עבור לתוכן

עזרה בקניית רמקולים למחשב + כרטיס קול

Featured Replies

פורסם

חברים שלום

אני מעוניין לשדרג את מערכת השמע בחדר ובמחשב שלי בכלל בעיקר למשחקים אפשר לומר

אני מעוניין לקנות את הרמקולים 5.1 של קראיטיב T5900 שעולים 710 שקל

עכשיו הבנתי שלתוצאות מירביות איתם שווה לקנות כרטיס קול טוב אני מתלבט בין לקנות את AUDIGY 2 שהוא 96 ביטס שעולה 330 שקל

לבין ה AUDIGY 2 ZS שהוא 192 ביטס ואומרים עליו שהוא במיוחד בשביל גיימרים...

מחירים אלו עבור כרטיסי קול די יקרים .. האם שווה להשקיע עוד ולקנות את ה ZS מה ההבדל בינהם בכלל ומבחינת הביצועים!??!

ומה דעתכם על הרמקולים......... למי שיש את זה כבר איך ההבדלים בין אם יהיהו לי את 2 אלה לבין רמקולים רגילים וחיבור דרך הכרטיס קול של לוח אם.

פורסם

לדעתי, להשקיע בכרטיס קול ל"גיימרים", יהיה די בזבוז, כי אלא אם כן אתה אודיופיל - הבדל לא תשמע בין אותו כרטיס קול של קריאטיב לבין הכרטיס קול המובנה שיש לך על המחשב (ואני מעריך שיש לך, אם לא - זה כבר סיפור אחר)

פורסם

קח את הזול.

הם מבוססים על אותה חומרה גם ככה. מבחינת איכות השמע לא תרגיש בהבדל.

פורסם
  • מחבר

אז מה ההבדל ב 200 שקל בין ה ZS לבין הרגיל..

אם לא שומעים בהבדל...

מה ההבדלים בין הכרטיסים הללו

פורסם
  • מחבר

מישהו...עזרה?? הא כן ןאגב מה זה THX כאילו זה תקן של הרמקולים או של משחקים וסרטים.. מה רמקולים אשר תומכים בזה נותנים

פורסם

א: אתה בטוח שאתה מדבר על אודיג'י 2 ולא האודיג'י 2 ווליו?

ב: לא נכון מה שצוין שאם אתה לא אודיופיל לא תשמע הבדל. ברמות כאילו בטוח שתשמע הבדל גם יש לך אוזן אחת שצומחת בבית שחי ומכוסה ספיד סטיק ישן ורקוב (:silly:).

ג: הנתונים שציינת הם לא ביטים אל קילו-הרצים. מדובר על תדר הדגימה ולא רזולוצית הדגימה.

ד: ברוב המוחלט של המקרים ניתן להסתפק בכרטיס הקול הזול יותר. ההבדלים הם מספרים מפענחים בחומרה, ומעט שינויים. הביצועים במחשקים אמור להיות דיי זהים. מבחינת איכות הקול, מדובר באותו ה-DAC לכן איכות הקול אמור להיות זהה.

ה: THX הוא תקן שנוגע לאיכות המוצר. לצערנו הרב, בימינו התקן הזה התמסחר כמו הרבה אחרים, וניתן למצוא אותו בהמון רמקולים שבכלל לא קרובים לרמה הדרושה, וזאת רק כיוון שלחברה היה את הכסף לשלם בעבור התקן הזה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

כן מצטער אני דיברתי על ה ?CREATIVE Audigy 2 Value? לא ראיתי בכלל שמוכרים AUDIGY 2 כל מקרה חיפשתי בזאפ ראיתי המחיר הכי נמוך שלו 380

וב קי אס פי כתוב שהוא עולה 290 יש מצב שהם לא מעודכנים שם בזאפ?

וחוץ ממשחקים אני גם בטח יראה די וי די במחשב אז גם בסרטים שעובדים על 5.1 לא יהיה הבדל?

פורסם

הרבה חנויות לא מופיעות בזאפ, יכול מאוד להוית ש-KSP לא בינהן.

בסרטים אני מאמין שלא תוכל להבדיל בהבדלים גם כן, לפחות לא עם ה-5.1 של קריאטיב.

Anatoli.

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שההבדל יהיה כל כך משמעותי בין ה-CREATIVE Audigy 2 Value? לבין ה-Realtek AC'97 הבסיסי שישי לי על הלוח אם?

במה בדיוק?

פורסם

בכל דבר. ובמקרה אף יצא לי לשמוע את שניהם באותו המחשב. אפילו אם לא נתחשב בהבדל באפקטים שיתאפשרו במשחקים, תוספת הביצועים הנכבדה במשחקים, איכות הקול העדיפה, וההגברה הטובה יותר לאוזניות. רק תחבר אוזניות פשוטות לכרטיסים ותבין את ההבדל. רעשי הרקע בכרטיסים המובנים הם פשוט זוועה. מדובר על הבדל של שמיים וארץ ללא כל ספק.

Anatoli.

פורסם

הממממ...אוקיי.

רגע, תוספת לביצועי המשחקים?

פורסם

אכן. מעבד הקול של האודיג'י תומך במגוון אפקטים וחישובים שנדרשים במשחקים בחומרה ולכן הוא מוריד כמות גדולה של חישוב מהמעבד הראשי. בערך כמו מה שהיה עם ה-H&L שעבר לחומרה לפני כמה שנים והוריד את העבודה מהמעבד והביצועים השתפרו פלאים (לא השוואה ממש נכונה, אבל אולי היא תעזור לך להבין).

Anatoli.

פורסם

אבל את החישובים האלה כרטיס קול מובנה לא יכול לעשות?

פורסם

לצערנו הרב לא. נתחיל מזה שלא כל השבבים המובנים מכילים מעבד קול. ונמשיך בזאת שאילו שכן כוללים (וניתן למנותם על יד אחת) לא תומכים בתקנים מסוימים. בדיוק כמו שאי אפשר לצפות מג'יפה 4 שיבצע חישובי directX9 אי אפשר לצפות מכרטיס קול שלא תומך בסטנדרטים מסוימים שיבצע את העבודה הדורשת אותם.

Anatoli.

פורסם

הממממ...נשמע הגיוני.

קראתי פעם כתבה, על התקן X-fi החדש של קריאטיב וכתוב שם שהכרטיסים החדשים גם משפרים את הביצועים של המחשב במשחקים. כנראה בגלל הסיבה הזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים