עבור לתוכן

ח'ברה זקוק לדעותייכם לגבי קורס קצונה יעודית...

Featured Replies

פורסם

קיבלתי זימון לפני איזה חודש ללשכת גיוס..כשהייתי שם אמרו לי בגלל שהקבא שלי מאוד גבוה אז אני מיועד לקורס קצונה יעודית במקומות כמו גולני גבעתי ועוד משו שבחרתי שם לא זוכר...בכל קמרה זה היה קרבי לרוב. עכשיו חלק אומרים לי שכדאי חלק אומרים לי שלא, ואני לא כזה חולה קרבי.

מה אתם על האפשרות הזו? שווה? נותן משהו לעתיד?

תודה. :)

פורסם

אני כרגע בקצונה יעודית (בתקשוב), התחלתי קורס אחרי חודשיים של טירונות 03 בשבטה

אתה בטוח שיש דבר כזה קצונה יעודית בחיל רגלים? אולי התכוונו שיש לך פוטנציאל קצונה גבוה אבל בלי רעל וראבק אתה לא תהיה קצין בחי"ר

פורסם

עד כמה שאני זוכר קצונה יעודית הייתה קיימת רק ב-חי"ק (תקשוב ?) וחימוש.

פורסם
  • מחבר

באמת שאין לי מושג אם יש או אין קצונה יעודית בחיל רגלי..אני אל ידוע שום דבר על הצבא עדיין.

אבל זה מה שאמר לי אחד האנשים שם בלשכת גיוס...ישבתי מולו והיה לי שם איזה קלף שרשום בו על כלמיני חיר"ים שונים..כל מה שקשור לקרבי, הנדסה גבעתי גולני מג"ב וכו', והוא אמר לי שבגלל קבא גבוה (לא שאלתי כמה) אני מועמד לקצונה באחד מהמקצועות האלו...אז אמרתי לו אוקיי ובנתיים רציתי לקבל כמה עצות לגבי זה, ומה שמוזר פה שגם חבר שלי אמר שהוא לא שמע על קצונה יעודית בדבר כזה...אבל אני לא יודע.. :nixweiss:

פורסם

עד כמה שאני זוכר קצונה יעודית הייתה קיימת רק ב-חי"ק (תקשוב ?) וחימוש.

במנילה של קרביים יש תקשוב (שזה תפקיד קרבי יחסי לפחות, פרופיל 72 מינימום, טירונות 03 ובסופו של דבר קורס קצינים עם חי"ר) ויש גם לוגיסטיקה, חימוש וניהול רפואי. אני יודע שבנות יכולות לעבור מיונים למשקיות ת"ש ומזה ישר לקבל מיוני המשך לקצונת ת"ש ועוד כל מיני קצונות בחיל אוויר וים

פורסם

לדעתי הכוונה הייתה לקצונה יעודית בחי"ר אבל לא בתור לוחם, בתור קצין שלישות כלשהו, זה לא נראה לי הגיוני שבן אדם שלא עבר מסלול של לוחם יעבור קורס קצינים וילך לפקד על מחלקה ...

פורסם
  • מחבר

זה מה שנראה גם לי, אבל אלו המילים שיצאו מפיו..יכול להיות שהוא התבלבל

בכל מקרה, שלישות מה זה? שווה לקחת?

פורסם

זה מה שנראה גם לי, אבל אלו המילים שיצאו מפיו..יכול להיות שהוא התבלבל

בכל מקרה, שלישות מה זה? שווה לקחת?

בגלל שאין לי כח לשבת ולכתוב לך את כל החרא על קצין/ת שלישות אני אביא לך קישור מהאתר של אכ"א וזהו:

http://www.aka.idf.il/giyus/kadatz/?CatID=12944&DocID=22644&sideScroll=0

יותר מידע מזה לא תקבל.

פורסם

פיייי כמה רעל על שלדג ... עוד לא התגייסת כבר אתה כזה מורעל? זה מסלול של כמעט שנתיים אל תשכח ;)

פורסם

תן לו להנות מהחלום.....בנתיים ;)

פורסם

אולי הוא התכוון שהסיכויים שלך לקצונה טובים מאוד, ולא למסלול קצונה ייעודית?

בכל מקרה, אחרי שהכרתי הרבה קצינים ייעודים בקשר שסיימו את השירות שלהם בשניאה מוחלטת של כל הצבא, אני יכול להגיד לך שלא כדאי לך להתחייב למסלול כזה לפני שאתה מתגייס. קצונה זה משהו שצריך לבוא לך שאתה מתחיל את הצבא. אבל לפני אין לך דרך לדעת אם זה מתאים לך.

פורסם
  • מחבר

תודה קודם כל על העזרה.. :)

ואני אקח את זה לתשומת ליבי..הרבה גם אומרים לי שזה לא שווה את זה..

דרך אגב דחו את הגיוס של נובמבר 21 לעוד אנשים פה? ואם כן למה זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים