריכת חשמל של 50W ויותרT מסמלת צריכת חשמל בין 25W ל 49WL מסמלת צריכת חשמל בין 15W ל 24WU מסמלת צריכת חשמל של 14W ומטהארבעת הספרות הבאות יסמנו את משפחת המעבד (בדומה לספרה הראשונה במספור התלת ספרתי), ואת ביצועיולדוגמה:T1700 יסמן מעבד בין 25W ל 49W עם ליבת יונהT2700 יסמן מעבד בין 25W ל 49W עם ליבת מרוםשינויים בליבות יסומנו בשתי הספרות האחרונות בשםודיווחים לא מבוססים עדיין טוענים שמעבדים בעלי VT וחסרי VT יהיו שונים בספרה האחרונהמעבדים נוכחיים יישארו בשיטה התלת ספריתמקור: AnandTech.com
פורסם 2005 באוקטובר 1820 שנים רק לפני 18 חודשים אינטל שינתה את הדרך שלה לשמות המעבדים מתדר למספור תלת ספרתי(סדרה 3xx הייתה Celeron D, סדרה 5xx הייתה Prescott 1MB L2, סדרה 6xx הייתה Prescott 2MB L2, סדרה 7xx הייתה Dothan לניידים, וסדרה 8xx הייתה Pentium D כפולי ליבה בתהליך ייצור של 90 נ"מ, וסדרה 9xx הייתה מיועדת לכפולי ליבה בתהליך ייצור של 65 נ"מ)עכשיו אינטל משנה שוב את שיטת השמותוהיא תכלול מעתה רצף של 5 תוויםהתו הראשון יהיה אות באנגלית אשר תסמן את צריכת החשמל של המעבדכאשר E מסמלת צריכת חשמל של 50W ויותרT מסמלת צריכת חשמל בין 25W ל 49WL מסמלת צריכת חשמל בין 15W ל 24WU מסמלת צריכת חשמל של 14W ומטהארבעת הספרות הבאות יסמנו את משפחת המעבד (בדומה לספרה הראשונה במספור התלת ספרתי), ואת ביצועיולדוגמה:T1700 יסמן מעבד בין 25W ל 49W עם ליבת יונהT2700 יסמן מעבד בין 25W ל 49W עם ליבת מרוםשינויים בליבות יסומנו בשתי הספרות האחרונות בשםודיווחים לא מבוססים עדיין טוענים שמעבדים בעלי VT וחסרי VT יהיו שונים בספרה האחרונהמעבדים נוכחיים יישארו בשיטה התלת ספריתמקור: AnandTech.comקראתי על זה באתר אחר ושם כתוב שהמעבדים האלו הם לניידים.
פורסם 2005 באוקטובר 1820 שנים מחבר קראתי על זה באתר אחר ושם כתוב שהמעבדים האלו הם לניידים.הדוגמאות הספציפיות כןאבל השמות מעבדים יהיו לכל המעבדים שלהםסביר להניח שרוב אם לא כל המעבדים ל Desktops יתחילו ב E
פורסם 2005 באוקטובר 1820 שנים רק לפני 18 חודשים אינטל שינתה את הדרך שלה לשמות המעבדים מתדר למספור תלת ספרתי(סדרה 3xx הייתה Celeron D, סדרה 5xx הייתה Prescott 1MB L2, סדרה 6xx הייתה Prescott 2MB L2, סדרה 7xx הייתה Dothan לניידים, וסדרה 8xx הייתה Pentium D כפולי ליבה בתהליך ייצור של 90 נ"מ, וסדרה 9xx הייתה מיועדת לכפולי ליבה בתהליך ייצור של 65 נ"מ)עכשיו אינטל משנה שוב את שיטת השמותוהיא תכלול מעתה רצף של 5 תוויםהתו הראשון יהיה אות באנגלית אשר תסמן את צריכת החשמל של המעבדכאשר E מסמלת צריכת חשמל של 50W ויותרT מסמלת צריכת חשמל בין 25W ל 49WL מסמלת צריכת חשמל בין 15W ל 24WU מסמלת צריכת חשמל של 14W ומטהארבעת הספרות הבאות יסמנו את משפחת המעבד (בדומה לספרה הראשונה במספור התלת ספרתי), ואת ביצועיולדוגמה:T1700 יסמן מעבד בין 25W ל 49W עם ליבת יונהT2700 יסמן מעבד בין 25W ל 49W עם ליבת מרוםשינויים בליבות יסומנו בשתי הספרות האחרונות בשםודיווחים לא מבוססים עדיין טוענים שמעבדים בעלי VT וחסרי VT יהיו שונים בספרה האחרונהמעבדים נוכחיים יישארו בשיטה התלת ספריתמקור: AnandTech.comנראה לי שמרוב סדרות של מעבדים שמתוכננות כבר לא יהיה מקום וצריך עוד שתי ספרות ליאור , אתה מוכן אולי להסביר לי מזה VT ?
פורסם 2005 באוקטובר 1820 שנים נהדר , כאילו לא סיבכו אותנו מספיק עם השמות של הכרטיסי מסך דווקה כרטיסי מסך לא כזה נורא אבל אני עדיין לא זוכר את הדירוג של המעבדים של אינטל(הנוכחי)
פורסם 2005 באוקטובר 1820 שנים ליאור , אתה מוכן אולי להסביר לי מזה VT ? http://www.intel.com/technology/computing/vptech/
פורסם 2005 באוקטובר 1820 שנים מחבר נראה לי שמרוב סדרות של מעבדים שמתוכננות כבר לא יהיה מקום וצריך עוד שתי ספרות ליאור , אתה מוכן אולי להסביר לי מזה VT ? VT או בשמה המלא Virtualization Technology היא טכנולוגיה שהוצגה ע"י אינטל ב IDF שהתקיים באביב 2005 הטכנולוגיה מאפשרת להריץ 2 מערכות הפעלה במקביל ללא צורך באמולציה מיוחדת מקור: WikiPedia דווקה כרטיסי מסך לא כזה נורא אבל אני עדיין לא זוכר את הדירוג של המעבדים של אינטל(הנוכחי) צריך לזכור בעיקר את הסדרות 3xx - הם Celeron D ו Celeron M, כאשר הספרה האחרונה היא 1 או 6 המעבד כולל תמיכה ב 64Bit 5xx - הם Pentium 4 בעלי ליבת Prescott עם 1MB זכרון מטמון רמה שנייה (L2), כאשר הספרה האחרונה היא 1 המעבד כולל תמיכה ב 64Bit 6xx - הם Pentium 4 בעלי ליבת Prescott עם 2MB זכרון מטמון רמה שנייה (L2) וכולם בעלי תמיכה ב 64Bit 7xx - הם Pentium M, מעבדים למחשבים ניידים (ועם מתאם מיוחד הם יכולים להפוך גם למעבדים למחשבים נייחים) 8xx - הם Pentium D, כפולי ליבה בעלי ליבת SmithField, כאשר לכל ליבה יש זכרון מטמון רמה שנייה (L2) בגודל 1MB השיטה החדשה עדיפה... אבל חוץ מאשר בניידים, למי איכפת כמה צורך המעבד? אנרגיה שמגיעה למעבד צריכה לצאת איכשהו לרוב זה בחום מעבד שצורך פחות ועדיין שומר על ביצועים מצוינים (Cedar Mill ו Presler שהם 65 נ"מ עושים את זה בדיוק, אותם ביצועים כמו הפרסקוט בצריכת חשמל נמוכה משמעותית) יפלוט פחות חום מה שאומר שהקירור יהיה יותר שקט והטמפ' לא תהיה פאקטור באוברקלוק
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.