עבור לתוכן

עזרה בקניית מערכת מוזיקה

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות מגבר\רסיבר בעיקר למוזיקה (סטראו), תמליצו לי בבקשה על החברות ודגמים של מגברים\רסיברים בתקציב עד 2500 ש"ח.

האם זה טוב להשתמש במערכת במכשיר DVD ולא במכשיר CD?

תמליצו לי גם על חברות הרמקולים איכותיים שאני לא אבזבז זמן בחנות בלשמוע רמקולים גרועים!

פורסם

מה התקציב לרמקולים?

עדיף להשתמש ב-CD יעודי ולא ב-DVD שכן כך איכות האות גבוהה יותר.

האם שמעת כבר מס' מערכות או שלא התנסית עדיין בעניין? במידה ולא, עליך ללכת ולשמוע מערכות שונות על מנת להבין את סוג הסאונד שהך אוהב שכן זהו תחום מאד סובייקטיבי.

מומלץ להתרחק מרסיברי קולנוע ביתי שכן אין זה יעודם.

בנוגע לחברות רמקולים ישנן המון חברות טובות בשוק ולא ניתן לפרט את כולן (גם אין צורך לפרט את חלקן כדי לא לצמצם לך את המבחר). החברות שכן מומלץ להתרחק מהן PEERLES, KODA, STORM, TAC, ELTAX, PURE ACOUSTICS, ADC, ADS ודומיהן.

פורסם
  • מחבר

יש לך דגמים מסויימים של מגברים שאתה יכול להציע עד 2500 ש"ח!

התקציב של רמקולים עד 3000 ש"ח!

פורסם

לא ניתן להמליץ על מגבר ספציפי שכן יש להתאים את המגבר לרמקולים. לא ניתן לבחור את 2 הרכיבים בנפרד שכן כל אחד מהם אחראי במידה זו או אחרת על אופיו של הסאונד ולכן מגבר אשר מנוגד באופיו לרמקול יכול לגרום לצליל אנמי ודל. לכן, יש לבחור את הרמקולים יחד עם המגבר ולא בנפרד.

תקציב של 5,500 ש"ח הוא תקציב יפה וניתן למצוא עמו שילובים טובים (לא בהכרח בחלוקה 2,500 ו-3,000 ש"ח, תלוי במבצעים/הנחות). תתחיל להסתובב בחנויות אודיו (לא חשמל) עם אוסף דיסקים שהנך מכיר היטב ותתחיל להאזין למערכות השונות. לאחר שתבחר מס' רמקולים/מגברים שאהבת תחזור לכאן ושתף את רשמיך. בהתאם לכך נוכל להבין את סגנון הסאונד שהנך אוהב ולעזור בהתאם.

פורסם
  • מחבר

אני לא רציתי שתמליצו לי על המגבר ספציפי אלא על כמה חברות או דגמים איכותיים שאוכל לבחור בינהם! אני יודע שזה טעם אישי אבל אני לא רוצה לבזבז זמן על החברות שלא איכותיות בעסק כמו קנווד, סוני וימהה(למרות שימהה מגברים לא ראים אבל שמעתי אותם ולא אהבתי במיוחד אין להם צליל רך ועדין).

פורסם

המגברים של YAMAHA אינם נחשבים לטובים במיוחד. מס' חברות טובות הן (הנני מפספס חברות מעולות בודאות לכן קח את הרשימה בערבון מוגבל):

ROTEL

NAD

AUDIO ANALOGUE

CAMBRIDGE AUDIO

AMC

CREEK

MARANTZ

VINCENT

JOLIDA

ROKSAN

QUAD

ARCAM

פורסם

עוד מספר חברות שיש לקחת בחשבון:

denon

onkyo

pioneer

פורסם

יש המלצות לחנויות אודיו באיזור המרכז?

פורסם

stereo-star

cinema-paradiso

digital world

פורסם

קודם כל, בראש ובראשונה כדאי לבקר אצל אייל פור באודיו פידלטי. יש לו הרבה ציוד מיד שנייה/תצוגה במחירים שלפעמים הם פשוט מצחיקים ונמוכים פי 2 ויותר ממחיר חדש (ולעיתים אף יש אחריות, שלא לדבר על מדיניות השדרוג המעולה שלו). כמובן לא להיצמד לרשימה שניתנה לך של חברות מומלצות אלא לשמוע כל מה שאפשר. דנון פיוניר ואונקיו פחות מומלצות בתחום הסטריאו, אבל גם להן יש כמה מגברים שהם בסדר גמור וייתכן בהחלט כי יתאימו לך (דווקא יצא לי לשמוע כמה דגמים אונקיו שנשמעו טוב מאוד).

כנס לפה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/links.asp?id=124&catId=8770 ותראה אילו חברות יש.

אני כבר רוצה לציין כי רוב החברות שממוקמות בהרצליה פיתוח לא שווים התעניינות מצידך, המחירים שם מתחיליםי מ-5000 שקלים לזוג רמקולים בדרך כלל. החנות שאני יכול להמליץ יותר מכל היא אודיו פידלטי, אני רכשתי משם בפעם האחרונה, והיחס שאייל פור נתן לי היה כמה רמות מעל לכל דבר אחר. גם בסינמה פרדיסו (נמל תל-אביב), ארט מיוזיק (פרדס-חנה), פיוז סטריאו (גבעתיים) נתנו לי יחס מעולה (כמובן שיש עוד מקומות כאילו, אבל אני לא רוצה לציין את כולם), אבל אייל פור השאיר אצלי את הרושם החזק ביותר. כשאתה קונה ציוד שכזה מומלץ לקנות ממישהו שאתה סומך עליו באמת.

ד"א, אל תשלול אפשרות של יד שנייה, התמור לכסף גדולה פי כמה (מי כמוני יודע).

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים