עבור לתוכן

כרטיס קול ורמקולים למחשב הביתי

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות כרטיס קול ורמקולים חדשים למחשב שלי ואנ צריך את עזרתכם. יש ים של מוצרים וכל אחד טוען ששלו יותר טוב ואיבדתי לגמרי את עצמי בנסיון למצוא את השילוב ה"אולטימטיבי"...

כמה עובדות:

- המחשב בבית משמש בעיקר לשמיעת מוזיקה, בעיקר רוק כבד. כמעט לא למשחקים ובכלל לא לסרטים. המוזיקה המושמעת היא לרוב או mp3 באיכות גבוהה או CD מקורי.

- גודל החדר שלי הוא 6 מטר על 3.5 מטר.

- אני מוכן להשקיע עד 3000 שקל ב2 המוצרים ביחד.

please help me!

תודה!!!

שי

פורסם

בתקציב שלך, הייתי הולך על כרטיס קול Audioophile2496 משומש בארץ, או במידה וישנה אפשרות של קניה מחול אז ניתן להשיג אותו חדש באותו המחיר שבארץ תמצא משומש. חלופה אחרת, טובה מעט יותר היא ה-ESI Juliat שעולה בארץ כמו בחול, לקרת ה-800שקלים.

ביתר הסכום (כמעט 2500 שקלים) הייתי הולך על מגבר סטריאו משומש במצב טוב, יחד עם זוג מדפים/רצפתיים קטנים מיד שנייה גם כן. בתקציב הזה הרבה רמקולים רצפתיים סובלים ממגוון בעיות שנגרמות עקב הבאס הבולט ומספר סיבות נוספות. ברוק צריך באס מהיר, ובתקציב שלך תקבל זאת רק מרמקול מדפי, או מרמקול רצפתי קומפקטי שאומנם לא יירד ממש נמוך, אבל אמור בהחלט להיות מסוגל לספק את הסחורה.

כמובן שתמיד ישנם יוצאים מםן הכלל, וייתן כי תוכל למצוא גם רמקול רצפתי שמוציא באס נמוך במיוחד שיתאים לך לצרכים, אבל בכדי לברר זאת עליך לעבור ולשמוע מגוון רמקולים.

ד"א, בתקציב שלך, ועם הדרישות שלך, אני מציע לך אפילו לא לשקול את האפשרות של ללכת על רמקולים שמיועדים למחשב (סטאליטים), וללכת ישר על מערכת אמיתית שבעתיד אף תציע לך אפשרויות שדרוג רבות יותר.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התשובה!

יש לי כמה שאלות -

- האפשרות שתהיה לי לשים את הרמקולים על הריצפה היא מצומצמת מאד ועל כן אני מעוניין לתלות את הרמקולים. לצורך העניין, אני יכול לתלות עד 3 רמקולים ב2 קירות מנוגדים בחדר.

- לגבי כרטיסי הקול, ניתן למצוא אותם בכל חנות או שרק חנויות ספציפיות מוכרות אותן? ועוד שאלה באותו עניין, אני נוסע בשבועות הקרובים ללונדון, האם שווה לקנות שם משהו כזה, או שהתכוונת לצפון אמריקה כשאמרת שאפשר לקנות בחו"ל בזול?

- ולגבי הרמקולים עצמם, יש חנויות שמתמחות בדברים כאלה? יש חנויות מומלצות?

תודה רבה!

שי

פורסם

א: אם אפשרויות המיקום על הרצפה מצומצמות, הייתי ממליץ ללכת על רמקול מדפי. במידה ולא תצליח למצוא רמקול מדפי שמספק את הבאס שאתה רוצה (למרות שיצא לי לשמוע מדפיים שמילאו חדרים גדולים יותר משלך בהרבה, ההבדל הוא שהמחיר שלהם גבוה יותר מהתקציב שלך) תוכל בעתיד לרכוש סאב ולחברו בנוסף.

ב: אני אישית ממליץ למקם את הרמקולים לא על הקיר, אלא על מעמדים שמיועדים לכך, במידה ואין שום אפשרות, תתלה מדפים חזקים על הקיר, ותמקם את הרמקולים עליהם במרחק של לפחות כמה סנטימטרים (5-10) מהקיר.

ג: מומלץ למקם את הרמקולים על קיר אחד,  במרחק שווה ממך, כך תקבל במה טובה יותר. כמובן שתלוי גם באיך החדר שלך מסודר, אך כיוון שאיני יודע זאת אני נותן עצות כלליות.

ד: כרטיסי הקול האילו נמצאים ברוב החנויות המובילות לציוד מיחשוב, אם כי לא בכולן. נסה להיעזר בזאפ/בדוק באתר חלילית.

ה: הכוונה שלי הייתה לצפון אמריקה, למרות שייתכן שגם באנגליה המחירים יהיו מתקבלים על הדעת. מעולם לא רכשתי שם כרטיס קול, לכן קשה לי לומר.

ו: רמקולים מדפיים מיד שנייה אפשר לבדוק בכמה מקומות. פיוז סטריאו, אודיו-פידלטי, רדיו-הכוכב, וכמובן לוחות יד שנייה כמו זה שיש בפורום אודיו וקולנוע ביתי בתפוז, וזה שבאתר avmarket.co.il.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

עכשיו חשבתי על רעיון...

יש לי בבית מערכת סטריאו, היא בת יותר מ10 שנים, אבל אולי יש מצב שהיא תתאים למה שאני צריך?

יש לה 2 רמקולים רצפתיים (גובה 30 ס"מ בערך אני מעריך) של חברת ESS. למערכת עצמה יש מגבר יharman kardon hk6100 ואקולייזר של AudioSource. היא יכולה להתאים לצרכים שלי או שהיא ישנה מידי ועדיף להשקיע בציוד חדש?

פורסם

העובדה שהיא בת 10 לא אומרת שהיא אינה איכותית. הרמקולים הקודמים שלי היו בני 26 ונשמעו מעולה.

במידה ויש לך אפשרות לחבר ולבדוק אין סיבה שלא תעשה זאת.

ד"א, רצפתיים בגובה 30ס"מ לא מסתדר לי. כנראה שמדובר במדפיים.

Anatoli.

פורסם

עד כמה משנה הכרטיס קול במידה ומחברים את המחשב לרסיבר/מגבר?

והאם זה משנה גם כאשר מחברים אותו דרך היציאה האופטית?

פורסם

במידה ומחברים בצורה אנאלוגית ישנה חשיבות גדולה מאוד לאיכות הרכיבים של כרטיס הקול (ולתכנון של המעגל). במידה ומחברים בחיבור אופטי ישנה חשיבות לאיכות הקריסטל (בכדי לקבל יציאה שהיא 16/24ביט בדיוק בלי שגיאות) אך התלות נמוכה יותר מאשר ביציאות אנאלוגיות.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים