עבור לתוכן

מתנה לחג מאפל - אייפוד חדש עם תמיכה בווידאו (כולל תמונות)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שאפל או נאנו? זה שני דברים שונים לגמרי.

אנחנו מדברים כאן על האייפוד הסטנדרטי בעל הדיסק הקשיח , לא השאפל ולא הנאנו.

נראה כאילו אפל בכוונה גרמה להצגת סרטים על הנגן כלא כדאית, ככל הנראה בלחץ של האולפנים שלא מציעים שום דרך לרכוש סרטים במדיה שאינה DVD או קלטת ולכן אם יש לך סרט בפורמט אחר סביר להניח שהורדת אותו

רעיון מעניין , הרי אחד החסרונות הגדולים של האייפוד הוא שהוא יותר ידידותי לתוכן חוקי ויותר מקשה על תוכן לא חוקי (קצת לא "מוסרי" להגיד את זה אבל שיהיה 8) ) , ככה שיכול להיות שיש משהו כאן מאחורי הקלעים , אבל מצד שני הITUNES והאייפוד זה כרגע המודל הכי מצליח של רכישת תוכן דיגיטלי חוקי - גם לספקי התוכן אך גם ללקוחות, המודל הזה גורם לאייפוד להתחבב הרבה יותר על אולפני המוזיקה מאשר כל שאר הנגנים. וההצלחה היחסית של המודל העיסקי הזה במוזיקה דווקא יכולה להתחבב בכל מה שקשור גם לווידאו , רכישת קליפים בתשלום אבל יותר מיזה רכישת סדרות טלווזיה בתשלום (1.99 לפרק , כרגע שתי סדרות בלבד) דווקא אולי מעידה על תכונה של הכנסת רווחים גם מווידאו (תוכן דרך האינטרנט). כמובן הכל הולך לאט ובטוח , צעד אחרי צעד , זה ההבדל הגדול בין החברה האמריקאית לשאר החברות מהמזרח הרחוק.

• תגובות 76
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

באופן כללי חברות המוזיקה לא אוהבות את המודל הזה, נכון הוא מכניס להם כסף מהורדות שפעם לא היה, אבל הוא גורם לאנשים לרכוש שירים בודדים מתוך אלבום שאותו הם לא קונים במלאו

יתכן שהאופלנים חוששים שפיתוח מודל שכזה לרכישת סרטים יוריד ממכירת הכרטיסים והDVD

פורסם
  • מחבר

דווקא בסרטים זה פחות בעייתי , כי הרי הסרט יצא כשכבר לא ימכרו כרטיסים , ואין הרבה הבדל על לשלם על DVD או על תוכן מורד. אבל השוק עדיין לא בשל לסרטים במודל הזה ומוקדם מדי לדון בסרטים. החשש של האולפנים שהתייחסתי אליו בדבריך הוא שיהיה קיים עוד כלי לצפייה בסרטים שהורדו לא חוקית. כרגע , עם האייפוד החדש והמציאות הנוכחית מדובר בקליפים וסדרות טלווזיה - כשהאחרון מתאים מעולה למודל הנ"ל , גם מבחינת המשתמשים , גם מבחינת המכשירים וגם מבחינת האולפנים.

לגבי המוזיקה לא אמרתי שהן אוהבות את המודל , אלא שזה המודל הכי מצליח כרגע בכל מה שקשור להעברת תוכן באינטרנט ותשלום על הורדות. הרי ידוע מראש שמודל המוזיקה שהיה עד לפני כמה שנים נדון למוות בעידן האינטרנט , אף אחד לא יקנה דיסקים בתשלום גבוה ועוד יתחיל להמיר לMP3 כשאפשר להוריד מה שרוצים "בחינם" ישר לתוך נגן המוזיקה בלי שום עבודה נוספת (ונכון שלא לכולם יש נגן MP3 אבל כשתגלה כמה נגני אייפוד לדוגמה נמכרו עד עכשיו זה מספיק "מדאיג") והרבה צרכנים היום יעדיפו את השירים בחינם דרך האינטרנט ישר לתוך הנגן מאשר דיסק מוזיקה בחינם. אין לחברות התקליטים ברירה אלא להשלים עם המציאות החדשה של רכישת תוכן דרך האינטרנט לפי איך שהצרכן רוצה בצורה שתהיה כדאית לו (ובמילים אחרות לתאר את הבעייה - החברות כבר לא יוכלו לקנות שני מטוסי סילון לכל מנהל בכיר ויאלצו אולי להסתפק במכוניות ספורט וטיסות במחלקת עסקים).

פורסם

כן.. דיברו על זה בTWIT, כשחברות המוזיקה ניסו להעלות את המחירים וסטיב ג'ובס קרא להם 'תאבי בצע'

והוא צודק, כי אם יעלו את המחירים\לא יאפשרו למכור מוזיקה On-Line כולם יעברו ישר לפיראטיות. אולם דרך i-Tunes אפשר לראות

מגמה חיובית של שיפור ביחס להורדה של תוכן חוקי, ולשלם פר שיר -מה שלא היה לפני זה.

פורסם

מסכנים... צריך לארגן התרמה..

אבל בהחלט נראה כי שוק המוזיקה יהיה פחות רווחי בזמן הקרוב, עד להתייצבות המודלים העיסקיים שיאפשרו תוכן חוקי ואינטרנט מהיר ונגיש כדי לספק אותו

פורסם

(ובמילים אחרות לתאר את הבעייה - החברות כבר לא יוכלו לקנות שני מטוסי סילון לכל מנהל בכיר ויאלצו אולי להסתפק במכוניות ספורט וטיסות במחלקת עסקים).

חחחח קרעת אותי...

טוב שלא הגזמת

פורסם

נשמע מעולה, הייתי קונה אם היה לי כסף. iPod היה וישאר תמיד יקר כמו שאני רואה את זה ולכן אין לי אפשרות לקנות אותו.

חבל מאוד שהם לא מוצאים גרסאות "לייט" חדשות של iPod (לדגומא: 20 ג'יגה, מסך רגיל, גודל סביר) שיעלו במחיר הגיוני, כמו 1,000 ש"ח.

פורסם

נגן כזה לא משתלם להם להוציא רוב החברות עם צבעוני

אתה יכול לנסות להשיג משומש

פורסם

יקר?שו יקר?נפלתם על הראש?

הX5L עולה כמו הגרסת 20 GIGA כאן.

יש רדיו? :hat:

אם יש לי סרט שהובא אלי ע"י פרדה(mule בנאגלית,אבל הזמנתי הכל חוקי וכשר למהדרין אה לה בד"צ.יא פירטים נתעבים שכמותכם)האם אני עדיין אוכל לנגנו במכשיר,או שכיאה לאפל כולנו יודעים מה אפשר לעשות עם סרט כזה? >:(

ולשאלת השאלות - מתי הוא מופיע בביצה החדשה?

פורסם

יקר?שו יקר?נפלתם על הראש?

הX5L עולה כמו הגרסת 20 GIGA כאן.

זה העניין כמו הX5L פה שזה אומר יקר יותר ממנו

יש רדיו? :hat:

בטח שלא... הם מצפים שתקנה את זה כתוספת

ולשאלת השאלות - מתי הוא מופיע בביצה החדשה?

למה אתה מתכוון?

פורסם

הוא מתכוון מתי הוא יגיע לארץ.

פורסם

^^^^^

מיום חמישי הבא באמריקה

פורסם

וכמו תמיד PDASTORE כבר קפצו ואמרו שהם יקבלו אותו עוד מעט

פורסם

יש לי כמה שאלות..

הבנתי שיש יציאה לטלוויזיה.. זה נכון? אני מניח שזה בא עם כבל תוספת.. כמו כל דבר אחר של אייפוד..

ובקשר למחיר.. באתר של אייפוד רשום $400 שזה יוצא בחישוב מהיר ¤1,854.46.. ואילו המחיר בpdastore הוא ¤3,245.. עכשיו לשאלה.. אם אני קונה את זה נגיד בלונדון.. ומביא את לארץ (במזוודה..) יש על זה מכס? כי זה קצת לא הגיוני שיש הבדל של 1,000 שקל..

פורסם

א. הכבל בנפרד...

ב. אם לא יתפסו אותך אין מכס, אם יתפדו, יש...

ג. החנות רוהצ להרוויח המ לעשות... הם לוקחים קצת בהגזמה, אבל זה מה יש...

ד. קח בחשבון שלונדון יותר יקרה (המחיר שם יות ריקרים בלי קשר למטבע עצמו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים