עבור לתוכן

החזרה לפריים המלא

Featured Replies

פורסם

רק שאלה, מה זה פריים מלא? :P

פורסם

בפריים מלא הכוונה לחיישן בגודל פריים של פילם מסוג 135, כלומר 24mm לגובה על 36mm לרוחב. המלבן שבתחתית מייצג (באופן יחסי) פריים מלא.

field_size_3-5.gif

פורסם

זה די מובן מאליו שהשאיפה לפריים מלא במצלמות דיגיטליות תתממש עד סוף העשור (צעד ראשון לבינתיים היא ה 5D של קאנון).

בכלל, מלבד המכורים לדבר ומעריצי ה OldSchool שעדיין יעריצו את הפילם... התעשיה צועדת במהירות אך בזהירות אל העולם הדיגיטלי.

בניגוד לעולם הרכב (לדעתי), ישנם דברים שבהחלט נועדו להתקדם.

פורסם

לפריים מלא יש הרבה יתרונות, אבל יש לו גם כמה חיסרונות לא מבוטלים:

1. עלות גבוהה יותר של החיישן. גם בעתיד, כשירד המחיר של חיישני full-frame (והוא ימשיך לרדת), תמיד חיישנים קטנים יותר יהיו זולים יותר. ההפרש לא יהיה של אלפי דולרים כמו היום, אבל אפילו הפרש של מאות ספורים של דולרים ייהיה משמעותי לשוק ה-DSLR הנמוך.

2. עלות גבוהה יותר של העדשות. חיישן full-frame דורש עדשה עם כושר כיסוי גדול יותר. עדשות כאלה עולה יותר לייצר.

3. משקל גדול יותר. ככל שהחיישן גדול יותר המצלמה והעדשה גדולות יותר. די ברור שלמצלמות ה-DSLR של אולימפוס (עם חיישן 4/3 וקרופ פקטור של 2x) ולעדשות שלהן יש את הפווטנציאל הכי גדול למזעור, ושעולם ה-full-frame ימשיך לספק את הציוד הכי "כבד", תרתי משמע.

4. חום. ככל שהחיישן גדול יותר הוא פולט חום גדול יותר. החום הזה זה מונע מימוש של live preview (ה-R1 של סוני היא הראשונה שמצליחה לפתור את הבעיה הזו עם חיישן גדול) ומונע אפשרות של צילום ווידאו. אלה שתי תכונות שברור גם כן שייכנסו למצלמות DSLR (באמצעות נעילת מראה). התכונות האלה יופיעו קודם במצלמות שמיועדות לשוק הנמוך, גם בגלל הדרישה של השוק הזה לתכונות שמוכרות להם ממצלמות קומפקטיות, אבל בעיקר בגלל מגבלות פיזיקליות של טמפרטורת החיישן.

5. עומק שדה קטן יותר. במקרים מסויימים זה יתרון, אבל צריך לזכור שבלא מעט מקרים אחרים עומק שדה מצומצם הוא חיסרון. אם מנסים לסגור צמצם כדי לקבל עומק שדה גדול יותר מקבלים בדרך גם מהירויות תריס נמוכות יותר ואובדן חדות כתוצאה מדיפרקציה.

בשנה האחרונה נוספה מצלמת full-frame חדשה (ה-5D), יצאה גירסה משופרת במעט של מצלמה קיימת (ה-1DS-MKII) והופסק הייצור של שתיים אחרות (ה-DCS SLR/c וה-DCS 14n של קודאק). ניקון לא עושים סימנים שהם מתכוונים לצאת מהביצורים ולייצר מצלמת full-frame בזמן הקרוב, ועם הביצועים המעולים של ה-D2X מול ה-1DS-MKII לא נראה שהם צריכים לשנות משהו מהעקשנות שלהם. השמועות על מינולטה 9D עם חיישן full-frame הן בנתיים רק שמועות, ולא נראה שלפנטקס ולפוג'י יש כוונה ללכת את המרחק בשלב הזה. אני מסכים שיש סיכוי טוב שבסוף זה יקרה, אבל גם אז ה-DSLR הזולות יישארו עם חיישנים קטנים יותר. יש יותר מדי סיבות טובות לגרום למצב הזה להמשיך.

פורסם

זה די מובן מאליו שהשאיפה לפריים מלא במצלמות דיגיטליות תתממש עד סוף העשור (צעד ראשון לבינתיים היא ה 5D של קאנון).

בכלל, מלבד המכורים לדבר ומעריצי ה OldSchool שעדיין יעריצו את הפילם... התעשיה צועדת במהירות אך בזהירות אל העולם הדיגיטלי.

בניגוד לעולם הרכב (לדעתי), ישנם דברים שבהחלט נועדו להתקדם.

למה? יש גם את ה1DSMARK2 אני רוצה להניח שהתכוונת שהיא הראשונה שמביאה את זה ל"עם"

ובקשר לD2X- אם אני לא טועה אין טעם להשים לה פריים מלא כי אחד השימושים שהיא הכי מצטיינת בו הוא דיסקופינג שבו חיישן DX יהיה יותר טוב

ובעניין פנטקס- לאחר שיתוף הפעולה עם סמסונג אני מניח שסמסונג יקח אותם לשמה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים