עבור לתוכן

מחשב חזק?? מה ההבדלים.

Featured Replies

פורסם

לא פעם אני קורא אנשים בפורומים שונים שמבקשים מפרט ב-4000 ש"ח למשחקים כבדים.ואני רואה אנשים שנותנים להם מפרטים.

אבל ממש לא ברור לי המושג "מחשב חזק שיריץ משחקים חלק".כי זה מאוד מאוד תלוי ברזולוציה,שכן כל שהעלה את הרזולוציה הכ.מסך עובד קשה יותר.ומאוד תלוי בכל האפליקציות שנשתמש בהם.

אם נשתמש בכל הפילטרים שבוודאי כולנו מכירים ניווכח שהרבה כרטיסים "קורסים" עם העלאת הפיצ'רים למקסימום.

אם כן,אני שואל אין הבדלים בין מפרטי מחשב ב3000/4000/5000/7000 ש"ח??כאילו איפה אני ארגיש את ההבדל.אני מתכוון ללא ביצוע OC על המע' המוצעת.

אשמח להרחיב את ידיעתי.

פורסם

הגורם המכריע הוא הכרטיס מסך.

פורסם

לא פעם אני קורא אנשים בפורומים שונים שמבקשים מפרט ב-4000 ש"ח למשחקים כבדים.ואני רואה אנשים שנותנים להם מפרטים.

אבל ממש לא ברור לי המושג "מחשב חזק שיריץ משחקים חלק".כי זה מאוד מאוד תלוי ברזולוציה,שכן כל שהעלה את הרזולוציה הכ.מסך עובד קשה יותר.ומאוד תלוי בכל האפליקציות שנשתמש בהם.

אם נשתמש בכל הפילטרים שבוודאי כולנו מכירים ניווכח שהרבה כרטיסים "קורסים" עם העלאת הפיצ'רים למקסימום.

אם כן,אני שואל אין הבדלים בין מפרטי מחשב ב3000/4000/5000/7000 ש"ח??כאילו איפה אני ארגיש את ההבדל.אני מתכוון ללא ביצוע OC על המע' המוצעת.

אשמח להרחיב את ידיעתי.

כל הקטע, מן הסתם- זה הכ.מסך. ככל שהכרטיס יותר חזק הוא יוכל להביא ביצועים יותר טובים גם ברזולוציות גבוהות, בהגדרות גבוהות, ועם פילטרים. זה הכל

פורסם

כיום מחשב חזק זה מינימום מעבד 3000+ וכרטיס מסך לפחות 6200TD,מתחת לזה זה מחשב על-הפנים.

מחשב חזק זה עם לפחות 1GB,מתחת לזה זה על הפנים.

בדרך כלל לוקחים כרטיסים של Ati או של nVIDIA (לאחרונה Ati השתפרו מאוד בגלל הגירסאות המוזלות שלהם ונותנים מענה גם לצרכן הממוצע).

אם לוקחים של חברות אחרות זה לא שווה (לדוגמא SIS) ולעבודה משרדית לוקחים בד''כ כרטיס מסך מובנה,שלעבודה משרדית לא עושה את העבודה פחות טוב מכרטיס מסך לא משולב.

פורסם
  • מחבר

לא עניתם על השאלה.אי אפשר להרכיב מנוע מרצדס על גוף של סובארו..זה לא הולך.מה שאני מבקש לדעת אם ישבו 4 אנשים על אותו משחק עם מקסימום פילטרים ורזולוציה גבוהה על מפרטי מחשב בסכומים שפירטתי מה יהיו ההבדלים.

כלומר נניח שתענו מחשב מס' 1 נופל כי הספק לא מחזיק..

מחשב 2 מקרטע כי הוא על פילטר AA X8

מחשב 3 רץ אבל בPIXEL SHADER הוא נכשל..

לזה אני מתכוון.נכון שאי אפשר לחסות את כל האפשרויות,אבל לא תשובה כמו: "...כרטיס המסך הוא שקובע.." כאילו..אני יודע את זה..חחח

פורסם

:s05:

מה?....

מחשב זול לא יריץ משחקים חדשים על הגדרות גבוהות כי כוח החישוב שלו בסך הכל חלש.

מחשב ממוצע יריץ משחק חדש על הגדרות גבוהות באופן סביר

מחשב יקר יריץ אותם, כי הוא חזק....

בסופו של דבר סכום כל החלקים יוצאר את "כוחו" של המחשב,כל חלק מידת השפעה שונה, זה לא שכל אחד נופל בגלל הגדרה מסוג שונה בגרפיקה (פילטרים\רזולוציייה\שידרים..)

המחשב מחשב את הכל ביחד, עם הוא מספיק מהיר לעשות את זה טוב הוא יציג קצב פרימים טוב על המסך.

אבל אפשר להגיד שיש חלקים שכן אחראים יותר מאחרים על חלקים מסוימים בחישובים כמו למשל:

המעבד שאחראי לפיזיקה

הזיכרון שאחראי לטקסטורות וכל מיני דברים אחרים שנשמרים עליו (לא זוכר בדיוק).

הכרטיס מסך אחראי לחישוב הפקודות מהמשחק

הדיסקשיח* אחראי לקריאה של הנתונים ושליחה שלהם לכרטיס מסך\מעבד\זיכרון.

לזה אתה מתכוון?

*מושג חדש- תתלמדו אותו טוב טוב.

פורסם

מחשב חלש בסכום נמוך פשוט יקרטע והמשחק לא יהיה שחיק... שום משחק לא יקרוס אלא אם הכרטיס מסך מתאים לדרישות המינימום[במקרה אחר המשחק פשוט לא ייטען].

פורסם

לא עניתם על השאלה.אי אפשר להרכיב מנוע מרצדס על גוף של סובארו..זה לא הולך.מה שאני מבקש לדעת אם ישבו 4 אנשים על אותו משחק עם מקסימום פילטרים ורזולוציה גבוהה על מפרטי מחשב בסכומים שפירטתי מה יהיו ההבדלים.

כלומר נניח שתענו מחשב מס' 1 נופל כי הספק לא מחזיק..

מחשב 2 מקרטע כי הוא על פילטר AA X8

מחשב 3 רץ אבל בPIXEL SHADER הוא נכשל..

לזה אני מתכוון.נכון שאי אפשר לחסות את כל האפשרויות,אבל לא תשובה כמו: "...כרטיס המסך הוא שקובע.." כאילו..אני יודע את זה..חחח

לא הבנתי מה לעזאזל השאלה הזאת :s05:

מה הבעיה פה? מחשב עם כ.מסך חלש בקושי יריץ משחקים- זה יהיה מאוד איטי עם גרפיקה גרועה.

מחשב בעל כ.מסך יותר יריץ את זה יותר נורמלי, עם גרפיקה סבירה. וכך הלאה. מה יש לא להבין בזה? לא צריך בשביל זה תואר שני באוניברסיטה...... :screwy:

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה לעזאזל השאלה הזאת  :s05:

מה הבעיה פה?  מחשב עם כ.מסך חלש בקושי יריץ משחקים- זה יהיה מאוד איטי עם גרפיקה גרועה.

מחשב בעל כ.מסך יותר יריץ את זה יותר נורמלי, עם גרפיקה סבירה.  וכך הלאה.   מה יש לא להבין בזה?   לא צריך בשביל זה תואר שני באוניברסיטה...... :screwy:

שמע..אם לא צריך תואר באוניברסיטה,אז אולי תסביר עם דוגמאות!!מחשב יריץ את אותו משחק כאשר תוריד לו בכמות הזיכרון בחצי?מחשב יריץ את אותו משחק אם תעלה לו את קצב הריענון למקסימום?מחשב יריץ את אותו משחק כאשר תחלי לו לכרטיס מסך חלש אבל זיכרון 2G?

נו..תענה במקום להגיד: מה צריך תואר.."

במה במשחק תרגיש בהבדל כדי שירוץ חלק??

לפי מה שאתה אומר מחשב שעלותו 500 שקל + כרטיס 7800 יהיה מחשב תותח לא??

פורסם

לא =\

כפי שכבר ציינו, לכל חלק במחשב יש תפקיד חשוב.

במשחקים, כרטיס המסך מהווה את הפקטור המרכזי בביצועים, מכיוון שרוב המשחקים היום הם עתירי גרפיקה. בייחוד כשמדובר במשחקים "כבדים". כמובן שכרטיס מסך מתקדם על מערכת חלשה מאוד לא יתן את מירב התפוקה (6800 על 1.7, סתם כשמדובר כדוגמא, מכיוון שנראה שאתה מתקשה לקבל תשובות ללא דוגמאות =\). לא תמיד זקוקים לתפוקה זו - תלוי בפעולה. הכרטיס יעבוד הרבה יותר מהר/יעיל משאר המערכת, ובאופן מאוד פרקטי ניתן לומר שהוא "יחכה" לשאר הרכיבים. למעבד יש תפקיד חישובי במשחק, כל החישובים מתבצעים בעזרת תאים בזכרון (המידע בו המעבד משתמש באופן מיידי), מכאן גם לזכרון ישנה חשיבות.

למעבד יש תפקיד חשוב כאמור גם במשחקים, אך גם בהרצת מערכת ההפעלה ותוכנות. כנ"ל זיכרון. זיכרון ומעבד הולכים יחדיו - האחד לא יכול לתפקד בלי השני, הייעוד של זיכרון RAM הוא בתפקוד המעבד.

אתה יכול לראות את החשיבות של מעבד וזיכרון חזקים בעיקר בעבודה עם תוכנות מאוד כבדות, תוכנות שהיום נמצאות בשפע בתחום עריכת הגרפיקה.

עקרונית פשוט לך למשחקים כבדים, תראה דרישות מינימום, תראה דרישות מומלצות - תבין לבד שיש משמעות לכל הרכיבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים